Реклама

🎪 Російські спецслужби проникають у геймерські спільноти — президент Microsoft

Čytaty latynkoju
🎪 Російські спецслужби проникають у геймерські спільноти — президент Microsoft
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎪 Російські спецслужби проникають у геймерські спільноти — президент Microsoft
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Президент Microsoft Бред Сміт на світовому економічному самміті, організованому виданням Semafor, заявив, що його компанія останнім часом зустрічається зі спробами російських агентів проникнути у геймерські спільноти з метою пропаганди.

Навколо ігор формується спільнота геймерів, вони збираються разом, спілкуються один з одним, в тому числі під час гри. І протягом останніх кількох місяців наша команда з аналізу цифрових загроз виявляла зусилля росіян, спрямовані на проникнення в деякі з цих ігрових спільнот

Бред Сміт, президент Microsoft

Йдеться про агентів державних спецслужб, а також ПВК «Вагнер».

У геймерських спільнотах агенти поширюють фейки, дезінформацію та тези пропаганди стосовно російського вторгнення в Україну та інших питань, зокрема на серверах Minecraft.

Водночас Сміт каже, що не йдеться про високий рівень небезпеки, однак компанія інформує державні органи США стосовно цих спроб.

Це особливо цікаво з огляду на те, що нещодавній злив нібито секретних документів, які містили «дані» про контрнаступ України та низку інших воєнних і політичних питань, відбувся за допомогою Discord-сервера Minecraft.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...