Реклама

🤔 IGN вважає, що ремейку Resident Evil 5 не буде через расизм

Čytaty latynkoju
🤔 IGN вважає, що ремейку Resident Evil 5 не буде через расизм
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 IGN вважає, що ремейку Resident Evil 5 не буде через расизм
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У IGN вважають, що у серії ігор Resident Evil є одна гра, яка навряд може отримати ремейк з огляду на одну проблему — расизм. Водночас це те за, що гру піддавали критиці і під час її оригінального релізу.

Після доволі успішної серії з випуску ремейків ігор Resident Evil розробники у Capcom наблизилися до п’ятої частини гри, яка б за логікою мала стати наступною в черзі на отримання оновленої версії. Однак у IGN вирішили звернути увагу на один аспект гри, який у сучасному світі може призвести до дещо негативного сприйняття проєкту та перервати семирічну серію «блискучих» ремейків.

У виданні звертають увагу на те, що хоча й звісно вони можуть переосмислювати першоджерело, але усе це не враховує головну та найвідомішу проблему з Resident Evil 5 — расизм.

Нагадаємо, що події гри розгортаються у вигаданій західноафриканській країні, і головними антагоністами Resident Evil 5 виступають темношкірі люди. Власне це було ще проблемою під час оригінального релізу гри у 2009 році, адже тоді відзначалося, що хоча й головний герой бореться з вірусом, але носії паразита зображені як примітивна нація, яка є такою ще до свого зараження.

Навмисно чи ні, але Resident Evil 5 позиціонує Африку як «темний континент», нецивілізований світ, що прихищає хворе населення, яке потрібно знищити за допомогою західного втручання в ім'я глобальної безпеки.

Ще під час анонсу гри її піддавали критиці за постколоніальні образи, однак як відзначає IGN у 2099 році уся ця тема була «радше дискусійною, аніж реальною». Однак тепер у 2020-х роках, «у світі після Black Lives Matter, є лише одна прийнятна відповідь на те, що білий чоловік розстрілює хвилі африканців протягом цілої відеогри: «Ні»».

У IGN вважають, що якщо власне прибрати з гри Африку та те, як її зобразили у Resident Evil 5, тоді ремейк цієї гри уже навряд буде мати щось спільне з оригіналом і це буде скоріше нова оригінальна гра, аніж оновлена версія старого проєкту.

У виданні також відзначають, що можливо Capcom варто взяти за основу свої успішні ремейки та продовжити їх уже новими оригінальними історіями з огляду на те, що ігри після четвертою частини мають не найкраще славу серед фанатів та вважаються не надто вдалими проєктами.

Звісно, що цього всього вийде ми, мабуть, побачимо у майбутньому, адже раніше у Capcom відзначали, що на нас може очікувати більше ремейків Resident Evil.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...