Реклама

🧠 Огляд улюбленої стратегії — Civilization 6

Опис гри для новачків + огляд доповнення Gathering Storm
Čytaty latynkoju
🧠 Огляд улюбленої стратегії — Civilization 6
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🧠 Огляд улюбленої стратегії — Civilization 6
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Опис гри для новачків + огляд доповнення Gathering Storm

Сьогодні ми подивимося на гру “Civilization 6”, а також апробуємо доповнення “Gathering Storm”, яке перетворило гру до невпізнання і зробило найкращою цивілізацією, яка обжене п’яту частину. Але давайте все за порядком!

Опис для новачків

Отже, уявімо себе вождем якогось племені. Ми сидимо на троні десь в якійсь халабуді або створюємо нову імперію. Уявили? Надворі близько 4000 років до нашої ери (всі цивілізації починають одночасно в цей час, інакше був би дисбаланс). У нашому розпорядженні невелика родина поселенців, які хочуть заснувати перше місто імперії, та воїн, який захищає наших людей. Наше основне завдання на початку гри, заснувати місто. У місті ми можемо розпочинати будівництво. Це можуть бути робітники для будівництва ферм і копалень, розвідники для відкриття нових територій і розбудова будівель чи то стародавня бібліотека, чи ринок у центрі міста.

Одне з головних завдань шістки – розбудова якомога більше міст. У місті ми також можемо створювати поселенців, таким чином розширюючи імперію. Якщо у нас лише чотири міста, наша імперія навряд чи буде успішною і швидко згасне в боротьбі з більшими державами, маючи 7-8 великих міст ми станемо одним зі світових лідерів, здатних впливати на світ, але про це трохи згодом.

Другий важливий аспект – забудова територій. Навколо наших міст повно дикої природи та фауни, нашим працівникам потрібно розчистити ліс та джунглі, а замість них побудувати ферми (вони дозволяють населенню нашої імперії рости) та рудники (вони дають нам виробництво, яке помітно прискорить будівництво у містах). Також біля наших міст може бути табун диких коней, які потрібно приручити побудувавши огорожу, залізну або мідну руду, яку нам потрібно обробити, та багатьох інших ресурсів, чи то кави, цитруси (підніме настрій нашої імперії) золота, срібла та інших ресурсів.

Коли наша імперія трохи розростеться, а скарбниця наповниться золотом, ми знайдемо сусідів, інші імперії. Тоді постає питання про війська для охорони територій від сусідів, варварів, які мешкають у диких краях. Якщо справи у нас йдуть добре, то ми й самі зможемо розпочати війну. Як уже писав вище, гра розділена на епохи, яка епоха такі й війська. Я зазвичай вже активно воюю в Середньовіччі, позбиравши кілька десятків загонів лицарів або арбалетників. Саме в Середньовіччі, коли імперії вже розрослися та зміцніли, починаються основні бойові дії.

Про стилі гри й форми правління

До шостої частини додали кілька нововведень – будівництво районів. Я вважаю таке нововведення дуже вдалим, оскільки спочатку ви готуєте район. Звільняєте в центрі міста місце, для торговельного району, а вже потім будуйте там ринок, банк та іншу фінансову будівлю. Так і з усіма іншими районами, для вчених будуйте кампус, пізніше можете започаткувати там бібліотеку. У грі наше мислення має бути каузальним (причинно-наслідковим), ми повинні планувати свою гру на кілька століть уперед.

Також додали форми правління. Спочатку ви вождь невеликого племені, а далі все залежить від вашого вибору. Для початку потрібно відкрити політичну філософію, тоді ви змінюєте форму правління. Я вибираю «античну республіку”, на зображенні намальовані Платон і Аристотель як засновники. Далі ми маємо величезний вибір, від монархії та торгової республіки, до демократії та комунізму, і до сучасних форм правління: цифрової демократії чи диктатури. Кожна форма правління дає величезні бонуси нашій імперії. Наприклад, «торгова республіка» дозволить вам мати більше караванів, які будуть приносити вам золото та пахощі з іноземних держав. Фашизм дасть змогу створити й розвинути кращу армію.

Огляд доповнення «Gathering Storm»:

Чесно кажучи, шістку я не любив, а грав у п’яту, вважаючи її кращою, різноманітнішою. Але зігравши кілька партій з новим доповненням, я зрозумів, що з доповненням шоста частина вже значно перевершує попередні частини. Що в ньому такого особливого? Ключовим нововведенням у Gathering Storm стали стихійні лиха, такі як: глобальне потепління та зміна клімату. Якщо ваші міста стоять біля річок, їм загрожує повені, тоді річки вийдуть зі своїх берегів і знищать територію біля них. Виверження вулканів у гірських районах; торнадо; урагани, посухи; снігові та піщані бурі. Не дай вам бог побудувати місто біля сплячого жерла вулкана, других «Помпей» не уникнути, вибух вулкана та лава знищать мешканців та всі прилеглі території. Деякі зі стихійних лих, такі як торнадо або посухи, не приносять нічого хорошого, а просто знищують ваші покращення і можуть призвести до голоду. Коли гра дійде до половини, ми почнемо індустріалізацію наших міст, побудувавши там вугільні підприємства та будівлі, з появою нафти ми зможемо наповнювати енергією усі наші міста, побудувавши атомні станції, ми отримаємо величезні бонуси. Але в цей час викиди в атмосферу призведуть до танення арктичних льодовиків. Тоді чекайте великого лиха, підняття води в океані може обернути величезні імперії в порох на піску.

Підсумки

Гра «Цивілізація 6», на мою думку, є найкращою стратегією взагалі. У своєму жанрі покрокових стратегій вона краща, але вона також перевершує й ігри серії total war і стратегії від Парадоксів. Чому? Вона неймовірно різноманітна, стратегій розвитку безліч, як ви побудуєте свою імперію, залежить тільки від вас. Дипломатія і шпіонаж також вийшли на новий рівень Другою важливою рисою є зміна епох. Погодьтеся, грати лише в одній епосі нудно? Тут ми починаємо в античності й закінчуємо в майбутньому, де розгулюють величезні роботи в неонових містах майбутнього. На наших очах здійснюється історія, оживають слова відомих істориків Джареда Даймонда, Фергюсона, Фукуями та інших. Я зараз читаю “Зброя мікроби й сталь” Джареда Даймонда, де він описує фазові переходи людства від вождівства і племінного устрою, то появи перших полісів і імперій. Одноманітність серії “тотал вар” і ігор з серії парадоксів, робить Цивілізацію куди різноманітнішою стратегією. А Цивілізація 6 з усіма доповненнями – найкраща стратегія у світі. Рекомендую лише розумним гравцям, здатним аналізувати, стратегічно мислити та прогнозувати.

P.S Ну і звісно покупка ліцензії дозволяє отримувати задоволення для гри з досвідченими гравцями, які на ваші ходи й стратегію знайдуть свої контрвипади. От тільки мені майже не доводилось знаходити українців у грі. Часто додаються москалі, я одразу їх баню. Якщо ви читаєте цей відгук і граєте Цивілізацію 6 онлайн, то можете додати мене в друзі в Epic. Мій нік Dante15116

Майже кожного вечора ми з друзями катаємо в циву від 22:00 до опівночі, тому якщо шукаєте компанії для партії в циву – долучайтесь.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...