Реклама

⚔️ LARP: Щорічний Штурм Лисої Гори

Нещодавно, 2 жовтня, на Лисій горі, що у Києві, пройшов щорічний, дружній LARP штурм висоти.
Čytaty latynkoju
⚔️ LARP: Щорічний Штурм Лисої Гори
  1. Головна
  2. Ігри
  3. ⚔️ LARP: Щорічний Штурм Лисої Гори
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Нещодавно, 2 жовтня, на Лисій горі, що у Києві, пройшов щорічний, дружній LARP штурм висоти.

Нещодавно, 2 жовтня, на Лисій горі, що у Києві, пройшов щорічний, дружній LARP штурм висоти.

За правилами, одна команда атакує, веде свого прапороносця до вершини, а інша команда захищається — стримує нападників. При цьому штандарт можна нести виключно по дорозі, а всі інші учасники можуть вільно рухатись довкола у певному радіусі. У випадку якщо персонажа вбивають, то він повинен відступити на 50 кроків, а у разі смерті прапороносця, вся команда штурмовиків відходить на таку ж відстань.

Кожен рід військ має свою певну кількість хітів (очків здоров’я). Для прикладу тяжка піхота може витримати три влучання, натомість лучники лише одне. Притому, що останні можуть вбити одним попаданням, адже різна зброя має різне пошкодження. Також слід враховувати область враження, в даному випадку це були стегна і майка. Тобто попадання по нозі чи руці не рахується, а по стегну, тулубі чи плечах забирає один хіт. Що стосується голови, то по ній намагаються не бити, щоб уникнути травм.

Зі слів членів клубу Crazy Patty, які брали участь в дійстві, у більшості LARP заходах важливо мати канонічний образ персонажа із всесвіту по якому буде відігруватись сюжет. При цьому сценарій обмежується лише “вам потрібно…” і деякими оговореними правилами. Далі гравець має свободу дій в межах канонічності всесвіту “вмотивовуючись цілями й бекґраундом”. Тобто персонаж може брати участь в бойових баталіях, або врегулювати питання дипломатією, інтригами тощо.

Іншими словами, LARP це перевтілення гравця в персонажа. Як і в більшості звичайних RPG, учаснику потрібно, опираючись на ігровий всесвіт, створити свого персонажа й обрати спеціалізацію. Далі все напряму залежить від гравця, його навичок та вмінь. Це дозволяє, на короткий, час приміряти на собі роль ігрового героя у максимально реалістичних умовах. А оскільки все відбувається в ігровій формі то можливість травм зводиться до мінімуму.

Оскільки дана зустріч була тренуванням то до участі допускались всі бажаючі хто мав хоча б мінімально необхідний комплект спорядження у середньовічному сетингу. В загальному на зустріч прибули члени трьох клубів: Crazy Party, Quendi, Озерна гвардія та представники об’єднання Imperium. Так до складу Quendi входять лучники, а до Imperium — переважно різноманітна піхота ближнього бою. Клуб Crazy Party більш різносторонній та лояльніший до новачків. Вони проводять різноманітні майстер-класи під час яких розповідають і допомагають виготовити певний елемент обмундирування під наглядом майстра.

Сподобалась стаття, приєднуйся но наших стільнот у TelegramFacebookInstagram та Viber, щоб не пропускати нічого цікавого.

Будь ласка, візьміть участь у опитуванні. Це допоможе розвитку нашого проєкту:

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...