Реклама

😎 «У геймдеві — я раджу почати» — історія українського інді розробника ігор від переїзду до релізу у Steam

Це історія інді-розробника гри The Story of Barker – Дениса Соколова, який пройшов усі моменти розробки гори від початку і до кінця.
Čytaty latynkoju
😎 «У геймдеві — я раджу почати» — історія українського інді розробника ігор від переїзду до релізу у Steam
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😎 «У геймдеві — я раджу почати» — історія українського інді розробника ігор від переїзду до релізу у Steam
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це історія інді-розробника гри The Story of Barker – Дениса Соколова, який пройшов усі моменти розробки гори від початку і до кінця.

В умовах кровопролитної війни із росією, Україна не тільки відбиває свої землі, а й займається бізнесом, створює щось нове. Життя в країні не зупинилося ані на мить. Як не зупинилося і життя тих, хто мав вимушено переїхати у більш безпечне місце. Це історія інді-розробника гри The Story of Barker – Дениса Соколова, який пройшов усі моменти розробки гори від початку і до кінця. Та він не планує зупинятися, відкриваючи для себе нові стежки та цікавості на них.

1. Читав, що все почалося з того, як ви просто почали вчитися і в результаті з’явилася гра у яку я грав. Можна якось детальніше? Ви самостійно курси шукали, чи комусь оплатили, тощо?  

 

Після активізації бойових дій мені з родиною довелося переїхати з Харкова на захід України. На новому місці я придбав ноутбук для роботи. Віддалено працював за основними своїми проектами, які не пов’язані з іграми. Проєкти не забирають багато часу на підтримку і в мене з’явився час, який вирішив присвятити вивченню нових технологій, та й потужності комп’ютера вистачало для початку. Раніше я був пов’язаний з геймдевом, мав проєкти онлайн ігор, мобільних ігор, але це вже були застарілі технології (може хтось пам’ятає ігри на Adobe Flash). Я не розглядав курси чи менторів. Для вивчення багато інформації в інтернеті. З цієї причини, вибору ігрового двигуна для вивчення впав на Unity3D і Blender як 3D редактор. З цими екосистемами не був знайомим і почав з азів. Я за фахом програміст, тому мені C# як всі Сі-подібні мови близькі, але є нюанси. Моделювання вивчав з відео уроків у YouTube.

2. Як з’явилася сама ідея цієї гри? Хто такий Баркер та чому саме головоломки?

 

Мені завжди подобалися головоломки, загадки, таємниці. Ігри, які змушують думати або застосувати свої знання – це найкращі ігри. Я вирішив на AppStore пройтися топовими квестами і пограти на дозвіллі. Вивчаю технології та граю. Мені попалися дві круті ігри “Get aCC_e55” і “Tiny Room”, якими я надихнувся і зрозумів, що на даний час мені вистачає знань і умінь зробити щось схоже. З жанром не виникло питання – квест. Почав робити двигун для прототипу. Паралельно почав обмірковувати сценарій. Спочатку було 3 варіанти: покинутий будинок, космічний корабель, морський корабель. Проаналізував інші ігри та вирішив зупинитися на останньому варіанті. Ім’я виникло від слова bark – барка, Barker – прізвище головного героя і так само називається корабель (співзвучно з Байрактаром?). Я описав локації, основні загадки, завдання, головоломки, але в ході розробки двигуна та моделювання все змінювалося. Точного ТЗ у мене не було і доводилося імпровізувати у процесі.

3. Звідки натхнення із загадками? Чесно я зупинився на цятках, деякі дійсно важкуваті, але не скажу що неможливі.

 

У нас компанія друзів, ми пройшли всі квест кімнати у Харкові. Досвіду багато 🙂 У грі 5 головоломок, які можуть здатися важкими, але вони всі 100% розв’язувані. Для тих хто не подужає, є можливість пропустити головоломку і грати як звичайний квест. Деякі класичні головоломки ми знаємо з дитинства, наприклад цятки, багато хто знає ханойську вежу, тут вона теж є.

Ті самі цятки, які Гік тикав 30 хвилин

Гра вже релізнулась на більшості майданчиків, вона вже повністю готова, на вашу думку, чи будуть якісь додатки до неї? 

 

Гра зроблена у вигляді історії. Ви проходите гру та дізнаєтесь щось нове про головного героя, проживаєте його історію. Не спойлеруватиму, але фінал вам повинен сподобатися. У мене є кілька відгуків, від тих, хто пройшов гру і всі вони в захваті від фіналу, мені дуже приємно, що вони позитивно оцінили мою задумку. “Історія Баркера” – це закінчена історія, яку немає сенсу розвивати. Але я планую проект, де не буде кінця, так звана нескінченна історія, у цьому жанрі.

Трохи про себе: чому вирішили взятися за це, що планували, що плануєте зараз у розрізі ігрової індустрії?

 

Я вже випустив гру, спробую зайнятися її просуванням, це ще одна діяльність, яка для мене цікава. Як я вже казав, я раніше був пов’язаний з ігровою індустрією, але відійшов від цього 5 років тому. Були плани повернутись, бо за плечима досвід. Але планував, не ось прям зараз, а згодом. Я мав свої плани і в цих планах геймдев не був на першому місці. Але так сталося, що збіглося, обставини змінилися. У всіх в Україні змінилися плани та обставини… Тепер наше головне завдання згуртуватися та допомагати ЗСУ, волонтерам у міру своїх можливостей.

Що порадите тим, хто хоче у геймдев, але з якихось причин ще не взявся за навчання?

 

Для новачків, хто хоче спробувати себе у геймдеві – я раджу почати. Найважче розпочати. Вибравши технологію, почніть з перегляду відео для початківців, наприклад “моя перша гра”. Вивчайте, конспектуйте, дізнавшись нове. Крок за кроком ви наближатиметеся до своєї мети. Боріться – поборете!

Ну і щось натхненне наприкінці, що зараз на думці

У цей складний час для всіх українців, я хочу, щоб не опускали руки, а зібралися з силами і підтримували своїх близьких. Життя не зупинилося, нам треба бути сильними та рухатися до нашої перемоги спільно. Слава Україні – Героям Слава.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...