Реклама

🙅‍♂️ Мінцифри закликає розробників не працювати з Xsolla

Čytaty latynkoju
🙅‍♂️ Мінцифри закликає розробників не працювати з Xsolla
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🙅‍♂️ Мінцифри закликає розробників не працювати з Xsolla
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Михайло Федоров повідомив, що Міністерство цифрової інформації звернулося, до ігрових видавців, розробників, платіжних систем з проханням не працювати з Xsolla — заснована у Росії компанія, яка надає платіжні та монетизаційні рішення в першу чергу для ігрової індустрії.

У зверненні до Epic Games, Valve, Ubisoft, Roblox, Twitch, Visa та Mastercard Мінцифри наголошує на тому, що попри заяви Xsolla про «ліквідацію російської дочірньої компанії», вона все одно продовжує вести бізнес у Росії з офісом у місті Перм.

Відзначається, що у липні цього року Xsolla продовжувала наймати працівників до свого російського офісу, а відповідно й платити податки у Росії, які відповідно ідуть на фінансування війни в Україні. Мінцифри зауважує, що лише за 2022 рік компанія заплатила податки у розмірі $2.1 млн.

Загалом наразі російський офіс може налічувати близько 240 працівників.

До того ж у зверненні відзначається, що російський офіс компанії отримав статус «підприємства, що має особливе значення для російської економіки», який дає працівникам звільнення від мобілізації.

Мінцифри звертає увагу, що такий статус не надається у Росії за просту сплату податків відзначаючи, що це може вказувати на напівофіційну співпрацю між підприємством та державою. Це своєю чергою становить загрозу для особистих даних користувачів платформ до яких звертається Мінцифри.

Відзначимо, що Xsolla (до 2011 року 2pay) — це компанія, яка надає платіжні та монетизаційні рішення в першу чергу для ігрової індустрії. Її було створено у 2005 році у Росії в місті Перм Олександром Агапітовим. Також свого часу ребрендингом компанії займався російський пропагандист Артемій Лебедєв.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...