Реклама

🙅‍♂️ Valve забороняє публікувати в Steam ігри з контентом створеним ШІ

Čytaty latynkoju
🙅‍♂️ Valve забороняє публікувати в Steam ігри з контентом створеним ШІ
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🙅‍♂️ Valve забороняє публікувати в Steam ігри з контентом створеним ШІ
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Valve вочевидь не дуже дружня до нявності у іграх контенту згенерованого штучним інтелектом.

Ветеран ігрової індустрії Саймон Карлес (Simon Carless), поділився постом, який він зустрів на Reddit. У ньому розробник розповів, що його ранню версію гри в Steam з деяким «досить очевидно згенерованими штучним інтелектом» контентом адміністрація заборонила публікувати.

Розробнику повідомили, що гра не може бути затверджена, якщо розробник не доведе Valve, що володіє всіма необхідними правами. У повідомлені компанії ідеться, що:

Після перевірки ми виявили в (Назва гри) інтелектуальну власність, яка, як видається, належить одній або декільком третім особам. Зокрема, (Назва гри) містить художні активи, створені штучним інтелектом, який, схоже, покладається на матеріали, захищені авторським правом, що належать третім особам.

Valve повідомила, що вона відмовляється від публікації гри. Компанія також додала, що надає розробнику можливість видалити весь контент, на який він не володіє правами, перш ніж повторно надіслати проєкт на розгляд.

Розробник повідомив, що після цього він покращив відповідний контент вручну, «щоб більше не було очевидних ознак ШІ», але після повторної спроби грі знову відмовили.

Цього разу Valve заявила, що:

Ми не можемо поставляти ігри, на які розробник не має всіх необхідних прав. Наразі ми відмовляємося поширювати вашу гру, оскільки незрозуміло, чи має ШІ-технологія, яка використовувалася для створення ресурсів, достатні права на навчальні дані.

Своєю чергою розробник заявив, що залишився збентеженим таким рішенням Valve з огляду на наявність на ринку ігор, які явно використовують контент згенерований штучним інтелектом:

Схоже, що у Valve ще немає стандартного підходу до ігор зі штучним інтелектом, і я бачив кілька ігор, в яких навіть прямо згадується про використання ШІ. Але на цей час, принаймні, вони здаються обережними і не бажають публікувати контент, створений штучним інтелектом, тому я думаю, що іншим розробникам тут варто бути обережними.

Окрім цього Кралес згодом додав до свого твіту ще один, у якому відзначив, що у Valve також реагують і на текст згенерований штучним інтелектом.

Справді, проблема використання штучного інтелекту останнім часом стало доволі чутливим питанням у рамках створення контенту та ін. й можна побачити, що у Valve немає наразі чіткого визначення, як працювати з цим «феноменом».

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...