Реклама

🗡 Найкраща нова стара The Legend of Zelda — огляд гри

Čytaty latynkoju
🗡 Найкраща нова стара The Legend of Zelda — огляд гри
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🗡 Найкраща нова стара The Legend of Zelda — огляд гри
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вступ

Йой, наразі хотів би поговорити про одну з моїх улюблених частин чарівної серії відеоігор The Legend of Zelda, а саме Link’s Awakening. На превеликий жаль, багато геймерів проходять повз «Пробудження Лінка», сприймаючи цю гру як чудернацький ремейк дивного експерименту з прадавніх часів, коли велика N ще не була такою великою, а портативними були не тільки консолі, а й самі гравці, що читають цей матеріал. І дійсно, Link’s Awakening — це дивакувата суміш загадок, містичних історій та купи різноманітних ігрових механік. «Стоп, ці риси притаманні багатьом іграм цієї серії!» — скажете ви. Ваша правда, але! Завжди є отаке «але».

Світ та атмосфера

Можливо, хтось уже чув, що Такасі Тедзука, геймдизайнер, який працював над багатьма іграми серії, під час створення «Пробудження» надихався славнозвісним «Твін Піксом». Здавалося б, хіба можливо поєднати такі несумісні речі як пригодницька гра про хлопця в зеленому ковпаку та гостросюжетний детектив з алюзіями на кожному кроці?! Виявляється, можливо — треба лише мати таку «просту» річ як безмежний талант.

Світ гри The Legend of Zelda: Link’s Awakening захоплює з перших хвилин: персонажі та вороги, діалоги та підказки, графічне оформлення — тут я вже маю на увазі саме ремейк 2019 року, — усе це створює синергію, коли кожна з дивних деталей є частиною одного цілого. Поселення, де починається наша пригода — найкраще місце, щоб це зрозуміти, адже діти, котрі грають неподалік, можуть розповісти, як робити ручний сейв у грі. Вони говорять це нам, гравцям, але самі не розуміють, про що йде мова. Хтось з інших мешканців може закинути якусь дивну фразу про майбутнє й коли це майбутнє настане, й ви здивуєтесь, що стежка сюжету вела вас сюди з самого початку. Є дивна лавка, де господар пропонує вам зіграти в гру з клешнею, під час якої ви маєте влучно схопити найцікавіший приз… Наче ви приїхали з батьками на базу відпочинку в Урзуф, але тепер вже самі платите за гру, щоб дістати щось цікавеньке. Проте шанс виграти тут набагато більший, ніж на узбережжі Азовського моря.

А яка ціль?

Хех, сюжет гри зможе вас здивувати. На перший погляд, це мила казочка, однак персонажі та діалоги між ними дарують безліч приємних емоцій та змушують вас бігти вперед після кожного нового данжу. Малеча Лінк потрапляє на острів Кохолінт, швидко дізнається, що єдиний вихід звідти це пробудження когось чи чогось на ім’я Риба вітрів — і пригода починається! Разом із Лінком ми розгадуємо загадки, стріляємо з лука, плаваємо, телепортуємо, шукаємо мушлі, а ще багато підриваємо: ворогів, двері таємних печер та підлогу, яка на повірку виявляється стелею прихованого поверху. Так, бомби в цій грі — дуже корисна річ!

Класичні для серії підземелля, де треба знаходити нове спорядження, а наприкінці битися з дивакуватим босом заради нового артефакту, виконані на височезному рівні. А якщо згадати, що сюжет та всі геймплейні механіки були вигадані більш ніж 25 років тому!.. Думка про це не дає мені спокою. Мабуть, це і є ознаки гри, що пройшла перевірку часом, а застарілим елементом тут є лише візуал — але зараз, у версії 2019 року, він теж виглядає неймовірно.

Візуал та звук

Ну що тут можна сказати? Вони чудові! Герої виглядають як ляльки, їх домівки, кущі та дерева теж нагадують іграшки, і все це, в поєднанні з містично-чарівним саундтреком, створює ту саму неймовірну атмосферу. Можливо, декому такі рішення художників можуть бути не до вподоби, але навряд чи такі гравці взагалі дочитали до цієї частини огляду. Зараз гра працює відмінно — жодних лагів чи просадів кадрів я не зустрів за всі 30 годин проходження.

Що маємо?

А маємо ми гру, яку можна назвати справжньою прихованою перлиною (збирайте мушлі!), гру, яка не стала хітом першого ешелону — але їй це й не було потрібно, адже це унікальний продукт свого часу, що здобув друге життя, та завдяки новому обличчю залишиться на довгі роки у серцях гравців. Наразі я впевнений, що саме у цю версію гри зможуть грати ще й мої діти. Ігри Nintendo дійсно не мають терміну придатності, а все, що їм дійсно потрібно — це невеличкий графічний стусан раз на 25 років!

Мій Telegram канал STANVISIBLE українською про Nintendo та інші ґік штуки.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...