Реклама

🙊 Колишній розробник Rockstar пояснив чому у GTA III головний персонаж німий

Čytaty latynkoju
🙊 Колишній розробник Rockstar пояснив чому у GTA III головний персонаж німий
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🙊 Колишній розробник Rockstar пояснив чому у GTA III головний персонаж німий
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Якщо ви грали в Grand Theft Auto III, яка загалом започаткувала серію цих у її сучасному вигляді, ви могли помітити одну особливість не притаманну наступним частинам — головний герой, Клод, у грі був німим.

Він мовчки робив свою справу та творив класичний для серії хаос у своєму місті. Однак звісно. що багато кого цікавить питання — чому Клода зробили німим, в чому був задум?

Відповідь на це питання надав колишній розробник Rockstar, Оббе Вермей, який працював у Rockstar North з 1995 по 2009 рік та брав участь у розробці GTA III, GTA: Vice City, GTA: San Andreas та GTA IV.

Один з користувачів у Twitter (X) поцікавився, чому ж Клод був німим і у відповідь до нього прийшов Вермей, який написав:

Принаймні частково це було тому, що нам довелося зрізати кути. Аудіо-відділ і так був зайнятий.

Як бачимо, причина мовчання головного героя GTA III полягала у доволі банальній площині —  це було зроблено, щоб скоротити витрати, заощадити час і гроші, а також уникнути перевантаження роботою відділу, який займався аудіо у грі.

Звісно, це може виглядати дивним, що така деталь, як голос протагоніста, була відсутня, однак на момент виходу GTA III сама Rockstar ще не була таким гігантом індустрії, яким вона є зараз.

З іншого боку це додає певного занурення у гру для, гравця, яким сам може стати голосом персонажа. Так до прикладу у Bethesda пояснювали відсутність озвучки героя у Starfield.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...