Реклама

🎮 Murdered by Hideo Kojima — як жарт вийшов з-під контролю

Як звичайний жарт вийшов з-під контролю
Čytaty latynkoju
🎮 Murdered by Hideo Kojima — як жарт вийшов з-під контролю
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Murdered by Hideo Kojima — як жарт вийшов з-під контролю
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Як звичайний жарт вийшов з-під контролю

Ґеймдизайнера Гідео Коджіму прийняли за вбивцю експрем’єра Японії Сіндзо Абе через помилку соцмереж. Новини з його фотографією потрапили у ЗМІ у всьому світі, а фейкові публікації підхопили європейські політики.

Ще минулого місяця Коджіма анонсував благодійний розпродаж для допомоги українцям. Однак після смерті Сіндзо Абе сам опинився у непростій ситуації.

Так, колишній прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе помер після того, як на нього скоїли замах 8 липня в місті Нара. Вбивцею виявився 41-річний Тецуя Ямагамі: злочинець двічі вистрілив в спину Абе. Пізніше злочинець пояснив, що зважився на вбивство через зв’язки політика з неназваною релігійною групою.

Згодом інтернетом почали ширитися чутки про те, що вбивця – це ґеймдизайнер Гідео Коджіма з Kojima Productions, відомий багатьом ґеймерам з різних країн. Непорозуміння сталося через зовнішню схожість убивці, якого сфотографували на місці злочину, з Коджімою.

Фото, з якого все почалося

Першим на це звернув увагу невідомий інтернет-троль, який опублікував на анонімному форумі 4chan колаж, який пов’язує Коджіму з особистістю стрільця.

Як пише видання The Verge, незабаром тема про Коджіму перетворилася на великий тред: користувачі відповіли на першу публікацію новими фотоколажами. Так, на них творець Metal Gear та Death Stranding зображений у радянській шапці-вушанці, а також позує поряд із фото аргентинського революціонера Че Гевари.

Користувачі Twitter називають Коджіму вбивцею та комуністом

Пізніше французький комік Жорж Жордіто опублікував ці зображення у Twitter (згодом публікацію видалили) із сатиричними коментарями, що насправді у всьому винен японський футболіст Кейсуке Хонда.

Однак Дам’єн Р’є, ультраправий французький політик, пов’язаний з націоналістичним рухом країни, поставився до цього серйозно й опублікував у своєму Twitter зображення Коджіми з текстом “Ультраліві вбивають”.

Потім зображення підхопили деякі агенції новин, які помилково використовували їх під час висвітлення вбивства японського політика.

Невдовзі Р’є видалив твіт і перепросив у Коджіми.

Я наївно сприйняв жарт за правдиву інформацію. Я не думав, що хтось зможе пожартувати про вбивство людини, але я помилився і не перевірив дані, перш ніж зробити пост.

Дам'єн Р'є, політик

Грецьке видання, що використало у трансляції зображення Коджіми, видалило цей уривок із YouTube. Іранська газета також виправила зображення, яке вона використала у своєму репортажі.

Kojima Productions у відповідь на фейкові повідомлення опублікувала заяву. У студії засудили тих, хто поширює брехню про директора, та в деяких випадках планують в подальшому вимагати компенсації у суді.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...