Реклама

🎮 Нові імена українського ігрового контенту

Попри всі виклики, які з війною приніс 2022 і яким українці дають відсіч, як і ворогам, було не мало й чудового в цьому році.
Čytaty latynkoju
🎮 Нові імена українського ігрового контенту
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Нові імена українського ігрового контенту
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Попри всі виклики, які з війною приніс 2022 і яким українці дають відсіч, як і ворогам, було не мало й чудового в цьому році.

Наприклад, що він став просто неймовірно «плодовитим» на нових творців контенту. Зокрема й ігрового.

В цьому тексті, я коротко розкажу про свої знахідки саме за 2022 рік з коментарями чому вважаю цих авторів вартими уваги українських геймерів. Для зручності вони будуть розподілена за платформами, де автори діляться своєю творчістю.

Телеграм канали

Nerd Campfire — Блог любителя інді ігор, нінтендо, соулсів, японщини та хардкору.

Пишу не тільки про ігри, а і про інший ґіківський стафф.

Чому варто звернути увагу: автор знаходить неймовірні ігри, а згодом пише про них так, що просто хочеться все кинути й зіграти самому. Також час від часу  він проводить атмосферні стріми, де проходить різні популярні та маловідомі проєкти.

Український Гік — про ігри та кіно — Український контент — найкращий контент, особливо, якщо він про ігри та кіно.

Чому варто звернути увагу: автор каналу, розвиває власне медіа про ігровий та кіно світ, намагаючись нетривіально подавати важливі новини з цих світів і йому це вдається.

GAME DESIGN — мистецтво — 🎨 Ігри — це форма і витвір мистецтва => 🎮 Ґеймдизайн — це створення ігор => ✒️Ґеймдизайн — це мистецтво! Я розповідаю про ґеймдизайн, пишу про ігри, ділюся особистим знанням.

Чому варто звернути увагу: автор буквально аналізує цікаві ігри поєднуючи творчі та науковий підходи через призму власних вражень. Окрім текстів бувають стріми, де автор наживо коментує та аналізує механіки та складові того в що грає.

Grach (Відеоігри) — Україномовний блог про відеоігри. Мене звати Роман і тут я українською розказую про ігри в які граю, консолі, аксесуари до них і все, що пов’язано з ігровою індустрією. На істину не претендую, а тільки ділюсь своїми думками та емоціями від гри.

Чому варто звернути увагу: автор пише рідко, але влучно, ділиться цікавими думками та своїми враженнями щодо популярних консольних проєктів.

Game Designer Notes — GDN — це інтелектуальний і міждисциплінарний блог про відеоігри і все що з ними пов’язано. Тут я намагаюся відповідати на питання “Як?” і “Чому?” що-небудь працює в ігровому дизайні.

Чому варто звернути увагу: автор у вигляді коротких нотаток з прикладами пояснює погані та гарні рішення в іграх, це дає змогу аналізувати свій досвід та дивитись на нього під більш професійним кутом.

Віталій та тривожні .exe файли — Інді-дев та артефакти; багато про горор та моторошне у медіа і не тільки.

Чому варто звернути увагу: автор ділиться процес створення інді-горорів і тим, що його надихає, це завжди щось дивне, але цікаве, таке точно тільки тут.

YouTube канали

Ранній доступ — подкаст про ігри, ігрову індустрію та розважальні медіа. Ми дуже любимо все, що пов’язано з іграми, та двоє з нас займаються їх розробкою. Говоримо про новини з світу ігор, ділимося враженнями про нові (і не тільки) ігри, розбираємо цікаві ігрові механіки, та сперечаємося про геймдизайнерські рішення. Якщо ви шукали веселий та пізнавальний подкаст про ігрову індустрію та все що відбувається навколо неї – запрошуємо до нашої віртуальної студії!

Чому варто звернути увагу: автори на записах подкасту підіймають цікаві теми обговорюючи популярні ігри та їх ігролад, а також запрошують до цього чудових гостей. Стріми це завжди весело, бо автори намагаються і грати, і щось аналізувати та коментувати з точки зори геймдизайну.

ІГРОВА БАЗА — Фусродах! Це канал розважального подкасту про відеоігри «ІГРОВА БАЗА». Тут двоє сценаристів кіно й серіалів Роман Блажкевич та Ілля Валянський весело розвалюють за ігри. Інколи штовхають ігрові наративи, гідні кавуна. Бажаємо вам максимум хепешки і мінімум демеджу. Почуємось на подкасті!

Чому варто звернути увагу: автори дуже весело оглядають нові популярні ігрові проєкти, часто сперечаюсь і аргументуючи свої різні враженні від однієї й тієї гри.

STANVISIBLE — Йой! Я Примарний Стен, а це — STANVISIBLE, мій авторський блог. Українською про ігри і не тільки.

Чому варто звернути увагу: автор випускає цікавий контент, як то огляди ретро консолей чи незвичний погляд на вельми відомі ігри. Деякий час, не випускає відео, але чекаємо на повернення (бо він сам обіцяв).

Бонус Tik-Tok

На жаль саме в цій мережі знайти якісний контент українською найскладніше, але й тут мені посміхнулась вдача.

Марина🍄 | Затишно про ігри — я марина✨🍄🌒🍂 граю в відеоігри та малюю

Чому варто звернути увагу: авторка робить в короткому форматі цікаві відео, де радить ігри різних жанрів та ділиться своїми враженнями від різних ігрових гаджетів.

Дякую за увагу, сподіваюсь знайшли щось для себе, або ж діліться своїми відкриттями коментарях. До речі автор цього тексту теж пише про ігри та ось посилання на його Телеграм канал.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...