Реклама

😌 Розслабся, БЛЯХА, РОЗСЛАБСЯ ВЖЕ! | Медитативні ігри

На цей раз ми пропонуємо вам трохи розслабитись, відкинути тривогу та відпочити душею. Дуже сподіваємось, що у вас є така можливість зараз.
Čytaty latynkoju
😌 Розслабся, БЛЯХА, РОЗСЛАБСЯ ВЖЕ! | Медитативні ігри
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 😌 Розслабся, БЛЯХА, РОЗСЛАБСЯ ВЖЕ! | Медитативні ігри
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
На цей раз ми пропонуємо вам трохи розслабитись, відкинути тривогу та відпочити душею. Дуже сподіваємось, що у вас є така можливість зараз.

Ми створили добірку медитативних ігор, з якими приємно відвернутися від таких бентежних подій. Будуть представлені як ігри для консолей та ПК, так і мобільні.

Journey (IOS/Microsoft Windows/PS)

Ну, звісно, ми не могли розпочати цю добірку з іншої гри. Подорож — еталон серед медитативних та мистецьких ігор. Тут немає звичного дослідження світу через квести, битви з монстрами та діалоги, немає навіть туторіалу на початку. Просто починай робити щось посеред пустелі, і пустеля відгукнеться тобі загадками, які потрібно подолати по дорозі до світла на вершині гори. І нічого зайвого. Захопливі краєвиди, прекрасна музика та ваші дії відтепер — єдине і невіддільне ціле. У грі є кооператив, що може здивувати на початку, але відсутність скінів та нікнеймів, безличність персонажів дозволяє розділити своє паломництво із випадковим і невідомим попутником. Складно навіть сказати, кому може не підійти Джорні, адже ця гра більше схожа на інтерактивне споглядання витвору мистецтва, ніж на будь-які класичні приклади ігор.

ABZÛ (PC/PS/XBOX/Nintendo Switch)

Після успішної роботи над Джорні, декілька розробників Зет Ґейм Компані вирішили створити власну студію, а першим їхнім продуктом стала Абзю. На противагу стриманій, мінімалістичній пустелі в Подорожі, світ цієї гри сяє кольорами та життям. Досліджуйте океан разом з граційною дайверкою, яка шукає відповіді на питання про власне походження та своє місце у цьому світі. Розробники відійшли від ідеї створення симулятора, а тому вам не доведеться слідкувати за рівнем кисню і розраховувати час до того, коли потрібно буде винирнути на поверхню. Просто спокійно поринайте у водні потоки, досліджуйте глибини океану, вирішуйте загадки та вивчайте морських жителів. Світ гри Абзю заворожує та підкорює серденько, а ще — навчає, адже був створений із прискіпливою точністю до реального підводного середовища та його жителів.

Мет Нава, ґеймдизайнер та ідейний натхненник проєкту, хотів передати через цю гру свої враження та захоплення від дайвінгу, а також відчуття вродженого підсвідомого зв’язку із цим дивним та водночас дивовижним середовищем.

Stardew Valley (MS Windows/Linux/OS X/PS/XBOX/Nintendo Switch/Vita)

Супер милий аркадний симулятор Стардью Валлі подарує вам історію персонажа, який вирішив втекти від задушливого офісного життя, і вирушив відновлювати дідусеву ферму. У грі просто безліч ґеймплейнх елементів: сапайте бурячки, доглядайте тварин, добувайте цінні матеріали, будуйте житло, ходіть на рибалку, катайтесь на коняці зимовими пейзажами, розвивайте відносини з іншими жителями Долини Стардью, боріться зі шкідниками. Забавка романтизує життя поза містом, дарує відчуття потоку, за яким перестаєш помічати час.

Стардью Валлі — авторська гра від початку до кінця. Її механіки, сюжет, графіку, звучання було створеною Еріком Бароном самотужки. Він надихався серією ігор Гарвест Мун, але додав чимало нового до свого творіння.

Farming Simulator (Практично на всіх можливих платформах)

Як і Стардью Валлі, Фермерський симулятор також романтизує цю сферу, але робить це за допомогою реалістичної графіки та вибору крутезної сільськогосподарської техніки. Тут ставка зроблена на те, що ви зможете відчути всі тяготи фермерського життя. Шкода лише, що російські танки не завезли, а трактори тепер сумують без своєї здобичі.

Попри те, що красти русняву техніку й не можна, вам під силу посадити майже будь-яку аграрну культуру, розводити свійських тварин, милуватися неймовірними краєвидами.

Euro Truck Simulator (Microsoft Windows, Mac OS, Linux)

Фермерство не для вас? Можемо зрозуміти, а як щодо симулятора далекобійника? В ЄвроТраці ви можете взяти улюблену фуру, включити радіо та відправитися в подорож Європою. України, поки що, немає, проте її можна додати модами від гравців. Також сподіваємося, що наша країна стане доступною вже в наступних доповненнях. Адже українська локалізація в грі вже присутня.

Тому сідайте за кермо, вбивайте в навігатор маршрут та обирайте товари, які ви будете доставляти. Виконуйте місії, милуйтесь краєвидами, насолоджуйтесь дорогою, але не забувайте про правила дорожнього руху! Ця забавка вимагає від гравця законослухняності, за порушення штрафує, а якщо ви не дозволите своєму персонажеві відпочити — він може заснути за кермом і втрапити в ДТП. Гарна нагода перевірити себе на знання ПДР в приємній атмосфері.

Також закликаємо вас не піратити (взагалі ніколи, але тут — особливо), а купити ліцензійну версію, адже SCS Software підтримує Україну дзвінкою монетою. Про це ми детально згадували в нашому відео про підтримку України світовою ігровою індустрією.

Outer Wilds (MS Windows/PS/XBOX/ Switch)

В Далекій ДичАвині гравцям пропонується зіграти за невідомого астронавта, що застряг у 22-хвилинній часовій петлі, досліджуючи зоряну систему. У кінці кожного циклу зірка вибухає, перетворюючись на Супернову, і знищує планети довкола, а персонажа відкидає на початок циклу, звідки він може продовжувати свої дослідження — що викликало вибух тамтешнього Сонця? І куди зникла високорозвинена цивілізація Номай, яка колись панувала на цих планетах? Відлюдний світ Аутер Вайлдз заселений лише кількома неігровими персонажами, такими ж астронавтами-дослідниками, але багатий на загадки. У грі не можна “померти”, як в, наприклад, РПГ. Якщо у вашого персонажа закінчився кисень, або він впав, то цикл перезапускається, і от знову ви на планеті Дерев’яна Ватра, на початку свого шляху, але ваша пам’ять не загубила ті знання, що ви вже встигли набути за попередні цикли.

House Flipper (MacOS/ Windows/ PS/ XBOX/ Switch/ iOS/ Android)

Як вдосталь нагуляєтесь далекими планетами, і захочете чогось буденного, то гайда робити ремонт! Гей, гей, не переживайте, поки що замість болгарки та шпателя вам знадобиться лише мишка, ґеймпад або смартфон та гра Хауз Фліппер. В ній ви будете перетворювати брудну халупу у дім мрії, виконуючи замовлення. Фарбування стін, зміна розеток, стелення підлоги перетворюються на справжню розвагу. Навіть якщо ви раніше не любили ремонти, ця гра затягне вас на години вибору штукатурки та чистки павутини з кутків. Не гарантуємо, що ви станете майстром на всі руки, але певне розуміння ремонтів осягнете. І може навіть не посваритесь із рідними про те, як треба шпалери клеїти.

FEZ (Linux/MacOS/ Windows/PS4/PS Vita/XBOX 360/ Switch/ iOS)

Найбільша цікавинка ФЕЗ у тому, що це двовимірний платформер у тривимірному світі. Спершу ви бачите перед собою лише традиційну для платформерів пласку проєкцію, але це — лише частина головоломки. Настане момент, коли знадобиться подивитися на ситуацію з іншого боку. Можливо рішення знаходиться саме там. Фез має прості, але неординарні механіки, стильну графіку в стилі піксель арт та цікавий сюжет. На момент релізу це була перша гра з подібним підходом до побудови загадок. Тож радимо поглянути на цю забавку уважніше з різних боків, адже вона того варта.

RiME (Windows/ Switch/PS4/ XBOX One)

Ми часто говоримо що ігри — це мистецтво 21 сторіччя. Багато ігор покликані не лише розважити та розвинути певні навички, але і змусити гравця переживати емоції в безпечних та контрольованих умовах. Так, яскрава пригодницька гра-головоломка Райм, в основі сюжету має п’ять стадій прийняття смерті близької людини. Забавка майстерно проводить героя-хлопчика то через веселі пустощі, змушуючи гравця відчувати усі радощі дитинства, то занурює у неприємні спогади, сповнені страху і болю, але які мають дати відповіді на питання, як він потрапив на цей острів та хто та загадкова постать у червоному каптурі. Розробники надихалися роботами художників Хокіна Сорольї та Джорджо де Кіріко, аби створити неповторну атмосферу гри, граючи зі світлом та тінню для передачі емоцій та настроїв.

Orbia (Android, IOS)

Цікава та незвична забавка від українських розробників — чудове завершення першої частини нашої добірки. В основі цієї казуалки — звичайнісінький тап по екрану. Але не все так просто і значно цікавіше, ніж це може здатися, на перший погляд. Потрібно пробратися через орди недругів, не зачепивши їх, але робити це можна у своєму темпі, не квапитись приймати рішення та вивчати маршрути загадкових істот. Мінімалістична, але дуже симпатична графіка та медитативна фонова музика забезпечить спокій та цілковите занурення в неквапливий ґеймплей.

А тим часом перша частина нашої заспокійливої добірки ігор добігла кінця. Дякуємо за увагу 🙂

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...