Реклама

🎹 Композитор Final Fantasy вважає, що ігровій музиці не варто наслідувати саундтреки до фільмів

Čytaty latynkoju
youtube.com
🎹 Композитор Final Fantasy вважає, що ігровій музиці не варто наслідувати саундтреки до фільмів
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎹 Композитор Final Fantasy вважає, що ігровій музиці не варто наслідувати саундтреки до фільмів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Композитор серії ігор Final Fantasy Нобуо Уемацу вважає, що сучасна музика для ігор стала дуже схожою до саундтреків для кіно і це те, що стримує її від розвитку.

У своєму інтерв’ю для японського видання NewPicks, як передає Eurogamer, Уемацу поділився своїми думками стосовно того, яке значення для ігор має музика.

Композитор стверджує, що на самому початку «музика відігравала роль кисню» для 8-бітних ігор у вираженні історій та створенні потрібної атмосфери та була дійсно одним із художніх засобів для розвитку гри.

Наразі ж Уемацу вважає, що розробники почали приділяти цьому компоненту у своїх іграх набагато менше уваги та «задоволені музикою, схожою на саундтреки до фільмів». Він також додає, що якщо композитори не відійдуть від такого підходу, то жанр музики для ігор просто буде стояти на місці та «не зможе розвиватися далі».

Ігрова музика стане цікавішою, якщо композитори замисляться над тим, «що можу зробити тільки я?», і використають власні знання та досвід, щоб бути по-справжньому творчими.

Також Уемацу згадав і про використання штучного інтелекту та вважає, що навряд цей інструмент зможе замінити людину. На його думку, хорошу музику можна створити, лише «зазирнувши глибоко всередину себе, щоб знайти унікальні для вас аспекти, а потім виразити їх».

Загалом важко не погодитися з композитором стосовно того, що музика у відеоіграх має велике значення як одна зі складових речей оповіді та навіть самого сприйняття. Атмосферний саундтрек може згладити брак у візуальній складовій, або ж навпаки неймовірно доповнити світ, який створюють розробники для гравців.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...