Реклама

🤔 Філ Спенсер про: ігри Activision Blizzard у Game Pass, новий погляд на старі франшизи та ексклюзивність Call of Duty

Čytaty latynkoju
🤔 Філ Спенсер про: ігри Activision Blizzard у Game Pass, новий погляд на старі франшизи та ексклюзивність Call of Duty
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 Філ Спенсер про: ігри Activision Blizzard у Game Pass, новий погляд на старі франшизи та ексклюзивність Call of Duty
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Генеральний директор ігрового підрозділу Microsoft Філ Спенсер з’явився у новому випуску офіційного подкасту Xbox, де обговорив деякі деталі нещодавнього придбання Activision Blizzard та питань, які виникли у багатьох ґеймерів у зв’язку з цим.

Game Pass та ActiBlizz

Логічно, що після закриття угоди передплатники сервісу Game Pass почали цікавитися, коли ж каталог зможе поповнитись новими тайтлами від Activision Blizzard. Однак тут Спенсер вирішив дещо прояснити ситуацію з цим.

Він відзначив, що не варто очікувати масового набігу ігор з каталогу ActiBlizz, як це було у випадку з іграми Bethesda після придбання Zenimax.

Я був би радий, якби в найближчі пару тижнів з'явилося якесь секретне святкове поповнення, але його не буде.

Спенсер відзначив, що якби у компанії збиралися б включити нові ігри до Game Pass цього року, то він би «сказав про це людям». Тому до кінця 2023 року не варто розраховувати на ігри Activision Blizzard у сервісі від Xbox.

Правда в тому, що у випадку з Activision Blizzard King регуляторний процес зайняв так багато часу, і, відверто кажучи, в цьому процесі було багато невизначеності, аж за тиждень закриття (угоди), або за тиждень до того, як CMA нарешті прийняв рішення, ми не змогли почати працювати в основному з Activision Blizzard в цьому випадку, над роботою з (їхнім) бек-каталогом.

Тому із закриттям угоди ця робота лише «розпочинається», відповідно до цього за словами Спенсера на передплатників Game Pass й очікує затримка у поповненні каталогу ігор сервісу.

Свіжий погляд на старі франшизи

Також в рамках подкасту Філ Спесер обговорив питання поповнення у кількості франшиз, яку зараз має у своєму портфоліо Xbox. Він відзначив, що це доволі «надихаюча» ситуація.

Голова Xbox зазначив, що він відкритий до того, щоб студії поверталися до старих ігор, якщо у них звісно є бажання розвивати свої іноді забуті франшизи. Однак додав, що це не обов’язкове завдання.

Я відчуваю, що ми повинні бути чудовими хранителями контенту, якого торкаємося. Це спогади людей з різних платформ, різних десятиліть. І я хочу бути впевненим, що коли ми повертаємося (…) ми робимо це з повною віддачею, вмотивованою командою, яка хоче працювати над чимось і змінювати світ на краще, а не просто створювати щось заради фінансової вигоди, або створювати щось для піару, а не для того, щоб створити продукт.

Також у Спенсера запитали, до яких франшиз він був би сам радий повернутися:

Якщо говорити про Activision і Blizzard, то в історії Activision є кілька моментів — ви згадали Tony Hawk, ви згадали Guitar Hero, навіть такі речі, як Skylanders — це були моменти, коли команди впроваджували інновації, яких не очікували.

Він згадав приклад з Guitar Hero, коли багато хто вважав, що «носити з собою пластикову гітару, підключати її до консолі і грати» не спрацює. Однак згодом виявилось, що навпаки це переросло у окрему ігрову культуру. Відзначимо, що напередодні закриття угоди в Activision натякали на повернення Guitar Hero.

У підсумку Спенсер відзначив:

Найважливіше, щоб ми ставилися до них (старих франишиз) з повагою, на яку вони заслуговують, і не перетворювали це на якийсь спосіб зробити, як я вже сказав, піар-момент або щось інше.

Call of Duty та можливість її ексклюзивності для Xbox

Звісно, що придбання Activision не могло не привернути увагу до питання про можливу ексклюзивність серії шутерів Call of Duty для Xbox.

Однак тут Філ Спесер вирішив запевнити усіх, що для його компанії важливим є «100%-й паритет» контенту на всіх платформах.

Гравці на PlayStation і в майбутньому на Nintendo... Я хочу, щоб ви відчували себе на 100% частиною спільноти. Я не хочу, щоб ви відчували, що вам бракує якогось контенту, скінів (…) Наша мета — 100%-й паритет на всіх платформах, наскільки це можливо для запуску та контенту.

Тобто Спенсер звертає увагу на те, що Xbox не буде отримувати жодних ексклюзивних бета-версій, скінів чи іншого контенту, що логічно з огляду на укладену 10-річну угоду з Sony про підтримку Call of Duty на PlayStation.

Хоча Спенсер також відзначив, що можуть бути ті чи інші технологічні питання, які розділятимуть окремі платформи. Можна припустити, що натяк іде на консолі Nintendo, які звісно, що менш потужні і потребують окремого підходу. Проте з точки зору контенту, Спенсер зауважує, що для Xbox головне це дати кожному відчути себе частиною «нації Call of Duty».

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...