Реклама

💸 Krafton подає в суд на Garena, Apple та Google за поширення клонів PUBG: Battlegrounds

Čytaty latynkoju
💸 Krafton подає в суд на Garena, Apple та Google за поширення клонів PUBG: Battlegrounds
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 💸 Krafton подає в суд на Garena, Apple та Google за поширення клонів PUBG: Battlegrounds
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

У компанії вважають, що розробка та розповсюдження таких ігор є умисним порушенням їхніх авторських прав. Тому Krafton подали позов до суду США проти трьох компаній: сінгапурського розробника Garena – за створення клону PUBG під назвою Free Fire, а також Apple і Google – за те, що вони продовжують поширювати цю у своїх цифрових магазинах.

Більше новин про ігри шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Games.

Нагадаємо, що перша версія Free Fire з’явилася на мобільних пристроях у 2017 році невдовзі після виходу оригінальної PUBG. Компанії тоді теж судилися через схожість ігор, однак тоді конфлікт, який розглядався у Сінгапурі вдалося врегулювати.

Проте сторони не підписували ліцензійну угоду відповідно Garena не мала права розповсюджувати свої шутери, які повторюють PUBG. Тому Krafton розпочала судовий розгляд у США підключивши до нього Apple та Google, на майданчиках яких, як і раніше, доступні обидві версії Free Fire.

Кадр з PUBG Lite

Krafton вважає, що розробники клонів PUBG заробили сотні мільйонів доларів, а компанії, які поширювали її у своїх цифрових магазинах, також отримали від цього вигоду.

До позову Krafton додали порівняльні зображення, в яких компанія відзначає схожість обох ігор, включаючи локації, інтерфейс, зброю та елементи броні на кшталт повністю закритого шолома, який використовується у численних рекламних матеріалах PUBG і став своєрідною візитівкою королівської битви.

Кадри з порівнянням PUBG та Free Fire

Krafton також вимагає видалити з YouTube ролики з демонстрацією гри Free Fire та повнометражний фільм BiuBiuBiu, знятий за мотивами популярної королівської битви.

Компанія має намір відшкодувати збитки з усіх трьох компаній, а також розраховує на прибуток, який отримали Apple та Google за розповсюдження Free Fire. Суму має назвати суд.

Нагадаємо, що 12 січня PUBG: Battlegrounds стала безкоштовною, що, мабуть, й спровокувало нову хвилю обурення у розробників.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...