Реклама

⚒ Адептус Механікус: 10 фактів про механікус WARHAMMER 40.000

В цьому матеріалі як коротко розповім про Адептус Механікус зі світу WARHAMMER 40.000.
Čytaty latynkoju
⚒ Адептус Механікус: 10 фактів про механікус WARHAMMER 40.000
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ⚒ Адептус Механікус: 10 фактів про механікус WARHAMMER 40.000
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
В цьому матеріалі як коротко розповім про Адептус Механікус зі світу WARHAMMER 40.000.

Адептус Механікус – це сисадміни WARHAMMER 40.000. На їхню думку людина без технодендритів – це мавпа, яка тільки вчора злізла з пальми. Вони можуть полагодити що завгодно, при тому не можуть пояснити як. Вони не просто люблять комп’ютери, вони поклоняються їм як богу. Тож сьогодні розберемо звідки взялись механікуси, чому в них особливий статус в Імперіумі, і чи їдять вони змазку в рамках БЖУ?

Факт номер один: Механікуси – це покищо люди.

Адептус механікус, або техножреці – це чуваки які живуть на Марсі, займаються технологіями і виробляють найкрутішу зброю та техноприблуди. При тому, це ще ті задроти які люблять свої комп’ютери більше ніж живих людей настільки, що навіть потрібні для розмноження органи заміняє штекером.

Залізо і електрика – це святині механікусів. Плоть слабка, а залізо вічне. А в середньому механікусі заліза під 300 кілограм. Вони справді відрізають усе зайве і заміняють імплантами. Головна фішка механікусів – механо-дендрити. Такі собі залізні тентаклі, що здатні залізти в будь який отвір і дістати все що завгодно. Від болтика що закотився під машину до шиї єретика, що не вклонився мікрохвильовці.

Друга фіча механікусів – це клешні. Клешнями механікус гне метал, кусає кабелі і давить гуманітаріїв.

Третя фішка механікусів – відсутність нижньої половини щелепи. Замість неї у них стоїть синтезатор голосу як у Дарта Вейдера. Але його вони використовують тільки для спілкування зі шкіряними мішками, між собою вони спілкуються бінарним кодом.Згадайте як раніше пищали модеми при підключенні до інтернету – так і звучить механікус.

Це три найпопулярніші модифікації. Після повного курсу ваш сварщик Петрович, стає петронатором альфа 23. Єдине, що в ньому залишається від шкіряного – живий мозок. І то тільки тому, що Імператор заборонив створювати комп’ютери, які б могли самостійно приймати рішення.

Факт номер два: Механікуси – це мілленіали світу вархаммер.

Візьміть смартфон сучасного підлітка. В ньому три камери, гугл з доступом до всієї інформації світу, процессор – достатньо потужний для запуску нейромереж. І як він його використовує? Для того щоб ставити фільтри в тіктоці. Якщо ми підлітками могли на бейсіку самі собі написати гру, то сучасні діти не знають як запустити гру з екзе файла. Це вам портрет механікуса.

Вони нібито вміють користуватись усіма технологіями, які дісталися їм в спадок від людей темної ери технологій. Але вони ніфіга не розуміють що і як працює. Наприклад: механікуси по кресленням можуть зробити хоч мільярд батарей до лазганів, але розібратись як вони працюють чи, Імператор збережи, покращити їх – ніколи. Та навіть айфони прогресують швидше.

Я не жартую, механікуси все роблять по старих кресленнях. Від будівництва космічного корабля, до цвяхів. Але на це є свої причини.

Факт номер три: Механікуси дуже релігійні.

Історія Адептус Механікус починається з темної ери технологій. Коли машини вирішили, що досить терпіти ці шкіряні мішки, Марс скотився в таку ж задницю яким був до колонізації, та навіть гірше. Групка виживших зібралась навколо останнього нано-холодильника і дуже раділа коли з нього випадала наступна просрочена консерва. Так у них з’явилась віра в божественність машин. Спочатку вони закручували собі болтики, а з досвідом перейшли на болти більшого діаметру, тобто на повноцінні імпланти.

Коли Імператор прилетів на Марс він побачив кучку модифікованих задротів. Він зцілив єдиного імперського рицаря, якого механікуси не встигли пустити на запчастини для холодильника. Для них це виглядало так, як для вашого діда переустановка вінди. І так марсіани увірували в Омнісію — втілення бога-машини в людській подобі.

Релігя їхня була проста: нема нічого краще машини. Плоть слабка, метал робить дзинь, не чіпай поки працює, Амінь. Саме тому механікуси люблять імпланти, а замість викрутки, крутять кадилом і моляться. І ви не повірите, але це працює.

Факт номер чотири: Механікуси не знають, що вони люблять штучний інтелект.

Імператор заборонив Механікусам користуватись штучним інтелектом, щоб не повторилось повстання машин. Штучний інтелект постійно задавав собі питання, а нафіга мені ці шкіряні мішки? Потім він придумав ОСТАТОЧНЕ рішення. Людям рішення не сподобалось і вони вирвали штучний інтелект з розетки. І ввели заборону на використання, хочь скільки небудь розумних машин. Заборона була настільки ефективна, що люди навіть забули про існування штучного інтелекту. Коли перший механікус розкопав креслення лендрейдера він навіть не зрозумів, що схема проводів надто сильно нагадує чиїсь мозок.

Звідси й пішла іронія, що практично у всій техніці зібраної за старими кресленнями є свій розум. Він тупий, але навіть його вистачає для того, щоб без команди навести гармату, або відїхати з лінії вогню. Крім того, більшість старої техніки здатна до саморемонту якщо її правильно попросити. Ці прохання у механікусів називаються літаніями. Уявіть що ви приїхали на СТО, а до вас виходить мужик в червоній рясі і з золотим значком мерседеса на ланцюжку. Розмахує кадилом, а машина сама накачує колеса і перебирає мотор. Приблизно так і виглядає сервіс у механікусів. І як не дивно – це працює.

Механікуси добре знають техніку і вміють крутити болти дендритами, але їм набагато простіше і правильніше попросити машину полагодити себе. Прояви штучного інтелекту, механікуси вважають чимісь божественним і взагалі називають його духом машини. Напевне так поводили б себе папуаси, якби білі люди показали їм Сірі.

Факт номер п’ять: Механікуси по своєму люблять гуманітаріїв.

Ви пам’ятаєте як ваш друг ботан намагався вам щось пояснити про вищу математику? Дякуйте, що він не був техножрецем. Бо якби так, він би витягнув ваш мозок і зашив би туди, все що йому треба. Так ви б стали сервітором.

Сервітори – це люди з яких механікуси зробили інструменти. Наприклад, з твого сусіда, що запізнився на зміну на заводі зробили прибиральника туалетів. від нього відрізали все лишнє, прикрутили йоршик та швабру і запрограмували 23 години на добу чистити унітази і годину бути на зарядці. Або з агресивного Васі зробили автопілот для танку. З вашої сусідки, що любила збирати плітки, череп-мікрофон який записує все що напищать техноадепти.

Бути сервітором – погано. Це не честь, це покарання. Мало того що у вас йоршики замість рук, так вам щей каструють мозок і стирають пам’ять. Ви забуваєте хто ви, що ви і як ви. У вас є ваша зарядна станція і три тисячі брудних унітазів.

В історії вахи є тільки один відомий випадок коли сервітор повернув собі пам’ять. Йому дали по голові і він згадав все що відбулось. Досвід був не з приємних. Тож він впав в депресію і відчай. Тому поки ваші руки не замінили йоршиками, забудьте про поганий настрій і шмадькуйте на свій завод.

Факт номер шість: Механікус єдині в Імперіумі вміють будувати кораблі.

Торгові судна які перевозять тисячі тонн заліза між зоряними системами в очах механікусів виглядають як тачка в якій твій дід возить цемент в селі. Механікуси будують з розмахом і по спец замовленню самого Імператора.

З під клешней механікусів вийшли такі монстри як: Термінус Ест – Мортаріона, Честь Макрагга – Жиліммана, та Мстивий дух – Хоруса. Найбільший з них Честь Макрагга – всього 26 кілометрів в довжину. Крім пари сотеть звичайних лазерних гармат розміром з хмарочос, цей корабель несе під пузом свій головний аргумент – гармату нова довжиною 10 кілометрів. Кажуть що не корабель, а конкретно ця гармата називається Честь Макрагга. Тепер ви знаєте, що у Макрагга є Честь і довжина її десять кілометрів.

Гармата Нова стріляє особливими снарядами. Звичайною плазмою яка просто взривається. Куском сраки Тзінча, що відкриває розлом в Варп і мамкою Велізарія – яка при контакті з планетою утворюж чорну діру. Одним словом Честь Макрагга кінчає з усіма проблемами на планеті.

Честь Макрагга – найвідоміший і найбільший. Однак крім нього є інші знамениті кораблі. Наприклад Термінус ест – летюче втілення космочуми, яке заражає поносом зоряні системи навколо, Непереможний розум Льва ель Джонсона – на якому Конрад Кьорз місяцями грав у хованки від Лева і Фалагнга Дорна – настільки здоровенний корабель, що на ньому будували інші кораблі. Тільки у механікусів вистачить терпіння та строку слубжби кілька сотень років збирати таких гігантів

Факт номер сім: Вершина техномистецтва механікусів – це Титани.

Титани – це ходячі втілення Омнісії. Нахуя носити хрестик на шиї, коли хрестик вархаммер 40000 буде носити вас? Розміри титанів починаються від 13 метрів, закінчуються 300. Таку махіну видно за 20 кілометрів, а кроки чути за сотні. Ще жодна армія без співвідносних по розміру машин, не змогла хоча б дочекатись поки титан дійде до поля бою, тому що основна зброя титана – це пафос. Коли хаосити бачать, що ці лоялісти замість десяти лишніх пушок, розмістили на голові титана Імператоро-почаївську лавру, вони плачуть і навертаються в істинну віру. Тобто дохнуть від передозу пафосом. Але коли понти не допомагають, механікуси викатують ординатуси.

Ординатуси – це ті самі 300 метрів у висоту, з яких 200 метрів займає пушка, а ще 100 метрів гусениці. Від ординатусів побільше толку ніж від гінанської пушки одного вусатого чувака. Ординатуси потрібні, коли треба без зайвих церемоній посмажити цілий континент.

Факт номер вісім: Є лише один механікус, якому дозволяють робити щось нове.

Велізарій Коул клав мехадендрит на традиції механікусів. Він розробив кращих астартес, тобто Примарисів, зробив нову силову броню, допоміг воскресити жилімана, придумав кілька нових танків на гравітаційних подушках і причепив оптичний приціл до болтера. Але головний його винахід, це болт з лівою різьбою, аби старі пердуни не розібрали його творінння.

Коли Жилліман воскресс, він врятував Велізарія від нападок ортодоксальних механікусів і задав лише одне питання. Чи зможе той підняти Імператора з золотого трону? Тож зараз Велізарій працює вже не над танками, а над золотим підйомним краном. Жиліману треба навчитись краще формулювати запити.

Факт номер дев’ять: У механікусів була своя Єресь Хоруса.

Хорус перед тим як летіти вбивати батька заїхав на Марс. Там він спробував переконати механікусів, що Імпі не Омнісія, а просто поц з калькулятором. Крім того, Хорус пообіцяв відмінити тупі заборони Імпі на роботу зі штучним інтелектом і варпом, а також сказав що привезе з аліка парочку 3Д принтерів. Частина задротів повірила, частина ні. Коли Хорус полетів, механікуси почали громадянську війну, яка ввійшла в історію як Марсіанська схизма.

Як справжні задроти єретичні механікуси написали вірус який видалив усі файли, але ярлички залишив. Механікуси лояліст образились і там байт за байтом дійшло до використання титанів і всього, що валялося в музеях і на складах. Марс світився так, що його днем було видно з Терри. Але війна закінчилась неочікувано, хаосити перемагали, поки на марс не прилетів Рогал Дорн. Замість того, щоб допомагати у війні він написав в чат ГГ ми ліваєм. Забрав усе що міг, евакуював механікусів і обрубив на марсі інтернет. Темні механікуси сиділи на Марсі з пас’янсами, поки Імпі не вбив Хоруса, а лоялісти не почали гнати хаоситів сцяними ганчірками до Ока Жаху.

Факт номер десять: Темні механікуси відкрили у варпі неліцензовані сервісні центри.

Якщо механікуси на марсі спокійно роблять гарантійний ремонт техніки і дарують трупні батончики постійним клієнтам, то темні механікуси обдерають хаоситів до нитки за просту поклейку рогів на болтер. Крім того, вони активно впарюють свою дич. То толкнуть танк, що хоче виїбати екіпаж, то замість того ж танка збудують механічного скорпіона, а замість нового андроїда запихнуть демонюгу.

Буквально, темні механікуси укладають контракти з демонами, щоб ті керували пекельними машинами. Найпопулярніший хаоситський танк – осквернитель. Танк з лапками замість гусениць і демоном замість екіпажу. Сам бігає, сам стріляє, їсть ворожу техніку і переробляє її в набої.

Найпопулярніший літак – хеллдрейк. Виглядає як дракон зі здоровенною гарматою в пасті.

Для піхоти в них теж є сюрприз – вірус облітератора. Заражені люди й космодеси, починають обростати пушками з бескінечним боєзапасом і міцною бронею та самі йдуть на штурм.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...