Реклама

🏜️ Українська студія Hologryph анонсувала шутер-виживач SAND: інтерв'ю з розробником

Čytaty latynkoju
🏜️ Українська студія Hologryph анонсувала шутер-виживач SAND: інтерв'ю з розробником
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🏜️ Українська студія Hologryph анонсувала шутер-виживач SAND: інтерв'ю з розробником
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Українська студія Hologryph та видавець tinyBuild в рамках PC Gaming Show 2023 анонсували SAND — багатокористувацьку фантастичну гру-виживач про українців у космосі.

Дія гри відбувається в альтернативному майбутньому, де Австро-Угорська імперія відкрила міжпланетні подорожі напередодні Першої світової війни у 1910 році. Головні герої — родом з Галичини, і за передісторією гри Кайзер пообіцяв їм землі на пустельній планеті Софії, якщо ті зможуть її колонізувати.

Щоб ефективно пересуватися цією суворою місцевістю, гравцям надається можливість створювати та модифікувати власний трамплер — крокуючий мех, здатний пересуватися островами, які колись були занурені під безкраїм морем. Ваш трамплер — це ваша база

Hologryph

Гра все ще знаходиться на ранній стадії розробки, проте трейлер вже продемонстрували на презентації. Звісно, головні герої в ньому розмовляють українською.

 

Ми вирішили дізнатися більше про студію та проєкт від його творців. На питання Na chasi відповів голова студії Hologryph Максим Храпай.

В Україні у вашого видавця репутація неоднозначна. Підкажи, чи має tinyBuild стосунок до Росії та чи є серед засновників росіяни?

На жаль про tinyBuild ходять такі чутки, але вони ґрунтуються лише на тому, що один зі співзасновників – Алекс Нічипорчик спілкується російською. У tinyBuild три засновники: американець, британець та Алекс — латвієць.

tinyBuild видає ігри студій з російським походженням, але, наскільки я досліджував, (бо мені то теж важливо) всі команди виїхали з росії.

Чи були якісь перепони з тим, щоб показати українськомовний трейлер на глобальну аудиторію? Як взагалі ви наважилися на таку ідею?

На наш подив, перепон не було. Ми боялись що видавець буде проти, аргументуючи це тим, що американська аудиторія не звикла читати субтитри чи щось подібне, але ні. І видавець, і організатори PC Gaming Show підтримали нас у цьому.

Для нас це історія про те, щоб «розбити кригу»: показати що не обов’язково відмовлятись від власної мови й культури загалом, аби зацікавити когось. Наприклад, японці для себе це вже давно зрозуміли.

Були побоювання, що цей хід не буде оцінений західними геймерами, але, як зараз бачимо, анонс їм дуже зайшов.

Розкажи більше про жанр та концепцію гри, бо трейлер хоч і виглядає дуже круто, та все ж не дає уявлення про майбутній геймплей.

Жанрово це буде багатокористувацька гра з елементами виживання та екстракшену. Гравці зможуть соло чи з друзями побудувати власний трамплер та вирушити на дослідження планети. Перепонами будуть як містичні аномальні зони невідомого походження, так і інші гравці. Наразі не можу більш детально розписувати, адже треба ще дочекатися поки деякі ігрові механіки пройдуть внутрішні тести.

Якщо говорити про концепцію, то вона проста: «Пригоди з друзями верхи на величезній крокуючий машині»

Максим Храпай, керівник Hologryph

Все що додає пригод – добре, все що заважає – погано. Генерального сюжету в грі не буде, в цьому плані гра буде чимось схожа на Sea of Thieves з окремими історіями та пригодами.

Чим ви надихалися при виборі сеттингу і створенні ігрового світу?

Ще у 2016 році, коли ми шукали видавця на один з прототипів, то отримували питання від видавців та інших розробників^ чому ми не використовуємо власну міфологію/історію. Тоді персонажами у нас були умовно британські шукачі пригод. Такі питання нас зачепили, але змоги працювати над проєктом по власному всесвіту відтоді не було аж до успішного релізу Secret Neighbor.

Коли почалось обговорення «що робити далі?», ми вже знали що в нас буде Австро-Угорщина. З багатьох причин: це погано висвітлений період в іграх; це наша історія, досліджуючи яку, ми знаходимо дуже багато цікавинок – наприклад, концепт «Сполучених Штатів Великої Австрії» який обговорювався у колах Франца Фердинанда (спадкоємця престолу Австро-Угорщини; його вбивство стало приводом для початку Першої Світової — ред.), чи етнографічні твори Леопольда фон Захер-Мазоха (відомого письменника, іменем якого названий «мазохізм»; народився у Львові — ред.).

Ну і це період становлення української нації, який одночасно актуальний та віддалений у часі настільки, що його можна спокійно розглядати та переосмислювати тепер. Коли ми три роки тому починали продумувати це все, то не могли уявити наскільки гостро повернеться наша стара проблема «Імперія не хоче від’їбатися від Українців».

Як давно і яка команда працює над проєктом? Які виклики постали перед командою під час повномасштабного вторгнення?

Над проєктом спочатку працювало буквально декілька людей. Наш технічний директор планував архітектуру, а концепт-художник починав робити перші нариси. Тільки у 2021-му ми почали активно наймати людей. І от, щойно ми подумали, що от-от почнемо працювати на повній швидкості, почалася повномасштабна війна.

Нам пощастило з видавцем. Ще до повномасштабного вторгнення, Алекс бив тривогу щодо евакуації до Львова тих наших працівників, які жили у центральних та східних областях України. Ми навіть провели тренувальну евакуацію до 24-го. Алекс постійно декларує важливість здоров’я людей в команді й оплачував всі переїзди та проживання не з бюджету студії. Тож ми отримували дуже багато підтримки та фактичної допомоги від них. Коли вже стало зрозуміло що країна встояла, ми почали повертатися до роботи.

Коли у планування закладаєш іранські дрони-камікадзе та ракетні удари по інфраструктурі, то відчуваєш себе максимально дивно. Але якось звикли. Складно було з апдейтами до Secret Neighbor. Гра вже в релізі, плюс фічерінги від платформ то пропозиція з фіксованою датою. Тому ми раз чи два завантажували апдейти на сертифікацію на генераторі та через Starlink.

Наразі над Sand працює десь 35 людей. Сильно рости ми не плануємо, бо мені подобається яка наразі склалася атмосфера у студії, хочеться таким складом і залишитись. Перед нами стоїть амбітна ціль: зробити настільки гарну гру, наскільки ми тільки зможемо. А війна, чума та все інше — тільки модифікатори складності.

***

Дата виходу гри наразі невідома. Реліз відбудеться на ПК та консолях PlayStation 5 і Xbox Series X|S.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...