Реклама

👀 Judas від творця BioShock — Кевін Левін пояснив, що означає його концепція «наративного Lego»

Čytaty latynkoju
👀 Judas від творця BioShock — Кевін Левін пояснив, що означає його концепція «наративного Lego»
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👀 Judas від творця BioShock — Кевін Левін пояснив, що означає його концепція «наративного Lego»
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Доволі загадкова гра Judas від творця Bioshock Кена Левіна знаходиться у розробці уже майже десять років і після доволі тривалого періоду його студія Ghost Story Games уже готова поділитися власними напрацюваннями та продемонструвати над чим увесь цей час велася розробка.

Тепер до прикладу цілком зрозуміло, що Judas — це знайомий нам за серією BioShock сюжетний шутер від першої особи, але також одночасно й процедурно згенерована мандрівна гра (roguelite) у відкритому світі, що динамічно змінюється.

За словами Кевіна Левіна в основі Judas стоїть концепція «наративного Lego» і тепер він нарешті у своєму інтерв’ю для IGN пояснив детальніше, що ж це означає. Концепція загалом поєднує процедурну генерацію зі спеціальними будівельними блоками наративу чи діалогу. Таким чином створюється гра яка може реагувати на дії та рішення гравців у більш природний спосіб.

Ми називаємо це псевдопроцедурним, тому що це не схоже на Minecraft, де все генерується з набору чистих математичних евристик. Ви створюєте всі ці маленькі елементи в грі, а потім навчаєте гру, як робити хороші рівні, хорошу історію і, що найважливіше, реагувати на те, що ви робите.

У Judas такий підхід до прикладу буде проявлятися у тому, як гравці будуть взаємодіяти з трьома головними NPC гри.

За словами Левіна, те як гравці будуть взаємодіяти з ними буде впливати на стосунки між ними. Тобто, гравець допомагає одному персонажу і це розізлить іншого. Оскільки ці стосунки завжди будуть динамічно змінюватися відповідно й взаємодія теж буде динамічною.

Тобто якщо гравець роздратує NPC він може видати місцеперебування героя ворогам, або ж у певний спосіб перешкоджати отримувати потрібний ресурс тощо.

Ці сцени можуть відбуватися будь-де, і існує безліч різних видів взаємодії. Діалоги можуть відбуватися будь-де, де вони вам з’являться... Вони не в катсценах. Вам не потрібно спостерігати за ними в катсценах. Вони з'являтимуться, де б ви не йшли, куди б ви не дивилися.

Щодо елементів мандрівної гри, то за сюжетом гри смерть є частиною «подорожі» гравця:

У вас є можливість, коли ви помрете, змінити себе. Вдосконалити себе, змінити свій інструментарій, який є досить широким і різноманітним, і змінити сам Mayflower (корабель, де відбуваються події гри).

Нагадаємо, що за сюжетом гравцю доведеться грати за молоду жінку, на ім’я Judas на борту Mayflower, космічного корабля розміром з місто, що виконує місію, в якій беруть участь кілька поколінь, щоб врятувати людство, транспортуючи те, що від нього залишилося, з Землі на нову планету, яка називається Проксима Центавра.

Очікується, що реліз гри відбудеться у березні 2025 року для ПК, PlayStation 5 та Xbox Series X|S.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...