Реклама

⚙️ Oberty — український інді-пазл

Спілкуємося з розробником "Обертів", що беруть участь у Ukrainian Games Festival 2023 в Steam, про складність розробки і просування гри такого жанру
Čytaty latynkoju
⚙️ Oberty — український інді-пазл
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ⚙️ Oberty — український інді-пазл
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Спілкуємося з розробником "Обертів", що беруть участь у Ukrainian Games Festival 2023 в Steam, про складність розробки і просування гри такого жанру

Oberty цього тижня можна зустріти в Стімі на Ukrainian Games Festival, де Дмитро щодня веде стріми. Я розпитав його про розробку і просування проекту, аби привернути увагу до гри як серед шанувальників жанру, так і серед української аудиторії загалом.

Я не буду розпитувати тебе, що це за гра і про що вона, бо здається, тізер і опис говорять самі за себе.

Натомість, мене цікавить, якими ти бачиш перші результати на вихід демо у Steam? Бо моє відчуття таке, що цей жанр дуже нішевий, його складно промотувати, важко будувати якусь соціалізацію навколо гри в неї, все це навпаки ніби процес усамітнення. Що ти дізнався з перших днів на Cтімі і на українському фестивалі зокрема?

— Найголовніше, коли побачив в статистиці людей, які грали в демо більше трьох годин. Я видохнув, бо є аудиторія, яку гра дуже зачіпає. Це щодо якості, щодо кількості — набору додавань до бажаного та гравців в демо тут є над чим працювати. Із запуском трохи стався твітерський мем про інді розробників:

Games Gathering (де був старт), можливо, була не найкраща подія для запуску — це не про подію, вона чудова, — це про рекламу гри серед інших разробників, які зайняті своїми проєктами. Щодо Ukrainian Games Festival 2023 у Steam – це той тип події, на якому я планував би наступний реліз демо чи гри, як розробник. А як гравець, раджу зайти придивитися собі нові ігри — здивуєтеся кількості цікавих проєктів, про які ви могли не чути.

 

Гейм дизайнери, яким я встиг показати білд на Games Gathering два тижні тому, одностайно заявили, що це має бути мобільна гра. Чи не тому, що ти такою її і планував на початку?

— Так, cпочатку це і була мобільна гра на iOS. У якийсь момент, дивлячись на Maciej Targoni (інді розробник, який робить мінімалістичні пазли) звернув увагу, що його ігри є в Стім, так і з’явилася ідея спробувати запуститися там.

Якщо ти будеш самотужки підтримувати гру на різних платформах, які складнощі в цьому ти бачиш? Чи не лякає тебе, що її можуть докорінно змінити мікротранзакції? Чи не захоче більш “розбещена” аудиторія мобілок мати у кишені pay2win?

— Брак сну) В цілому, піде лише збільшення часу на обслуговування: завантаження, публікації. Більшість проблем різності платформ Unity вирішує сам. Я хочу залишити гру класичною платною грою, за яку платиш лише раз, а якщо не можеш пройти, шукаєш на ютубі, як пройти той клятий рівень)

Наскільки важко підтримувати існування такої гри, коли робиш усе сам? Скільки часу забирає проект?

— Все, окрім музики. Для мене найважче маркетинг: підготовка медіа матеріалів, текстів, постів, пресрелізів. Це мабуть єдиний процес, який викликає лише стрес та жодного задоволення. Витрачаю по 6-14 годин на день.

Це об’єктивно складний жанр. Чому ти взявзя за таку гру і чи не втратив фан від процесу?

— Це жанр, у який я сам граю. Не втратив, проєкт багато чому навчив, створив напрацювання, які можливо, пізніше стануть софтом.

Що ти думаєш про адаптацію жанру пазл українською через словотвір? Який відповідник тебе влаштував би як автора?

— Не пуріст, люблю слово пазл.

Якого фідбеку від гравців ти потребуєш саме зараз? Що це має бути — відгуки у стімі, коментарі в твітері? На що звертаєш увагу?

— Додати до бажаного в стім, пограти в демо, якщо знайшли баг — написати мені в Discord. Поширити в соцмережах, поділитися з друзями, які люблять пазли.

Додавайте Oberty у бажане в Steam, пишіть відгуки і підтримуйте українських інді-розробників на Ukrainian Games Festival 2023!

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...