Реклама

⌚ В оригінальну гру Prince of Persia тепер можна зіграти на Apple Watch

Čytaty latynkoju
⌚ В оригінальну гру Prince of Persia тепер можна зіграти на Apple Watch
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ⌚ В оригінальну гру Prince of Persia тепер можна зіграти на Apple Watch
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Класику від Джордана Мехенера було портовано на JavaScript, завдяки чому в неї можна грати через браузер. Одна з найбільш пам’ятних ігор усіх часів для Apple II тепер доступна на Apple Watch завдяки зусиллям Олівера Клеменца, який переніс Prince of Persia на цю мову програмування і тепер вона доступна для будь-якого пристрою з веб-браузером. Тому власники смартгодинників від Apple можуть зіграти гру просто перейшовши за посиланням.

Більше новин про ігри шукайте у нашому телеграм-каналі Na chasi / Games.

Взагалі до появи iPhone, iPad і App Store пристрої Apple, як правило, не сприймалися за ігрові пристрої, хоча й були деякі помітні винятки, які принаймні спочатку були ексклюзивами для Apple. До прикладу свого часу Halo насправді мала стати ексклюзивом Apple, доки Microsoft не викупила Bungie і не зробила гру синонімом до Xbox.

Кадр з гри Prince of Persia

Однак, якщо у вас наприкінці 80-х був комп’ютер Apple, то майже гарантовано, що ви були б одержимі грою під назвою Prince of Persia, розробленою та написаною Джорданом Мехнером. Адже це був не тільки новаторський платформер для настільного комп’ютера в той час, коли домашні консолі домінували у такому форматі, гра також містила неймовірно реалістичні анімації персонажів, які Мехнер створив, записавши свого брата, який біжить і стрибає на автостоянці навпроти їхньої середньої школи, і потім старанно вручну оцифрував результати, щоб створити плавні рухи в грі. Також, повна історія розробки гри нещодавно стала доступною для покупки на Amazon у книжному форматі.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...