Реклама

☠️ Moonscars: український 2D souls-like — як це, розробляти гру під час війни в Україні

Днями ми анонсували нашу інді гру мрії — похмурий готичний 2D souls-like Moonscars.
Čytaty latynkoju
☠️ Moonscars: український 2D souls-like — як це, розробляти гру під час війни в Україні
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ☠️ Moonscars: український 2D souls-like — як це, розробляти гру під час війни в Україні
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Днями ми анонсували нашу інді гру мрії — похмурий готичний 2D souls-like Moonscars.

Не таким я уявляв собі анонс нашої гри мрії, яку ми розробляли з друзями впродовж більше ніж 3-х років. Але календар релізів у паблішера ніхто не скасовував, тому цей день настав, не зважаючи на війну та всі ті страшні умови, в яких ми опинилися.

Трейлер:

Про сюжет

Moonscars це похмурий 2D souls-like про глиняний трансгуманізм та бунт творіння проти свого творця. Сива Ірма (Grey Irma) шукає божевільного генія Скульптора, бо лише той здатен розкрити таємницю її існування. На шляху до мети Ірма сформує безліч глиняних реплік самої себе, кожна зі своїми особливостями. Але лише одній з Ірм судиться досягти мети.

Швидкий м'ясний слешер з максимальним контролем - такої мети ми намагалися досягти геймплейно.

Швидкий м’ясний слешер з максимальним контролем — такої мети ми намагалися досягти геймплейно.

Про геймплей

Геймплейно Moonscars це хардкорний слешер з елементами Метроідванії. Фокус геймплею саме на бойовій системі, з мінімумом платформінгу (що так дратувало гравців, наприклад у Blasphemous). Досліджуючи нові локації Ірма посилюється, вивчає нові закляття та збирає амулети.

Принцеса Ядвіга (мав особливе задовлення писати цю персонажку). До речі, більшість персонажів гри мають східноєвропейські імена.

Принцеса Ядвіга (мав особливе задоволення писати цю персонажку). До речі, більшість персонажів гри мають східноєвропейські імена.

Про світ гри

Світ Moonscars не прощає помилок. Після смерті чергової репліки Ірми настає Місячний Голод: Місяць, жорстоке божество, жадає жертв, і робить ворогів сильнішими, доки не насититься.

Гаргульї. Вони дещо знають.

Гаргуйлі. Вони дещо знають

Візуально світ нашої гри натхнений похмурим східноєвропейським Середньовіччям та картинами голландських майстрів (Рембрандт, Вермер). Для нас було особливо цікавим челенджем візуально поєднати тематику клонування та середньовічну естетику. Врешті вийшов такий м’ясний големізм, трохи кроненбергівський (long live the new flesh!).

Наш перший вдалий бос, Королівське Дитя :)

Наш перший вдалий бос, Королівське Дитя 🙂

Про створення гри

Тепер трохи про власне розробку. Всього в команді нас троє. Програміст Олександр Романчук (Молдова, Кишинів), художник і аніматор Штєфан Семьонов (Молдова, Кишинів) та я — Андрій Мороз, геймдизайнер та сценарист з Києва.

Сподіваюсь, нам вдалося зробити красивий та поетичний світ.

Сподіваюсь, нам вдалося зробити красивий та поетичний світ

Хоча в цілому гра вже зроблена та готова для гравців, ми продовжуємо її поліпшувати та покращувати не зважаючи на ті страшні умови, в яких ми опинилися. Сьогодні я корегував математику балансу здоров’я та дамаги ворогів під артилерійські залпи десь на фоні, а вчора на сусідську ділянку впала збита нашими ППО російська ракета. Парадоксально, навіть небезпека стає чимось нормальним, а робота дає змогу ескейпу від реальності, в якій ми живемо. Тому я буду працювати над Moonscars аж поки маю змогу, робоче місце, та український прапор в центрі мого селища під Києвом.

...

Видає гру паблішер Humble Games, реліз заплановано на літо 2022-го року. Платформи: ПК, на консолі (деталі ще анонсуємо). Завішлістити на Steam (чи просто дізнатись про гру трохи більше) можна ось тут.

Сподіваюсь, реліз відбудеться вже в мирній Україні, а загарбник захлинеться своєю кров’ю.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...