Реклама

Чому "NaVi" — українська команда?

Народжених бути останніми чомусь називають українською командою. Чому?
Čytaty latynkoju
Чому "NaVi" — українська команда?
  1. Головна
  2. Ігри
  3. Чому "NaVi" — українська команда?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Народжених бути останніми чомусь називають українською командою. Чому?

Ця стаття є винятково думкою авторки!!!

У кіберспорті існує така команда як NaVi, яка грає під українським прапором. Вони виступають у різних дисциплінах: Dota 2, PUBG:Battlegrounds, Counter-Strike, VALORANT, Brawl Stars, Clash of Clans, Halo Infinite. Як бачимо, дисциплін багато, отже, і учасників кожного виду чимало. Нації представників та представниць NaVi я не перелічуватиму (самі розумієте чому), лише зазначу, що за цю організацію виступають 4 (чи 5) росіянина. Одразу напишу, що усі дані я взяла з офіційного сайту, тому існує вірогідність, що там неповний перелік, а дані деяких гравців змінені.

Але мова не про сайт, а про українців, які продовжують толерувати «сусідів». Наприклад, візьмемо команду з VALORANT, у якій разом виступають українець, швед, турок та два росіяни. Хочеться спитати у нашого земляка – а чи не тисне совість? Чи добре спиться, знаючи, що одноклубник може навести ракету на його дім? І взагалі – чи комфортно грати разом з тим, завдяки кому ми зараз змушені ховатися у підвалах та захищати країну зі зброєю в руках? Це, звісно, риторичні питання, бо українчик уже сам дав на них відповіді своїм вчинком.

Розглянемо й іншу команду (не залишати ж решту росіян без уваги). Усім відома дисципліна PUBG:Battlegrounds не змогла обійтися без представників з росії (ніби та так там мало цих «сусідів»). Офіційно там двоє болотяників, але я маю підстави підозрювати третього гравця у тому, що він змінив своє громадянство або просто виступає під прапором Грузії. Чому так? Подивімося на його кар’єрний шлях: він грав за пристойний клуб Team Falcons, Kit-Kat, а перейшов він до «Народжених бути останніми» з російської команди Tornado Energy. Цього мало? Не питання – подивімося на оформлення його каналу у Twitch. Заходимо і що ж ми бачимо? Ой, а чого це картинки російською? Чого донати з російської платформи? Невже у Грузії немає своєї мови, своїх банків, донатних сервісів тощо? Ця особа, якщо вона справді з Сакартвело, могла усе написати грузинською чи англійською, але натомість обрала російський шлях. Інформації про його місце народження нема, але я майже на 100% упевнена, що Костянтин Льовкін – росіянин, який змінив громадянство заради того, щоб його пускали у різні країни та не застосовували санкції.

Що ж, росіян ми обговорили, тепер перейдемо до того, а чи можуть члени інших і цих команд щось із цим зробити? Ви скажете: «Та у них серйозні контракти», «Та їх не виженеш так просто», «Та вони харошиє рускіє»… Я відповім вам. Війна триває 9 років, ці росіяни не приєдналися до того як росія ввела свої війська на територію України. Костантін Льовкін, Александр Пірогов та Артьом Адаркін приєдналися у 2021 році, а Дмітрій Ілюшин і Андрєй Кіпрскій – у 2022. Як бачимо, вони прийшли до команди уже під час військових дій, а двоє останніх взагалі після повномасштабного вторгнення. Чим це можуть виправдати представники начебто української команди? Вони рятували «маленький народ» від злого страшного карлика? Ці росіяни просто не підтримують свого царя? Чи може власникам і директорам організації наплювати на те звідки гравці, головне аби приносили гроші?

Якби членам команд було не все одно на Україну та на свою позицію, вони б оголосили протест, відмовилися б грати поки у команді будуть росіяни, висунули б ультиматум керівництву. Але жодної реакції від них ми не бачимо. Їм все одно на війну, на смерті інших людей, тварин, природи тощо. Кажуть, що відомий усім Сімпл такий весь проукраїнський, з прапором постійно, але виходить, що він за країну-агресорку, бо ніяким чином не сприяє вигнанню росіян зі своєї організації.

NaVi донатить на ЗСУ, так, молодці, продовжуйте і далі. Проте, чи роблять те саме російські учасники команди? Ми цього не знаємо. Гроші це, звісно, дуже добре, але… де позиція? Де єднання з Україною, яку ви ніби представляєте? Де спілкування українською мовою? Ходити з прапором може кожен, але вчинки говорять самі за себе. Якщо ти нічого, крім слів та якихось донатів, робити не можеш – навіщо тоді писати та заявляти, що ця організація з України? Аби було більше почестей, радості, грошей тощо? Візьміть російську ганчірку – вона вам підійде краще. І йдіть до тієї країни, де питання про принципи та якусь боротьбу взагалі не стоять, так само як і у вашій «українській» команді.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...