Реклама

💸 Unity планує брати плату з розробників за встановлення ігор гравцями

Čytaty latynkoju
💸 Unity планує брати плату з розробників за встановлення ігор гравцями
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💸 Unity планує брати плату з розробників за встановлення ігор гравцями
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Напередодні в Unity вирішили повідомити про деякі зміни, які компанія вносить до своєї бізнес-моделі і це не дуже сподобалось розробникам ігор.

У своєму анонсі компанія повідомила, що з наступного року буде брати гроші з розробників за кожну інсталяцію гри. Цю плату назвали Unity Runtime Fee. Згідно з початковими планами компанії вона мала брати з розробників ігор комісію за кожну інсталяцію гри користувачами. Хоча розмір плати також залежатиме від рівня передплати на Unity. Нижче можете переглянути детальну табличку.

Як бачимо, плата з розробників буде зніматися, коли вони досягнуть певних умов:

  • для Unity Personal та Plus це $200 тис. доходу за 12 місяців та 200 тис. встановлень за весь час
  • для Unity Pro та Unity Enterprise це $1 млн доходу за 12 місяців та 1 млн встановлень за весь час

Встановленням спочатку вирішили вважати навіть те, якщо користувач видалив гру і повторно її встановив, а також демоверсії, версії ігор для Game Pass та PS Plus.

Ми обрали цей варіант, тому що кожного разу, коли гра завантажується, також встановлюється Unity Runtime. Також ми вважаємо, що початкова плата за встановлення дозволяє творцям зберігати постійні фінансові прибутки від залучення гравців, на відміну від частки доходу.

Це звісно викликало хвилю обурення у розробників ігор, адже викликає багато ризиків для них. Як відзначив один з інді-розробників Рамі Ісмаіл:

На замітку, ґеймери, зміни Unity означають для вас наступне:демо зараз ризиковані для розробників, ігри без DRM тепер ризиковані для розробників, бандли зараз ризиковані для розробників, гівевеї зараз ризиковані для розробників, оновлення тепер ризиковані для розробників, користувачі на кількох пристроях тепер ризиковані для розробників.

Також, до прикладу, український розробник Сергій Мохов після цих новин повідомив про закриття розробки своєї гри над якою він працював кілька років.

Після реакції розробників у Unity вирішили внести деякі зміни до свого рішення. Тепер, як повідомляється, буде рахуватися тільки перше встановлення гри, демо теж виключені. Також плату за ігри в Game Pass або PS Plus будуть брати з тих, хто утримує ці платформи, тобто з Microsoft чи Sony.

Хоча це все одно мало чим, може запобігти негативні реакції розробників ігор, адже існує імовірність, що різні інді-проєкти тепер можуть мати проблеми з додаванням до сервісів типу Game Pass. У цьому випадку все тепер залежатиме від того, чи готові власники таких платформ платити комісію Unity.

У той час як розробники почали висловлювати думки з приводу переходу на інші рушії, або ж до простого бойкоту Unity, конкуренти з Unreal Engine вирішили цим скористатися. Вони нагадали, що їхня система з 5% роялті починає працювати лише тоді, коли гра отримує $1 млн. До того ж якщо після цього гра за квартал збирає менш як $10 тис. розробники не мусять нічого платити за цей період.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...