Реклама

👨‍⚖️ Творці Yuzu, емулятора Switch, виплатять Nintendo $2.4 млн після позову та закривають проєкт

Čytaty latynkoju
👨‍⚖️ Творці Yuzu, емулятора Switch, виплатять Nintendo $2.4 млн після позову та закривають проєкт
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 👨‍⚖️ Творці Yuzu, емулятора Switch, виплатять Nintendo $2.4 млн після позову та закривають проєкт
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Nintendo підтвердила своє звання не лише хорошого розробника ігор, а й компанії, що уміє відстоювати власні авторські права у судах.

Раніше стало відомо, що японська компанія подала позов на творців емулятора Nintendo Switch під назвою Yuzu і ось тепер відомий результат.

Творці Yuzu вирішили не випробовувати долю та дійшли взаємної згоди з Nintendo на основі якої суд постановив, що «Yuzu в першу чергу призначений для обходу та гри в ігри Nintendo Switch». Таким чином було винесено судову заборону для творців Yuzu на продовження розробки та розповсюдження емулятора.

Водночас суд зобов’язав виплатити розробників емулятора Tropic Haze $2.4 млн на користь Nintendo, як відшкодування завданих збитків (сама компанія вимагала близько $150 тис.)

Разом з цим розробники Yuzu мусять негайно припинити розповсюдження та розробку емулятора та супутнього програмного забезпечення. Вони також повинні закрити свій сайт, припинити діяльність у соцмережах та передати доменне ім’я yuzu-emu.org до Nintendo.

Окрім Yuzu це рішення також впливає й на долю емулятора Nintendo 3DS під назвою Citra. Хоча у судовому процесі про нього напряму не згадується, однак його розробляють ті ж самі люди, що й Yuzu, адже їм заборонено працювати над проєктами, що порушують авторські права Nintendo.

Також розробники Yuzu опублікували у своїх соцмережах та на своєму сайті заяву, де просять вибачення за сприяння піратству та відзначили, що це ніколи не було у їхніх планах. Також вони замінили

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...