Реклама

😲 Вертикальне розташування PS5 може привести до смерті консолі 

Čytaty latynkoju
😲 Вертикальне розташування PS5 може привести до смерті консолі 
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😲 Вертикальне розташування PS5 може привести до смерті консолі 
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Дизайн PlayStation 5 передбачає розміщення консолі як вертикально, так і горизонтально. Маркетингові матеріали Sony при цьому демонструють переважно вертикальне розміщення, і в комплект також кладуть спеціальну підставку (на якій компанія могла б заощадити кілька доларів, якби розміщувала консоль інакше).

PlayStation 5

Втім, здається, саме вертикальне розміщення PS5 може призвести до катастрофи.

Деякі техноблогери та спеціалісти з ремонту електроніки повідомили про те, що останнім часом збільшилася кількість досить специфічних звернень від власників консолі, які жаліються на те, що консоль відмовляється вмикатися.

Для охолодження процесора в PS5 використовують рідкий метал. Він знаходиться під ущільненням над процесором, яке має бути герметичним. За нормальних умов це не призводить до жодних проблем у будь-якому положенні консолі.

Однак буває так, що це ущільнення є недостатньо щільним (вибачте) або трошки зміщено в результаті виробничого браку.

Це призводить до того, що рідкий метал нерівномірно розподіляється по площині, що своєю чергою веде до проблеми з охолодженням. А у найгірших випадках метал взагалі може витекти за межі ущільнення і потрапити на інші елементи материнської плати, що веде до короткого замикання.

Таке відбувається саме у вертикальному положенні, бо метал банально стікає по поверхні, тоді як у горизонтальному залишається на місці і рівномірно розподіленим.

Ютубер TheCod3r на своєму відео (з 12:11) продемонстрував цікавий випадок.

Куплена і жодного разу не розпакована консоль пів року стояла вертикально на поличці. Коли ж власник вирішив її ввімкнути, вона відмовилася працювати. Автор відео розібрав консоль, віднайшов причину проблеми і зміг полагодити пристрій.

На думку блогерів, ця проблема може виникнути на будь-якій консолі PS5 — наразі нема даних про якусь конкретну партію чи тип консолі. Не має значення також, у вас консоль з приводом для дисків або без нього (хоча деякі висловлювали теорію, що вібрація від приводу може погіршувати становище, однак це не є доведеним).

З іншого боку, це не означає, що у вас обов’язково вона виникне, адже більшість користувачів за більш ніж два роки PS5 на ринку все ж не повідомляла про таку проблему. Однак, напевно, про всяк випадок для власного спокою варто надати перевагу горизонтальному положенню консолі.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...