Реклама

💳 Як купувати ігри на Nintendo Switch в Україні?

Čytaty latynkoju
💳 Як купувати ігри на Nintendo Switch в Україні?
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💳 Як купувати ігри на Nintendo Switch в Україні?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ви купили або ж плануєте стати власником консолі Nintendo Switch і вас беззаперечно цікавить одне просте питання: «А як купувати ігри на Switch в Україні?».

Дійсно, це доволі актуальна проблема, особливо для українських ґеймерів, адже є одна маленька проблема — в eShop-і Nintendo немає українського регіону. Тому ми вирішили створити цей матеріал, у якому спробували пояснити головні моменти, які пов’язані з придбанням ігор на Nintendo Switch в Україні.

Створення акаунту Nintendo

В першу чергу все, що вам потрібно буде зробити — це створити акаунт Nintendo, адже без нього ви точно нічого не придбаєте. Для цього вам потрібно буде звернутися за допомогою до вашого комп’ютера або телефона.

Отже, щоб створити обліковий запис вам потрібно перейти на офіційний сайт Nintendo. Загалом це точно не найскладніша процедура. Однак є один нюанс, який надалі буде важливим.

Ми вже зазначили, що в eShop немає українського регіону. Проте при реєстрації на сайті ви зможете обрати собі Україну, але коли ви згодом захочете зайти у цифрову крамницю на своєму Nintendo Switch з цього профілю, консоль вам скаже, що ви забагато хочете та закриє сторінку.

Тому вам потрібно уже на цьому етапі обрати один з офіційно доступних регіонів Nintendo, а не український.

Який регіон обрати для Nintendo Switch?

Тепер ми переходимо до, мабуть, найголовнішого питання. Загалом Nintendo доволі лояльна у питанні вибору регіону та його зміни. Тобто у компанії, так би мовити, майже region-free політика. Ви вільні обирати собі будь-який регіон та коли вам завгодно його змінювати, але знову ж таки через офіційний сайт за допомогою вашого комп’ютера або телефона.

Однак, який саме регіон обрати? Ми рекомендуємо звернути увагу на Польщу. По-перше, цей регіон має досить приємні ціни з конвертацією зі злотих, а по-друге, у ньому можна без проблем розплатитися напряму українською гривневою картою.

Звісно, найприємніші ціни — це все одно доволі великі суми, особливо для власників Xbox, які уже звикли до теплих берегів Аргентини. Однак Nintendo іноді тішить доволі приємними знижками, які дозволяють поповнити бібліотеку на Nintendo Switch за доволі адекватну суму.

Наприклад уже доволі стара гра LEGO Harry Potter Collection за повною ціною вам обійдеться у польському регіоні у 169 злотих. Однак за знижкою під час розпродажу можна схопити її приблизно за 42,25 злотих. Актуальний курс рекомендуємо перевіряти в інтернеті перед покупкою.

Окрім Польщі також можемо рекомендувати Норвегію. Тут можна знайти деякі проєкти, які можуть бути дешевшими від Польщі в межах від 10 гривень до 100 гривень. До того ж у норвезькому регіоні також можна без проблем розплатитись українською гривневою картою.

Можна також для окремих покупок розглядати Японію. Тут ігри будуть дійсно набагато дешевшими (наприклад Wolfenstein II: The New Colossus з максимальною знижкою тут коштує близько 160 грн, а у Польщі, чи Норвегії це буде близько 260). Проте на деякі проєкти у цьому регіоні не буває знижок.

Знижки. Розпродажі зазвичай виглядають так виглядають так:

  • Ексклюзиви самої Nintendo завжди отримують не більше, ніж 30% — це незмінна багато років політика компанії
  • Знижки на ігри від сторонніх розробників можуть варіюватись у межах 10-80%, але щедрі знижки є нечастим явищем
  • Інді-проєкти часто отримують знижки до 95%

Як правило, розпродаж так чи інакше йде у Nintendo eShop постійно, однак найбажаніші проєкти отримують знижки лише час від часу. У магазині є спеціальна вкладка з усім, що знаходиться на розпродажі, а також ви можете додати гру до списку бажань.

Також можна звернутися за допомогою до різноманітних агрегаторів, що відстежують ціни. До того ж так ви можете знайти щось цікаве, що ви могли пропустити у самому сторі. Рекомендуємо DekuDeals, але існують і інші.

Як купувати ігри?

Отже, ви уже завели акаунт, обрали регіон, авторизувались на своїй Nintendo Switch та підібрали собі цікаву гру. Тепер вам залишається лише перейти до eShop, де потрібно провести не складні процедури для покупки.

У Польщі, або Норвегії, чи Японії

Як ми вже казали, Польща є найзручнішим регіоном для легких покупок, оскільки можна просто прив’язати українську банківську картку в гривнях. Скріншот прив’язування картки зробити неможливо, оскільки не дозволяє система, однак процес нічим не відрізняється від звичайного прив’язування картки в будь-якому іншому сервісі.

У США та інших регіонах

Напрямку ваша банківська гривнева картка, швидше за все, працювати не буде. З картками у доларах буває по-різному, і від чого це залежить, наразі невідомо, адже бували історії, коли різним гравцям не дало прив’язати картки в доларах одного й того самого банку.

Натомість гарантованим варіантом буде прив’язування PayPal — тут підійде і український з будь-якою українською карткою.

Як купляти ігри?

Отже, зі способами оплати розібралися. Що ж стосується безпосередньо купівлі, Nintendo пропонує два варіанти оплати: закинути передплачену суму на баланс, з якої потім зніматиметься вартість гри, або оплатити зі своєї картки лише вартість гри.

Ми рекомендуємо не бавитися з закидуванням суми, адже той залишок, що у вас буде на балансі, не дозволить за потреби змінити регіон, поки ви не обнулите рахунок повністю у цьому регіоні (зробити це можна через підтримку Nintendo, яка просто спише ці кошти і звісно не поверне вам).

Загалом більше нюансів нема. Натискаєте кнопки по інструкції, і готово — ви власник цифрової копії гри на своїй Nintendo Switch.

Накопичувальна система. Nintendo організувала приємний бонус у вигляді Золотих Монеток. Ви отримуєте ці монетки за кожну купівлю у Nintendo eShop або навіть фізичної копії — код для отримання монеток міститься на картриджі. Монетки можна витрачати на купівлю наступних ігор у eShop — якщо накопичите достатньо, може вистачити навіть на повну вартість гри.

Важливо зазначити, що ці монетки прив’язані до конкретного регіону, адже вони мають різний еквівалент реальним валютам. Якщо ви змінюєте регіон, баланс монеток обнуляється.

Кілька акаунтів. Також можна завести собі кілька акаунтів у різних регіонах, тоді вам звісно не потрібно буде переживати за обнулення рахунку і ви зможете собі спокійно перемикатись між ними у пошуках найвигіднішої пропозиції. Також всі профілі на Nintendo Switch мають доступ до всіх ігор, встановлених на консолі.

Ви можете відстежувати ціни в інших регіонах та іноді купувати ігри за цікавішими знижками. Однак є момент, що кожен регіон може мати лише певні доступні локалізації. Тому будьте обережні, щоб не придбати гру в Японії, адже може так статися, що доведеться грати лише з японською локалізацією.

Також не працюватимуть до прикладу куплені в іншому регіоні DLC до гри. До прикладу гру ви купили у Європі, а доповнення у Азії, у такому випадку ви не зможете їх «подружити» та запустити.

***

Загалом ось це й усе, що вам потрібно знати про купівлю ігор на Nintendo Switch в Україні. Нічого складного тут немає та все навіть набагато легше, ніж до прикладу з Xbox. Хоча на жаль не так дешево.

Однак купівля ігор на Nintendo Switch не обмежується лише цифровими копіями. Ви маєте можливість купити гру на фізичному носії. Звісно це створює актуальне питання, який варіант обрати.

Картриджі чи цифрові копії ігор?

У цій дилемі Nintendo Switch не є виключенням. Загалом рішення яку версію гри обрати залежить лише від власника консолі. Ми можемо хіба відзначити, що кожен варіант означає для вас.

Плюси цифрових копій

  • відсутність очікування, особливо в умовах, коли офіційно Nintendo в Україні не є присутньою, тож гру в день релізу важко знайти на фізичній копії
  • часті розпродажі зі знижками до 95% — навіть ексклюзиви Nintendo часто можна придбати дешевше за картридж в Україні
  • екологічність і менше зайвих предметів у помешканні, якщо для вас це є важливим

Ключовим мінусом цифрових копій є відсутність можливості перепродажу — хіба що цілим акаунтом (а це порушує користувацьку угоду, тому ми не заохочуємо вас це робити). Також ви залежите від рішень Nintendo у довгостроковій перспективі — коли життєвий цикл Nintendo Switch добіжить кінця, магазин рано чи пізно закриють і невідомо, скільки часу підтримуватимуть можливість завантажити старі ігри.

Плюси фізичних копій

  • можливість перепродажу — ігри Nintendo старіють і падають в ціні дуже довго, а найбільш важливі можуть навіть дорожчати з часом з колекційних міркувань
  • ви не залежите від інтернету — можете вставити картридж і грати в будь-який момент

Мінусом фізичної копії можна назвати певну незручність, особливо коли йдеться про сесійні ігри. Наприклад, Animal Crossing на картриджі — не найкраще рішення, адже в період активної гри ви заходите туди кожен день, і при цьому можете проходити якусь іншу сюжетну гру на картриджі. Доведеться переставляти картриджі постійно, що не дуже зручно.

Загалом, думайте самі — з огляду на наведені вище зауваження й варто приймати остаточне рішення для себе.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...