Реклама

🪐 Starfield Direct: все, що відомо про майбутню гру

Čytaty latynkoju
🪐 Starfield Direct: все, що відомо про майбутню гру
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🪐 Starfield Direct: все, що відомо про майбутню гру
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Ігрова студія Bethesda провела свою окрему презентацію для гри Starfield, яка зайняла майже годину. Ми зібрали найцікавіше, що буде у майбутній грі від розробників Fallout та The Elder Scrolls.

Можете подивитися 45-хвилинне відео англійською мовою, а під ним ми написали усе важливе, що варто знати про ігролад.

Дослідження планет. Грати у Starfield можна буде від першої та третьої особи — та досліджувати тисячі планет, як каже Bethesda. Помічником у дослідженнях стане сканер, який буде «підсвічувати» точки інтересу, а також помічники. Перед дослідженням гравець буде находитися у космосі — звідти, у космічному кораблі, буде доступна наявна інформація про кожну планету. Можна буде планувати маршрут між планетами за допомогою свого корабля.

Міста. Деякі планети матимуть свої міста. Одним з таких міст показали Нову Атлантиду — як кажуть розробники, найбільше місто, що вони коли-небудь створювали. За лором гри, це перше велике поселення людей у космосі. У самому місті, окрім основного сюжету, обіцяють купу інтерактиву та побічних квестів.

Сюжет. Основний сюжет буде розповідати про організацію Нової Атлантиди під назвою «Сузір’я» — таких собі дослідників/археологів таємних космічних артефактів. За сюжетом, головний герой має зв’язок з цими артефактами, саме тому до нього звертається «Сузір’я».

Побічні квести та фракції. «Сузір’я» є не єдиною фракцією у космосі. Розробники обіцяють різноманіття різних організацій та спільнот, до яких може долучитися гравець. Наприклад, можна навіть стати космічним ковбоєм — та завітати у місто, яке нагадує космічний Дикий Захід. Також між фракціями будуть війни та суперечки.

Кастомізація. Bethesda каже, що створила найрозвиненішу систему кастомізації головного героя. На вибір є різні етноси, 40 пресетів персонажів та повна кастомізація кожного окремого елемента тіла персонажа. Змінити можна навіть швидкість ходьби. Також для героя можна обрати три передісторії, які будуть поєднуватися між собою, та повноцінне минуле. Це буде впливати на відповіді у діалогах та відношення до гравця деяких NPC. Крім того, можна буде обрати три риси характеру — які будуть мати як позитивний, так й негативний ефект.

Розвиток персонажа. Як й в інших іграх Bethesda, за новий рівень гравець буде отримувати очки досвіду, які зможе «вкачувати» в різні здібності серед п’яти категорій. Крім скілів, є й різні ранги, які допоможуть досліджувати новий контент, бо для їх отримання потрібно виконувати челенджі.

Дослідження та битви у космосі. Окрім пересування між планетами, у космосі нас також будуть чекати різні івенти — від битв з іншими кораблями та випадкових зустрічей до дослідження астероїдів. Битви кораблів отримають окрему механіку — це буде не єдина зброя, а комплексне керування різними показниками космічного судна. Відповідати потрібно буде за кожну систему корабля. Після знищення ворожого транспорту, його можна буде пристикувати для абордажу або пограбувати. Вороже судно також можна забрати собі.

Космічні кораблі. Корабель гравця стане космічним домом для його персонажа. Космічне судно можна повністю модифікувати у космопортах по різних куточках галактики — змінювати не тільки косметично, а й розмір та технічні характеристики корабля. Диспетчерські, їдальні, кімнати відпочинку чи склади — усе піддається кастомізації. Крім того, на кораблі можна винаймати екіпаж з NPC, які будуть супутниками гравця. Вони допоможуть у дослідженні планет, також з ними можна буде завести романтичні стосунки. Компаньйонів, звісно, також можна прокачувати. До гравця в пригодах приєднуватимуться і його колеги зі «Сузір’я», в кожного з яких буде сюжетна гілка.

Вплив на екосистему планет. Гравець може впливати та змінювати місцевість кожної планети. Для цього головний герой будує форпости, які допомагають досліджувати екосистему місцевості. Наприклад, різних істот можна буде не знищувати, а лише досліджувати. У Bethesda кажуть, що не користувалися генерацією планет, а створили кожну реалістично та вручну, з урахування таких фізичних параметрів, які б мали ці планети в реальному космосі — зокрема, віддаленості від зірки її системи. Свій форпост можна буде прикрашати та модифікувати також.

Зброя головного героя. У грі буде як активне проходження, так й стелс — тому різних видів зброї дуже багато. Від голих кулаків та холодної зброї до великих «плазмаганів» та кулеметів. Зброю також можна буде модифікувати. Крім того, гравцю необхідно буде підлаштовуватися до кожної планети та системи — в залежності від гравітації та території може бути потрібно змінювати зброю. Наприклад, в умовах невагомості зброя буде відштовхувати гравця назад.

Також Bethesda розповіла й про речі, які зможуть отримати покупці колекційної Starfield. Серед них новий контролер Xbox та гарнітура. Крім того, покупці отримають годинник як у головного героя — який буде не просто демонструвати час у реальному житті, а також може бути HUB для гри та передавати дані про основні параметри головного героя.

Нагадаємо, Starfield вийде 6 вересня цього року. Раніше ми розповідали про все, що показали на презентації Xbox Games Showcase 2023.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...