Реклама

📦 Солдати використали тактику з Metal Gear Solid з коробкою, аби перемогти робота

Čytaty latynkoju
📦 Солдати використали тактику з Metal Gear Solid з коробкою, аби перемогти робота
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 📦 Солдати використали тактику з Metal Gear Solid з коробкою, аби перемогти робота
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Шанувальники серії Metal Gear Solid від Хідео Коджіми знають, що у іграх є механіка картонних коробок, за допомогою яких можна ховатися від ворогів.

Це породило багато мемів, проте, як виявилось, така тактика дійсно може бути корисною, принаймні якщо ви хочете надурити штучний інтелект.

Ось як це виглядає

Редактор The Economist Шашанк Джоші опублікував у Twitter уривок з майбутньої книжки про штучний інтелект у війську. У ньому автор книжки Пол Шарре ділиться історією про те, як американські військові використовували групу морських піхотинців для вдосконалення алгоритму виявлення людини. Для цього морські піхотинці кілька днів ходили навколо робота, а інженери використовували отримані дані для вдосконалення нейромережі.

Потім для експерименту солдатам треба було перемогти навчений на них самих штучний інтелект. Вони зробили з цього гру й ціллю було з великої відстані підійти до робота непоміченим.

Усім вдалось досягнути цілі й всі робили це досить креативно. Дехто з них робив колесо, збиваючи з пантелику алгоритми виявлення робота. Інші прикидались деревом, використовуючи гілки й повільно наближаючись до робота. Була ще тактика з Metal Gear Solid — двоє солдатів залізли під коробку й так перемогли.

За словами автора книжки, солдати весь час хихотіли, коли були у коробці.

Також у книжці пояснюється, що система штучного інтелекту була навчена розпізнавати людей, які ходять і бігають. Але нейромережа безсильна проти людей, які пересуваються незвичайними методами чи маскуються під навколишнє середовище.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...