Реклама

🎮 The Last of Us та Wii Sports потрапили до Зали слави відеоігор

Čytaty latynkoju
🎮 The Last of Us та Wii Sports потрапили до Зали слави відеоігор
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 The Last of Us та Wii Sports потрапили до Зали слави відеоігор
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Національний музей ігор Strong оголосив цьогорічних номінантів до Світової зали слави відеоігор. Вони були обрані на основі низки критеріїв, включаючи їхній вплив та популярність з плином часу.

У списку підготовленому для 2023 року знаходяться чотири гри:

  • The Last of Us
  • Wii Sports
  • Barbie Fashion Designer
  • Computer Space

The Last of Us — найновіша гра з цієї групи. Навряд цю гру потрібно лишній раз представляти, адже це був справді феномен у 2013 році і такою гра залишається й досі. До того ж телесеріал за мотивами гри, який дебютував на каналі HBO у січні мав величезний успіх у критиків та глядачів та лише додав популярності грі.

Повертаючись трішечки назад, то Wii Sports з’явилася у 2006 році. Частково через те, що вона йшла в комплекті з надзвичайно успішною Wii, а частково через те, що в неї грали всі, розважальний спортивний симулятор став однією з найбільш продаваних ігор усіх часів і народів. Минулого року Nintendo досить вдало відтворила цю магію на Switch, випустивши Nintendo Switch Sports.

У 1996 році Mattel та Digital Domain випустили гру Barbie Fashion Designer. Вона дозволяла гравцям створювати одяг, який вони могли роздрукувати та одягнути на своїх реальних ляльок Барбі. Гра стала хітом, продавши півмільйона копій за два місяці.

Останній учасник цьогорічної номінації — перша в історії комерційно доступна відеогра. Computer Space — це аркадна гра, заснована на Spacewar! 1962 року, яку можна було знайти на мінікомп’ютерах DEC PDP-1 у комп’ютерних лабораторіях. Успіх Computer Space 1971 року підштовхнув творців Нолана Бушнелла і Теда Дабні заснувати маловідому на той час компанію під назвою Atari.

Ці чотири лауреати цілком заслужено увійшли до Світової зали слави відеоігор. Цього року серед інших фіналістів були Age of Empires, Angry Birds, Call of Duty 4: Modern Warfare, FIFA International Soccer, Goldeneye 007, NBA 2K, Quake та Wizardry.

The Strong, що знаходиться в Рочестері, штат Нью-Йорк, це інтерактивна колекційна освітня установа. У ній будуть демонструвати номінантів 2023 року на постійній основі в новому приміщенні Залу слави світових відеоігор, який відкриється 30 червня.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...