Реклама

🤔 Нова версія Windows може отримати свій варіант DLSS на базі ШІ

Čytaty latynkoju
🤔 Нова версія Windows може отримати свій варіант DLSS на базі ШІ
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 Нова версія Windows може отримати свій варіант DLSS на базі ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У новій версії Windows 11 може з’явитися ШІ-функція на кшталт DLSS від Nvidia.

У виданні Windows Central повідомляють, що у збірці цієї версії, яка доступна для попереднього ознайомлення захована ШІ-функція, яка за допомогою штучного інтелекту зможе покращувати підтримувані ігри. Тобто підвищувати частоту кадрів та робити чіткішим зображення.

Відзначається, що доступною ця функція буде з оновленням Windows 11, яке має відбутися цієї осені.

У Windows Central повідомляють, що ця технологія отримає назву Auto Super Resolution (Auto SR). Зазначається, що нова функція використовує ШІ, щоб «зробити підтримувані ігри більш плавними з покращеною деталізацією».

Також у виданні додають, що згідно з джерелами Super Resolution зможе покращити частоту кадрів в іграх, а також підвищити роздільну здатність, щоб візуальні ефекти виглядали чіткіше. Водночас відзначається, що комп’ютери з NPU автоматично працюватимуть з цією ШІ-функцією, однак неясно, чи зможуть комп’ютери без NPU також повністю використовувати функцію Auto SR.

Загалом це буде аналог технології DLSS від Nvidia. Проте у Windows вона спирається на NPU у той час, як у Nvidia вона працює з класичними GPU (графічними процесорами).

NPU (ШІ-прискорювач, нейронний процесор) — це клас мікропроцесорів, розроблених для прискорення штучних нейронних мереж, машинного зору та інших алгоритмів машинного навчання для робототехніки, та для інших інформаційно ємних або керованих сенсорами задач.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...