Реклама

🐺 Чим нам так сподобався третій Відьмак?

Це подорож у містичну епоху середньовіччя, де відчувається запальний слов'янський колорит і особлива атмосфера.
Čytaty latynkoju
wallpapercave.com
🐺 Чим нам так сподобався третій Відьмак?
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🐺 Чим нам так сподобався третій Відьмак?
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Це подорож у містичну епоху середньовіччя, де відчувається запальний слов'янський колорит і особлива атмосфера.

Слов’янський колорит і міфологія Відьмака просто чудові. Вони не мають нічого спільного з примітивними москальськими іванками-дурнаками та кощеями. Це міфологія яка розквітає з латинського середньовіччя. І мені як людині яка роками вивчає цю епоху та читає Аквіната латиною, дуже припала до душі.

Перші враження від гри

Садок вишневий

З третім Відьмаком я познайомився взимку, коли замість старого робочого купив ігровий ноутбук. Перші враження ніби приходиш у добре прикрашене місто напередодні фестивалю. Перше, що зустрічає у грі після навчання – це неймовірний світанок. Коли їдеш із Весеміром до села Білий Сад, тебе зустрічає неймовірний світанок, серпанок туману вранці над річкою. Сміх дітей і плітки жінок, що пруть одяг перед хатою. Все це доповнює надзвичайно красива музика. Я буквально стразу поринув у гру, мені не хотілося виконувати квести, і я вийшов з таверни, пішов гуляти по полях, селах й річках.

Для мене Відьмак 3 — це передовсім пригода, мандрівка.

Одна з найцікавіших місій

Я дуже люблю подорожувати або просто гуляти лісом, йти біля берега річки або насолоджуватися гарною природою. Але взимку коли я грав, прогулянки були майже неможливими. Та й гуляти колись у тебе під ногами бруд або сніг сумнівне задоволення. Прогулянки замінив Відьмак 3. Я вдосталь нагулявся місцевими містечками, слухав історії фермерів у таверні або допомагав місцевим жителям. А доповнення “Кров та Вино” — це просто казка. Мені доводилося бувати в Європі, бачити Францію та Португалію. Це доповнення — це повернення в цю атмосферу, до землі, усипаною немов перлинами виноградниками та міста у стилі сонячної Франції та Італії. Гра створює відчуття пригоди. Також мене вразили краєвиди у грі. У грі запросто можна зупинити коня та просто залипнути, споглядаючи зруйнований замок, гарні будинки з виноробнями або просто насолоджуватись природою.

Гра ролі чи автентичність, що обираєте ви?

Ще один момент, який мене підкупив і дуже сподобався. Гра не має такого типу вибору як ігри Bioware, де злі рішення підсвічуються червоним, а добрі синім. Тут вибір повністю лягатиме на ваше розуміння добра і зла. А вибирати більше чи менше зло вам доводиться навіть у незначних чи випадкових квестах. І тут у гравця є вибір, або вибирати самому і тоді це буде відігравання ролі, або все ж таки асоціювати себе з книжковим Геральтом і думати, що вибрав би він. Гра постійно грає з вибором, а іноді коли здавалося, що вибираєш добро, але виходить набагато гірше.

Моральний вибір

Гра постійно підкидає гравцю моральні дилеми у стилі вагонетки та подібні. Щобільше, гравець не завжди розуміє, чи правильний він зробив вибір. У мене було кілька випадків, де я реально помилився з вибором. Однією з таких помилок була місія для чарівниці Кейри Метц. Це був занедбаний замок, в якому жив дух трагічно загиблої дівчини. Там була і зрада і кохання. Я вирішив відвести дух дівчини до колишнього залицяльника на якого вона була скривджена і в такий спосіб примирити коханих. Ага, не тут було, примара вбиває коханого і тікає. Кейра потім посміялася, як відьмак міг легко піддатися на обман. Але ж я не відьмак, я купився і пошкодував про зроблений вибір і таких випадків у грі дуже багато.

У місії про сновидіння бачимо картину Фройда

Куди ж без ніцшеанців)

Музика

Виступ в Берліні

Справжнього слов’янського колориту й атмосфери додає музика й особливо польських виконавців Percival Schuttenbach. Вони неймовірно запальні й на повну передають силу слов’янського міфологічного духу. Послухайте хоча б це: percival schuttenbach lazare. Знаю, що до війни вони планували дати концерт у Києві й навіть думав відвідати.

Підсумки

Неймовірна атмосфера, музика і чудовий сюжет гри який розвивається після книг Сапковського, для мене безумовно є продовженням книжок. І відірвати гру від книжної серії у моєму розумінні вже просто неможливо. Коли весь сценарний Голлівуд хворіє на кризи ідей, де все важче написати щось оригінальне і нове, сюжет гри мене здивував, особливо доповнення “Камінні серця” мене просто прибило. Коли я увечері потрапив у маєток, переді мною розкривається справжня шекспірівська драма, де закоханий бідний юнак йде на все щоб отримати дозвіл на шлюб з панною зі шляхти. На мою думку, компанія має цінувати цих сценаристів на вагу золота.

Я неодноразово писав у Gog як і більшість фанатів, щоб видали українською. І компанія недавно заявила про повну українську локалізацію Відьмака 3, яка планується чи то на Серпень, чи Вересень. А також про те, що не дивлячись на розробку четвертої частини, до виходу гри на нових консолях нам підженуть ще й декілька доповнень і нових квестів. Так, що цей всесвіт продовжуватиме своє життя ще довго.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...