Реклама

🎬 Довженко-Центр проведе показ химерної фантастичної анімації

Čytaty latynkoju
🎬 Довженко-Центр проведе показ химерної фантастичної анімації
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎬 Довженко-Центр проведе показ химерної фантастичної анімації
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Довженко-Центр проведе спеціальний показ перегляду анімаційних фільмів з програми «Дивне, химерне, фантастичне».

Подія відбудеться в Києві (Sense Hub Kyiv, 31 жовтня та 1 листопада – обидві частини програми) і Львові (Sense Hub Lviv, 1 листопада) о 18:00.

Гелловін, або День усіх святих — давнє свято, яке щороку у ніч проти 1 листопада відзначають по всьому світу. Проте «українського» в цьому святі замало, тому воно й не прижилося на теренах нашої країни. Ми хочемо зробити цей день максимально сенсотворчим та розповісти про українську «химерність», яка не відпускає та інтригує людей і сьогодні.

Довженко-Центр

«Дивне, химерне, фантастичне» — ця добірка анімації кінця 80-х – початку 90-х, сформована кінознавцями Довженко-Центру. Зо словами центру, добірка відображає «короткотривалий порив свободи, коли радянські цензурні утиски впали, але студійна система ще остаточно не розвалилась».

Дивовижні перетворення в стилі Кафки, контакти з позаземними цивілізаціями, почвари й демони з народної міфології, жахливі бацили війни – теми й образи, які хвилювали режисерів та художників українського анімаційного кіно в 70-80 роках минулого століття.

Довженко-Центр

Раніше ми розповідали, що в Україні покажуть «Хліб і сіль» Даміана Коцура, фільм-призер Венеційського фестивалю.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...