Реклама

💪 Baldur's Gate 3 перша гра в історії, якій вдалося отримати п'ять головних нагород «Гра року»

Čytaty latynkoju
💪 Baldur's Gate 3 перша гра в історії, якій вдалося отримати п'ять головних нагород «Гра року»
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💪 Baldur's Gate 3 перша гра в історії, якій вдалося отримати п'ять головних нагород «Гра року»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Після BAFTA Games Awards гра-хіт 2023 року Baldur’s Gate 3 зуміла підкорити вершину, яку раніше не вдавалося зробити жодній іншій грі — проєкт Larian зібрав усі п’ять найбільших нагород «Гра року» в ігровій індустрії.

Звісно, що таке звання доволі відносне, однак з моменту появи The Game Awards це перша гра, яка зуміла стати «абсолютною грою року». Нагадаємо, що Baldur’s Gate 3 було визнано найкращою грою року за версією Golden Joystick, BAFTA, Game Developers Choice, DICE та The Game Awards.

Відзначимо, що у попередні роки близькими до такого досягнення були кілька ігор, однак усім таким проєктам не вистачало однієї нагороди.

Спочатку The Legend of Zelda: Breath of the Wild утримувала рекорд з чотирма перемогами у 2017 році, оскільки тоді «Гру року» від BAFTA отримала What Remains of Edith Finch.

Потім God of War була близькою до рекорду, але Golden Joysticks віддала перевагу Fortnite у 2018 році. У 2022 році уже Elden Ring мала усі шанси, доки BAFTA не віддала нагороду інді-грі Vampire Survivors.

Загалом це доволі цікаве й унікальне досягнення, адже усі церемонії нагородження мають свої системи з обрання найкращих проєктів і, як бачимо, Baldur’s Gate 3 зуміла задовольнити усіх без виключення.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...