Реклама

📊 Чорна п'ятниця у Великій Британії 2023: PS5 зростає, Nintendo Switch падає

Čytaty latynkoju
📊 Чорна п'ятниця у Великій Британії 2023: PS5 зростає, Nintendo Switch падає
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 📊 Чорна п'ятниця у Великій Британії 2023: PS5 зростає, Nintendo Switch падає
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Статистичний портал VGChartz повідомляє про результати розпродажів на Чорну п’ятницю у Великій Британії. Цей ринок як правило слугує індикатором продажів для всього західного світу.

За останні три десятиліття це була одна з найкращих Чорних п’ятниць для британського ринку відеоігор. Краще було лише у 2013, коли запустилося покоління консолей PS4 та Xbox One, а також у 2020 — далися взнаки пандемія (і ігри як розвага під час локдаунів) та запуск PS5 і Xbox Series.

Розклад між консолями радикально змінився порівняно з попереднім роком. Торік PlayStation 5 пасла задніх головним чином через дефіцит — пристрій просто не можна було знайти. Впродовж року цю проблему компанією було подолано, що й дозволило збільшити продажі на 217%.

Тож PlayStation 5 за продажами на Чорну п’ятницю вирвалася на перше місце з показником 82,5 тис. (проти 26 тис. торік).

Що ж стосується Xbox, то ця консоль повторила свої торічні результати — 59-60 тис. девайсів було продано, що приблизно дорівнює показникам 2022 року. Разом з тим, це один з найкращих тижнів для Xbox у цілому.

Формально найгірше себе показала Nintendo Switch. Минулого року японська консоль лідирувала в продажах, а цього року мало того, що перемістилася на останнє місце, так ще і зі зниженням продажів. Проте є один нюанс — сумну картинку можна уявити лише у відносних цифрах.

Якщо ж казати про абсолютні, то це 54 тис. проданих консолей у 2023 проти 61 тис. минулого року. Авжеж, девайс майже семирічної давнини на тлі новітніх консолей з підтримкою 4K та трасування променів виглядає вже не так вигідно — хай як геймдизайнери Nintendo не старалися. Крім того, посилюються чутки про анонс чи навіть реліз нового покоління навесні чи восени наступного року, тож деякі потенційні покупці можуть відкладати рішення про придбання консолі Nintendo.

Однак навіть так позиції Switch далекі від того, щоб називати їх слабкими.

З цікавого ще додамо, що для віртуальної реальності це був найкращий тиждень в історії. Також непогано зросли інші ігрові аксесуари. Аналітики також відзначають, що цього року покупці більше звертали увагу на продукти преміум-сегменту, що збільшило середній чек.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...