Реклама

🏰 Огляд Puzzling Places на PlayStation VR2

Залип у зовсім не притаманні мені пазли. Але не в прості, а в 3D-пазли на PSVR2. Чому варто звернути увагу на цю гру я спробував пояснити нижче.
Čytaty latynkoju
🏰 Огляд Puzzling Places на PlayStation VR2
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🏰 Огляд Puzzling Places на PlayStation VR2
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Залип у зовсім не притаманні мені пазли. Але не в прості, а в 3D-пазли на PSVR2. Чому варто звернути увагу на цю гру я спробував пояснити нижче.

«Нічого не передвіщало захвату.» — десь так коротко я можу схарактеризувати цю гру.

Із самої назви стає зрозуміло, що Puzzling Places — це крутиголовка по збиранню пазлів. От тільки ці пазли не прості, а обʼємні — 3D-ешні.

Я не є фанатом пазлів та й взагалі не дуже розумію оцей вид розваг, але після тестування безкоштовної демоверсії, де гравцю дають доступ до двох обʼєктів, я зрозумів, що або я старію, або це зовсім інший досвід у порівнянні з реальними пазлами.

У стандартній версії гри вже представлено близько 25 унікальних пазлів, створених на основі детальних фотограмметричних 3D-сканів реальних локацій. Зазвичай це різноманітні історичні будівлі чи всесвітньо відомі локації, або обʼєкти культурної спадщини, але є і космічні капсули й навіть японське вбрання. У залежності від ваших вмінь і натхнення кожен обʼєкт можна складати з різної кількості деталей: 25, 50, 100, 200 чи 400 деталей! А для PSVR2 випущено ексклюзивний пазл на ЦІЛИХ 1000 деталей (це справжній анріал). Деякі місії наповненні унікальним музичним чи просто звуковим супроводом по типу співу пташок чи японськими музичними мотивами.

Окрім вище згаданих 25 пазлів, кожен місяць виходять додаткові паки з різноманітними обʼєктами.

ОКРЕМО ХОЧУ ЗВЕРНУТИ УВАГУ НА ПАК №5, ЯКИЙ СТОСУЄТЬСЯ НАШОЇ КРАЇНИ ТА ОХОПЛЮЄ “6 ОБ’ЄКТІВ КУЛЬТУРНОЇ СПАДЩИНИ, ЩО ЗНАХОДЯТЬСЯ ПІД ЗАГРОЗОЮ, ПО ВСІЙ УКРАЇНІ.” ДАНИЙ НАБІР ВИЙШОВ ЩЕ У ВЕРЕСНІ Й ТОДІ РОЗРОБНИКИ ЗАЯВИЛИ:

«Ми пожертвуємо весь прибуток за перші 3 місяці на гуманітарну допомогу та роботу зі збереження культурних пам’яток! Ми співпрацюємо з українською фотограмметричною компанією Skeiron, яка очолює ініціативу #SaveUkrainianHeritage, щоб відобразити, задокументувати та зберегти неймовірні пам’ятки України перед обличчям російського вторгнення в Україну.»

Тому завдяки такій ініціативі кожен охочий зможе власноруч зібрати наступні обʼємні будівлі:

  • Костел Святого Станіслава (Чортків, Україна)
  • Золоті ворота (Київ, Україна)
  • Львівська національна опера (Львів, Україна)
  • Церква Вознесіння (Чортків, Україна)
  • Круглий суд (Тростянець, Україна)
  • Дзвіниця Успенського собору (Харків, Україна)

І хоч наші будівлі не мають над деталізованого сканування та інтер’єрних приміщень по яких можна віртуально прогулятися, але сам факт такого паку однозначно радує душу і заслуговує на подяку розробникам.

Загалом уся ця ідея складання пазлів у ВР окулярах на початку звучить, як не дуже цікава розвага та ще й за гроші, але у Puzzling Places існує якась внутрішня магія, яка особисто мене серйозно поглинула.

Перше, що захоплює і вражає, у цій грі ти починаєш відчувати себе Тоні Старком, який у просторі керує віртуальними обʼєктами. Так само і тут спочатку ми підтягуємо обома руками певні деталі пазла, потім починаємо крутити їх в просторі, аби зрозуміти де верх, де низ і куди його приліпити. Якщо розуміємо, що щось не підходить, то цей об’єкт відштовхуємо якомога далі. А якщо раптом стає важко зі збиранням, то на допомогу приходять фотокартки збираних обʼєктів, які відображаються з різних сторін. Ці картки так само можна брати, вертіти закріплювати в повітрі, щоб паралельно збирати пазл споглядаючи на підказники. Вібрація мувосенса та тригерні ефекти ще більше підкреслюють ефект «Тоні Старкості». І все це неймовірно круто відчувається.

Окрім захоплюючого ігроладу, гра на PLAYSTATION VR2 отримала додаткові візуальні покращення по типу

  • Більш кращу деталізацію
  • Різкіші текстури
  • 120 Гц
  • Та допомогу у виборі деталей завдяки розпізнаванню очей.

Цікаве, важке, гарне та деталізоване кімоно

Цікаве, важке, гарне та деталізоване кімоно

З приводу деталізації й самих обʼєктів, то усі вони виглядають не як над чіткі фото скани, а як якісь мініпоробки з пап’є-маше. Тобто там не має мега закруглених і реалістичних текстур, більше того, що на скриншотах, що на відео воно виглядає значно гірше, аніж це відчувається самим мозком. І тому жодним чином не заважає відчути справжнє занурення у цю локацію. Ти розумієш, що воно ніби іграшкове, але водночас доволі реалістичне відчуття присутності.

Фотокартки з корисними підказками

Фотокартки з корисними підказками

На жаль, не всі крутиголовки у Puzzling Places мають мега круто деталізацію, як, наприклад той же український пак, але деякі бувають прям ВАУ-ВАУ. Нещодавно я зібрав вестибюль якогось Швецького чи то музею, чи то замку. І коли пазл повністю складається, то у гравця зʼявляється можливість опинитися всередині інтерʼєру і з дуже класним і реалістичним відтворенням. Гравець може розгледіти усе навкруги: побачити меблі, люстри, сходи, ти можеш оцінити картини, що висять на стінах, розпізнати обличчя на цих картинах. Складається враження, що ти справді потрапив у той музей. Не менш вражаючи та цікаво і водночас доволі важко складається японське жіноче кімоно. По завершенню цього нелегкого пазла (не уявляю, як його складати більш ніж на 50 пазлів), можна розгледіти навіть подобу на фактуру тканини. Взагалі вибір обʼєктів і локацій через додаткові паки тут чималий і на будь-який смак.

Золоті Ворота

Золоті Ворота

Puzzling Places – це гра в якій ти занурюєшся у спокійний та медитативний світ, але при цьому твій мозок продовжує працювати та вирішувати крутиголовки, і відбувається це в якісь приємній і невимушеній обстановці. У той самий час можна організувати собі справжнє випробування й обрати велику кількість пазлів та обʼєкт, де усе зливається між собою, а обʼємність надаватиме ще більшої складності.

Особисто мені сподобалась і атмосфера, і ігролад, і винагорода по закінченню складання. Мені здається, що це гра, яка підійде усім: і людям активним, і людям спокійним, і дорослим і тим паче дітям. Тому особисто я раджу обовʼязково звернути на свою увагу на Puzzling Places.

А наскільки ви полюбляєте збирати пазли та яка найбільша кількість вам підкорювалася?

Приєднуйтеся до нашої спільноти PlayStation Україна Community у Facebook.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...