Реклама

😮 GTA VI є найважливішим релізом в історії ігрової індустрії — аналітик

Čytaty latynkoju
😮 GTA VI є найважливішим релізом в історії ігрової індустрії — аналітик
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😮 GTA VI є найважливішим релізом в історії ігрової індустрії — аналітик
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ігрова індустрія у 2024 році переживає, мабуть, свої не найкращі часи — масові скорочення, відсутність релізу великих тайтлів, усе це змусило замислитися аналітика Мета Піскателлу про те, що вихід GTA VI наступного року може стати найважливішим в історії індустрії.

Про це він розповів у своєму інтерв’ю для GamesIndustry.biz. Піскателла, який працює у трекінговій компанії Circana, відзначає, що 2024 рік виглядає не надто втішно для ігрової індустрії оскільки очікується, що загальні витрати споживачів скоротяться від 2% до 10%:

Існує так багато невизначеності, коли ви дивитеся на дані про продажі або намагаєтеся спрогнозувати цей рік. Існує невизначеність щодо апаратного забезпечення. Існує невизначеність щодо контенту. Хто, в біса, робить ігри?

Невизначеність 2024 року на думку Піскателли яскраво підкреслили два неочікувані хіти — Palworld та Helldivers 2.

Водночас попри це несподіваний успіх двох проєктів аналітик вважає, що цього року нам потрібне блокбастер на кшталт торішньої найпродаванішої гри Hogwarts Legacy, щоб загальні продажі ігор зрівнялися з 2023 роком.

Helldivers 2 і Palworld зробили багато важкої роботи на початку року, але ми маємо справу з торішньою Hogwarts Legacy, яка стала справжнім хітом. Тож нам потрібна ще одна гра на додачу до Helldivers та Palworld, щоб спробувати зрівнятися з тим, що Hogwarts робила минулого року, і продовжує робити рік потому.

Піскателла також відзначає, що 2024 рік є доволі невизначеним з огляду на відсутність великих релізів, які усі загалом заплановані на 2025 рік.

Рівень невизначеності цього року, мабуть, найвищий, який я можу пригадати... з невизначеністю щодо того, що приведе нас до фінішної прямої, тому що у нас немає анонсованих великих ігор, про які ми знаємо.

Загалом аналітик додає, що 2024 рік безумовно виглядає найважчим для ігрової індустрії. Проте сам він доволі оптимістично оцінює майбутнє та покладає сподівання на реліз GTA VI.

Напевно, в індустрії ще ніколи не було більш важливого релізу. (…) Я думаю, що це короткостроковий біль. Сподіваюся, я не помиляюся. Але цього року буде трохи боляче.

Загалом Піскателла сподівається, що бум інтересу до нової GTA стане поштовхом для ігрової індустрії загалом після чого про 2024 рік можна буде забути як про страшний сон.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...