Реклама

🇺🇦 Українські розробники Erra: Exordium кажуть, що не хочуть, щоб у їх гру грали росіяни

Fair Pixel LLC — українські розробники гри Erra: Exordium із дуже цікавим та складним сюжетом дали інтерв'ю.
Čytaty latynkoju
🇺🇦 Українські розробники Erra: Exordium кажуть, що не хочуть, щоб у їх гру грали росіяни
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🇺🇦 Українські розробники Erra: Exordium кажуть, що не хочуть, щоб у їх гру грали росіяни
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Fair Pixel LLC — українські розробники гри Erra: Exordium із дуже цікавим та складним сюжетом дали інтерв'ю.

Іноземні експерти високо оцінюють майстерність українських захисників. Не лише наші військові дивують світ, але й розробники ігор, що підтверджує світ Сталкера, Метро та Сурваріум. Проте в Україні працюють не тільки великі студії, є й невеличкі розробники, про яких мало хто чув. Це зовсім не означає, що вони не варті уваги. Мова піде про Fair Pixel LLC та їх інтерв’ю Українському Гіку про гру Erra: Exordium. Наразі гра ще не вийшла, а її реліз планується на лютий 2023 року. Але зараз вже можна зіграти у демо, скориставшись платформою Steam.

Характеристика та особливості гри

В основі гри лежить надзвичайне поєднання, яке включає в себе риси шумеро-аккадської міфології, а також дизель панку. Анімація гри у ретро стилі, але це не означає, що вона зроблена погано. У заставках можна побачити храми та жерців богів, характерних для шумеро-акацької міфології. Разом із цим у грі є й роботи, таємницю створення яких, бережуть ті самі служники богів.

Починається пригода у темні часи: страшна хвороба не вщухає у великому місті, а металеві служники повстають проти творців. А є ще шар особистої історії головного героя – вченого, який переносить свою свідомість у тіло робота через хворобу та дізнається, що його рідні зникли.

За словами авторів, задум з’явися у далекому 2018 році, але більш детальна розробка почалася у 2019. Вже через рік відбулося перше тестування.

 

Як створювалася Erra Exordium.

Розробники балансували між реальністю та фантастикою, намагаючись створити видовищні та цікаві речі.

Планувався кіберпанк, але відбувся анонс та реліз Cyberpunk 2077, та й у цьому жанрі ігор достатньо. Розробники взяли за основу дизельпанк. Саме він дав змогу розширити варіативність та додати екзотики у світ міфів.

Завдяки такому незвичайному поєднанню, тепер перед нами не просто роботи та залізні чоловічки. Вони мають якусь містичність та таємничість, а може й є тими богами. Це ми зможемо дізнатися після виходу гри у світ.

Завдяки цьому гра стала більш глибокою та дозволила пов’язати дизель панк з сучасним людським світом. Крім того, вдалося надати деяку інформацію про цю цікаву культуру та привнести в гру ефект новизни, свіжості.

Чи буде у новій грі Erra: Exordium російська мова?

У початковий версії була російська мова, але після 24 лютого відношення авторів гри до цього суттєво змінилося. Розробники вважають, що росіяни не повинні користуватися українським, тому не додали російську у перелік мов, які можна обрати. Чи може хай вчать солов’їну 😉

 

З якими проблемами зіштовхнулася команда під час розробки

Члени команди на початку війни знаходилися у Києві, проте через постійну відсутність зв’язку та бомбардування зіштовхнулися з неможливістю продовжувати розробку. Тому наприкінці березня значна частина фахівців виїхала до безпечних західних регіонів та за кордон. Вже в середині квітня закипіла робота над грою. Проте частина команди залишається працювати у Києві.

На яких платформах презентуватимуть Erra: Exordium?

Розробники бажають продовжувати роботу зі Steam. Але дуже важко повністю перелічити усі платформи, тому що це залежить від особливостей бюрократії при реєстрації та перенесення гри на різні майданчики. Також суттєво впливає на поширення гри її фінансування. Саме тому відгуки користувачів, а також підтримка продукту, визначатимуть подальший рух команди та створення додаткових елементів.

Команда має величезну кількість планів, які суттєво розбиваються о сучасні реалії. Це пов’язано з періодичними ракетними ударами, відсутністю світла та зв’язку.

До речі, авторам можна задонатити на Патреоні та отримати за це лист вдячності, саму гру на релізі та деякі матеріали, пов’язані із нею.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...