Реклама

⚽️ EA заплатила $588 млн за права на Англійську Прем'єр-лігу після завершення контракту з FIFA

Čytaty latynkoju
⚽️ EA заплатила $588 млн за права на Англійську Прем'єр-лігу після завершення контракту з FIFA
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ⚽️ EA заплатила $588 млн за права на Англійську Прем'єр-лігу після завершення контракту з FIFA
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Electronic Arts довгі роки розробляла серію футбольних симуляторів FIFA у співпраці з однойменною організацією та правами на команди й гравців усіх світових збірних.

У 2022 після 30 років партнерства контракт було завершено і компанія буде змушена перейменувати симулятор у EA Sports FC 24, яка вийде 29 вересня 2023 року.

Проте, ліцензійні угоди з лігами та футбольними організаціями — це ключова конкурентна перевага у цьому жанрі, адже гравці не хочуть грати за стандартних або випадково згенерованих спортсменів. Саме так серія FIFA колись перемогла конкурента PES, в якій не було відомих футболістів, за яких можна було б пограти. Тож EA конче було потрібно знайти партнера задля продовження історії успіху франшизи.

У понеділок 13 лютого корпорація оголосила про підписання контракту з Англійською Прем’єр-лігою, одним з найпрестижніших чемпіонатів світу. Як повідомляє телеканал Sky, контракт між Electronic Arts та Прем’єр-лігою триватиме шість років з можливість подовження. За право використовувати 20 команд Ліги корпорація заплатить $588 млн. Телеканал зазначає, що сума угоди вдвічі більша за попередню, яку було укладено між сторонами.

Разом з тим, логотип EA розміщуватиметься на різноманітних поверхнях під час ігор чемпіонату, включно з суддівською уніформою та винагородою «Гравець місяця».

Це не єдина угода, яку доведеться заключити EA з футбольними лігами, аби зберегти інтерес до власної франшизи. Водночас лише на внутрішньоігрових картках футболістів (без урахування продажів самої гри) компанія заробляє на рік близько $1,5 мільярда, тож вартість шестирічної угоди цілком окупиться.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...