Реклама

🦇 Vampire Survivors — темна конячка з топів Steam 2022

Чи можна заново винайти Crimsonland у 2022 році та позмагатися з Elden Ring за увагу гемйерів?
Čytaty latynkoju
🦇 Vampire Survivors — темна конячка з топів Steam 2022
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🦇 Vampire Survivors — темна конячка з топів Steam 2022
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Чи можна заново винайти Crimsonland у 2022 році та позмагатися з Elden Ring за увагу гемйерів?

Вампір лежить в іншій труні

Найбільш популярна гра у стімі 2022 року, що захопила усіх. Що далі? Назад у майбутнє до флеш ігор? Звісно мені стало цікаво, що ж воно таке, тим більше ціна дуже приємна, стрімери грають, хайп іде.

Поки не почали підпишись на мій телеграм та тікток, усі огляди на сторінці куратора в Steam. Дякую!

Візуал

Графіка доволі стандартна, але приємна. До моменту повної прокачки, коли починається епілептичне миготіння. При цьому, не можу сказати що гра має якийсь виразний візуальний стиль, завдяки якому можна її впізнати на фоні інших піксельних проектів. Тільки дизайн і різномаїття зброї дійсно допомагають вирізняти Вампірів на прев’юшках у стрімерів.

Музика гарна, але також не запам’яталось якихось конкретних композицій. Типовий фоновий саунд стилізований під старі проекти. Також, непогано було б зробити виразний аудіо дизайн для монстрів, це допоможе краще орієнтуватися в просторі саме по ворогах.

Інтерфейс вийшов вдалим — нічого зайвого, мінімум відволікання від геймплею. При цьому завжди можна подивитися доволі детальні підказки й зібрати потрібний білд під монстрів та ситуацію.

Просто зимова прогулянка

Просто зимова прогулянка

Геймплей

Гра представляє собою суміш Crimsonland, rogue-lite та AFK арени. В нас є герой, якому потрібно протриматися на арені 30 хвилин, під ордами різних монстрів апгрейдячи зброю, щоб перейти на інші рівні. Починаємо гру ми з базовою зброєю яка може змінюватися залежно від героя. Збираючи експу ми відкриваємо нову зброю, та різні пасивки, комбінуючи це все між собою та покращуючи ту ж саму зброю різними паверапами. Також перед початком кожного рану ми можемо за монети включити бонуси які аплаяться до нас або арени на весь час забігу. В принципі це всі основні механіки. З кожним новим раном відкриваються нові герої, зброя, умови виконання ітд. Геймплей дуже адиктивний, і дійсно цікаво бігати за різних героїв виконуючи різні ачівки.

Контент постійно допилюється авторами, та й саме ком’юніті активно розвиває гру різними модами. При чому мені здається ком’юніті гри розвивають дотери, бо одні з найпопулярніших модів це Bootman’s BS Pack — аналог “Біржі мемів” з мемними персами та зброєю або Free Evolutions що просто вимикає додаткові вимоги на апгрейд зброї і на екрані починаються справжня епілепсія. Залишилося ще додати мультиплеєр та командний режим. І це прекрасно насправді, бо свідчить про те що людям це заходить.

Складність гри, як на мене, доволі занижена особливо в ендгеймі, тому в принципі не так складно зібрати гарний білд навіть включивши хардкорний мод. Та, як на мене, гра як раз не про це — геймплей тут сесіонний, тому найбільший фан ви отримаєте не від задротства цієї гри, а після роботи — під пивко зайшовши на 1-2 сеанси в знайому гру, щоб отримати дозу дофаміну.

Золото основний ресурс нашої прокачки

Золото основний ресурс нашої прокачки

Концепт

Тут все доволі просто. Із сюжету в нас — це опис гри в стімі, та фрази що тут нема ніяких вампірів. Та і про який сюжет говорити в майже аркадній грі. А ось концепт доволі забавний — ми бігаємо по Італії, знаходимо різних персів які іноді є відсиланням до своїх відомих героїв та отримуємо свою долю фану кожен раз коли знаходимо якийсь секрет. Персонажів багато, ворогів також багато і це дозволяє фантазувати й додумувати лор грі самостійно, що й роблять люди активно на форумах та у діскорді. Це круто, тому що таке різномаїття вносить у сам концепт імерсивність дозволяючи придумувати власні історії як в дитинстві граючись своїми іграшками. Не думаю, що це було задумано спеціально, але те що вийшло дійсно чіпляє не тільки геймплейно.

Гра не втомлюється дивувати навіть на мапах де ти був 100 разів

Гра не втомлюється дивувати навіть на мапах де ти був 100 разів

Luca Galante розробляв цю гру з 2020 року. Його основною метою було створення власного ігрового ком’юніті, бо колись він вже адмінив сервер Ultima Online та працював у флеш та гемблінг іграх. Результат цієї роботи перевершив не тільки його очікування, а й очікування індустрії в цілому. Величезна фанбаза на різних платформах і площадках, стрімери які тоннами випускають різний контент популяризуючи й гру, і себе. Та що там говорити — куча клонів гри як у стімі, так і на мобільних платформах. Мені здається, цей хайп навколо Вампірів точно відображає стан індустрії в цілому — занадто велика кількість ігор / стрімів / гейм контенту, яка щільним фоном душить звичайних гравців, для яких геймінг все ще хобі, та виділяють йому вони 2-4 години на тиждень. Усім хотілося б мати зрозумілу та в міру лампову гру у яку можна пограти просто після роботи та посидіти в чаті з друзями та адміном який випускає новий контент. Без токсик тіммейтів, гучних скандалів, розчарувань від посереднього геймплею, незрозумілого контенту тощо.

Я рекомендую цю гру усім, хто просто розслабляється в іграх та не має достатньо часу грати в усі новинки, особливо враховуючи її ціну в стімі. У Плей / Епл сторі вона взагалі безкоштовна.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...