Реклама

🎮 Найцікавіші ігри осені: що нового вийде до кінця року

Настає осінь, а отже побільшає дощів і температура на вулиці знизиться, а з нею — і наше бажання туди виходити. Розповідаємо про найцікавіші ігрові релізи осені, які допоможуть весело провести осінні вечори та вихідні вдома.
Čytaty latynkoju
🎮 Найцікавіші ігри осені: що нового вийде до кінця року
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🎮 Найцікавіші ігри осені: що нового вийде до кінця року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Настає осінь, а отже побільшає дощів і температура на вулиці знизиться, а з нею — і наше бажання туди виходити. Розповідаємо про найцікавіші ігрові релізи осені, які допоможуть весело провести осінні вечори та вихідні вдома.

Вийде на консолях

The Medium

  • Платформи: PlayStation 5
  • Дата виходу: ✅ 3 вересня

Психологічний горрор про жінку-медіума Меріенн, яка може подорожувати світом духів. Меріенн починає бачити сон, що постійно повторюється, де чоловік на березі озера стріляє у дівчину. Згодом вона отримує дзвінок від невідомого чоловіка на ім’я Томас, який каже, що знає про її сили, а також що означає її сон. Розгадувати цю загадку доведеться вам.

The Medium вже доступна на ПК та консолях Xbox, а от до PlayStation 5 добереться у вересні.

Grand Theft Auto V

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S
  • Дата виходу: березень 2022

ОНОВЛЕННЯ: GTA V для нових консолей не вийде цієї осені. На початку вересня в рамках PlayStation Showcase оголосили нове релізне вікно — березень 2022. Дізнайтеся більше про GTA V для PS5 та Xbox Series S та Xbox Series S за посиланням.

Гра, яка зазвичай не потребує окремого представлення, але раптом ви останні десять років жили в бункері. GTA V розповідає історію трьох чоловіків, яких звела злочинна доля на вулицях придуманого мегаполіса Лос-Сантос, що підозріло схожий на «Місто Янголів». GTA V — це захопливі перестрілки, круті тачки й Велике Пограбування у неймовірно живому відкритому світі. А також персональні драми й влучна сатира на сучасне американське суспільство в атмосфері сонячної Каліфорнії.

GTA V стала одною з найпродаваніших відеоігор в історії з показником у 150 мільйонів копій. З виходом на PlayStation 5 та Xbox Series X/S гра опиниться на своєму третьому поколінні консолей.

Хоча жодних деталей того як зміниться гра на некстґені немає, можна очікувати 60 FPS, покращену графіку і, цілком імовірно, підтримку унікальних фіч контролера DualSense (або ні).

Just Dance 2022

  • Платформи: PlayStation 4/5, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, Stadia
  • Дата виходу: 4 листопада

Якщо в вашому житті не вистачає танцю, нова версія Just Dance  для вас.

Death Stranding Director’s Cut

  • Платформи: PlayStation 5
  • Дата виходу:✅ 24 вересня

Ігри Гідео Кодзіми завжди викликають суперечки: черговий шедевр незрівнянного генія чи претензійна посередність з хорошим маркетингом. Так вийшло і з Death Stranding свого часу. Є люди, які у захвати від депресивного світу постапокаліптичної Америки та великої метафори творця, а є ті, хто зовсім не зрозумів, що відбулося, і називає гру просто «симулятором ходьби».

Але факт є факт: сам автор сказав, що доробити гру так, як він задумав, йому не вистачило часу. Тож тепер виходить «режисерська версія» — перероблена з нуля, з новими механіками, завданнями та іншими оновленнями, що суттєво розширюють світ та покращують ігровий досвід.

Якщо ви вже проходили гру та маєте її на своєму акаунті чи на диску, ви зможете оновити гру до Director’s Cut лише за еквівалент 10 євро (буде доступно в день релізу). Повна ж вартість Death Stranding Director’s Cut теж досить помірна — лише 1399₴ (значно менше, ніж коли виходила оригінальна гра). Тож, це чудовий варіант познайомитися з контроверсійним твором зараз, якщо не вдалося цього зробити раніше.

Сюжет Death Stranding

Death Stranding розгортається у світі після глобальної катастрофи невідомої природи, яка не лише стерла міста з лиця Землі, але й роз’єднала тих, хто залишився в живих. Тривога та недовіра панує в суспільстві, і єдиними, хто тримає зв’язок між людьми, є кур’єри, що доставляють вантажі спустошеними американськими землями.

Саме таким кур’єром стаєте і ви. Проте, у вашого героя, якого звуть Сем Портер Бріджес, завдання на порядки складніше за рядового посильного. Вам доведеться зшити Америку наново за допомогою містичної хіральної мережі та відновити довіру людей один до одного.

Chernobylite

  • Платформи: PlayStation 4/5, Xbox Series X/S, Xbox One, Switch, Stadia
  • Дата виходу: 28 вересня

Поки S.T.A.L.K.E.R. 2 все ще полірують у нетрях київської студії GSC Game World, можна поринути в альтернативний світ Зони відчуження у версії польських розробників.

Ви граєте за українського фізика Ігора Химинюка, який колись працював на ЧАЕС. Його дружина зникла незадовго до катастрофи за невідомих обставин. Проте, 30 років потому фізик раптом отримує фотографію дружини та з допомогою кількох найманців вирушає на пошуки коханої до Зони. Водночас там після аварії знаходять новий мінерал, який називають «чорнобиліт», і Зону здають в оренду приватній компанії, яка проводить експерименти з речовиною та охороняє Зону від будь-яких втручань ззовні.

Chernobylite вже доступний на ПК, а для консолей вийде восени.

Лише на ПК

Age of Empires IV

  • Платформи: ПК
  • Дата виходу: 28 жовтня

Легендарна серія стратегій у реальному часі повертається. Остання номерна частина Age of Empires вийшла в далекому 2007 році. Якщо забути про страхіття під назвою Age of Empires Online, то все, що ми бачили в серії за останні 14 років, це перевидання і згодом навіть новий контент для другої частини. Ймовірно, саме його успіх надихнув розробників на продовження.

Більшість механік в Age of Empires IV перекочують саме звідти. Гравцям буде доступно вісім середньовічних цивілізацій, а серед кампаній буде, в тому числі норманський похід на Англію.

Мультиплатформенні ігри

Far Cry 6

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Stadia, ПК, Mac
  • Дата виходу: 7 жовтня

Довгоочікуваний блокбастер від Ubisoft розповість історію боротьби загону партизанів під керівництвом Дані Рохас проти латиноамериканського диктатора Антона та його сина. У ролі диктатора — неперевершений Джанкарло Еспозіто, який мав би завітати до Києва в цьому році, але не зможе через карантинні обмеження в країні, де у нього зйомки.

Як завжди, в розпорядженні гравців широкий арсенал зброї та ґаджетів та величезний відкритий світ, де все це можна застосувати без обмежень.

Back 4 Blood

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, ПК
  • Дата виходу: 12 жовтня

Мультиплеєрний кооперативний шутер про зомбі та духовний спадкоємець Left 4 Dead, зроблений тією ж командою.

Diablo II: Resurrected

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, ПК
  • Дата виходу: ✅ 23 вересня

Зло повертається у 4K. Легендарна гра, за якою багато з нас проводили сотні годин на початку та всередині нульових років, перезапуститься у новій якості. Blizzard переробили всю графіку, яка хоч і виглядає сучасно, але зовсім не втратила свого лиховісного пекельного вайбу. На місці й фантастичний саундтрек — перші ноти головної теми все так само пробирають до дрижаків та викликають санктуарійські флешбеки.

Якщо ж ви не застали чи з якихось причин пропустили цю гру, Diablo II: Ressurected — чудовий спосіб познайомитися з класикою без крові з очей. Якщо вам сподобалася більш сучасна Diablo III, то друга частина точно варта вашої уваги.

Battlefield 2042

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, ПК
  • Дата виходу: 22 жовтня

Ще одне блокбастерне повернення. Дія Battlefield 2042, як зрозуміло з назви, буде відбуватися у недалекому майбутньому. Мало того, що у світі — кліматична криза, ще у наслідок синдрому Кесслера відбувся глобальний блекаут — супутники на орбіті Землі масово зіткнулися один з одним. На фоні всіх цих подій почалися конфлікти між державами, і ось у такий світ потраплять гравці Battlefield 2042.

На цей раз у грі не буде одиночної кампанії — лише битви між гравцями. Тож, зверніть на це увагу перед тим, як купляти гру, якщо ви не дуже полюбляєте мультиплеєр.

 

Marvel’s Guardians of the Galaxy

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, PC
  • Дата виходу: 26 жовтня

Marvel нарешті всерйоз взялася за розвиток свого всесвіту на відеоігровому напрямку. Один за одним анонсують нові проєкти за коміксами компанії, і «Вартові галактики», напевно, найпомітніший з них на сьогодні.

За кілька років після руйнівної міжгалактичної війни наша улюблена команда, що складається з Пітера Квіла (або Зоряного Лицаря), Гамори, єнота Ракети, Ґрута та Дракса, вирішує підзаробити, поки світ оговтується від катастрофи. Проте, протягом однієї з численних авантюр щось іде не так — через незначну необачність розпочинається серія жахливих подій, що може спричинити всесвітній колапс. Четвірці доведеться виправляти те, що вони накоїли, і тут вступаєте в гру.

Ви гратимете за самого Зоряного Лицаря. Іншими персонажами команди керує комп’ютер, але їм можна віддавати команди (як у Mass Effect). Ще одна подібність до легендарної космоопери — це діалогове кільце: різні репліки головного героя впливатимуть на проходження гри та ставлення команди й інших персонажів на нього. Втім, варто зазначити, що гра має досить лінійний сюжет та лише один фінал.

Call of Duty: Vanguard

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC
  • Дата виходу: 5 листопада

Серія повертається на поля Другої Світової — Західний, Східний фронти, Північноафриканська кампанія та Тихоокеанський театр воєнних дій. Call of Duty: Vanguard представить гравцям кілька нових механік, а також нові сюжети.

Головні герої нової частини Call of Duty натхненні прототипами реальних героїв Другої Світової. Зокрема, у грі буде представлена лейтенантка Поліна Петрова, прообразом якої стала українська снайперка Людмила Павличенко на прізвисько «Леді Смерть».

Forza Horizon 5

  • Платформи: Xbox Series X/S, Xbox One, PC
  • Дата виходу: 9 листопада

Новий відкритий світ (найбільший в історії серії), новий рівень фотореалістичності, нові ігрові режими. Загалом, все як ми любимо.

Знаменита серія перегонів відправить нас у Мексику з її різноманітною природою, вулканами, пустелями, узбережжям та мегаполісами.

Life is Strange: True Colors

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, Switch, Stadia, PC
  • Дата виходу: ✅ 10 вересня

Якщо ви не плакали на фіналі Life is Strange та Beyond the Storm, то у вас нема серця (або ви просто не встигли пограти). Третя частина серії відправить нас саме серце США, мальовничий штат Колорадо, у видумане містечко Гевен Спрінґз.

Головна героїня Алекс Чен виявляє у собі здібності дуже гостро відчувати чужі емоції — емпатію. Досліджуючи локації та мешканців Гевен Спрінґз, Алекс доведеться розгадати загадку смерті її старшого брата.

Life is Strange — це серія в жанрі «графічної пригоди», де ґеймплей складається здебільшого з прийняття рішень у діалогах, пошуку підказок та предметів на локації, а головний виклик перед гравцем стоїть у моральних дилемах, розв’язання яких приведе до того чи іншого фіналу.

Halo Infinite

  • Платформи: Xbox Series X/S, Xbox One, ПК
  • Дата виходу: 8 грудня

Ще один довгоочікуваний блокбастер від Microsoft. Деталей про сюжет шутера небагато — лише те, що для головного героя Майстра Чіфа це буде «найбільшою пригодою для спасіння людства на цей час».

Jett: The Far Shore

  • Платформи: PlayStation 5, PlayStation 4
  • Дата виходу: 5 жовтня

Напевно, найзагадковіша гра з усього списку виконана в жанрі «наративної пригоди» (майже як Life is Strange). Ви граєте за героїню Мей, яка вирушає у свою мандрівку, щоб «викарбувати майбутнє для людства, що знаходиться під загрозою забуття». На початку гри ви опинитеся на невідомій океанічній планеті, яку потрібно буде дослідити.

Це все, що відомо про сюжет та світ гри на сьогодні. Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво.

Kena: Bridge of Spirits

  • Платформи: PlayStation 5, PlayStation 4, PC
  • Дата виходу: ✅ 21 вересня

Kena: Bridge of Spirits була одним з найяскравіших анонсів конференції PlayStation 2020 року. Натхненний східною природою та міфологією (зокрема, Японії та Балі) ігровий світ наповнений духами та чудернацькими створіннями. Головній героїні, Кені, доведеться здолати всіх монстрів, аби допомогти мешканцям давно закинутого в результаті страшної трагедії села нарешті обрести спокій та перейти з фізичного світу до духовного.

Ґеймплейно це пригодницький екшн з боями в стилі God of War. Хоча світ гри — не відкритий, розробники обіцяють багато відгалужень для дослідження.

Dying Light 2 Stay Human

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC
  • Дата виходу: 7 грудня

Скучили по зомбі? Польська студія Techland взимку випустить продовження свого горрора у відкритому світі Dying Light 2 Stay Human. Головний герой Ейден Колдвелл опиняється у величезному Місті «десь у Європі», де зустрічатимеься з різними персонажами, фракціями та авжеж зомбі. Оскільки Dying Light 2 Stay Human — це також рольова гра, рішення гравця мають далекоглядні наслідки. Наприклад, якщо ви вирішите допомогти якійсь фракції, для цього, ймовірно, потрібно буде знищити ціле поселення — і в такому разі воно зникне зі світу гри назавжди.

Ейден озброєний цілим арсеналом, а також має різноманітні ґаджети і вміння паркуру — для персонажа розробили понад 3000 анімацій різних паркур-трюків.

Deathloop

  • Платформи: PlayStation 5, PC
  • Дата виходу: ✅ 14 вересня

Live. Die. Repeat. Пам’ятаєте фільм «На межі майбутнього»? Там прибульці нападають на Землю, а Том Круз у ролі фахівця з військової пропаганди постійно вмирає в бою, але різними шляхами, щоб з кожним новим «проходженням» дізнатися трохи більше про те, як здолати загарбників.

Ідея Deathloop схожа. Ви у ролі кіллера Кольта, який одного разу просинається на острові Блек Ріф, де колись була військова база, на якій проводили експерименти. Інші мешканці бази кожного вечора збираються на вечірку, яка триває нескінченно, адже щойно настає новий день — пам’ять у них стирається.

Але Кольт є виключенням — він залишається при своїй пам’яті і має завдання: вбити вісім цілей на острові, причому за один цикл, адже якщо хоч одна жертва вціліє, цикл почнеться заново.

Deathloop розробляли у французькій студії Arkane, відповідальній за Dishonored та Prey.

FIFA 22

  • Платформи: PlayStation 5, Xbox Series X/S, PlayStation 4, Xbox One, PC
  • Дата виходу: 1 жовтня

Традиційна кожного року нова частина найпопулярнішого футбольного симулятора, на цей раз з глибоко оновленими анімаціями. Electronic Arts спеціально для FIFA 22 розробила технологію Hypermotion як суміш motion capture з машинним навчанням.

Рухи професійних футболістів записували пристроями на тілі під час спеціально організованих футбольних матчів (а не кожного гравця окремо, як раніше), а потім «прогнали» через штучний інтелект. В результаті, як кажуть розробники, анімації вийшли найбільш реалістичними, ніж коли-небудь раніше.

Численні зміни торкнулися всіх аспектів футбольного симулятора, тож FIFA 22 точно знайдеться чим потішити фанатів футболу.

Мобільні

Pokémon Unite

  • Платформи: iOS, Android
  • Дата виходу: ✅ 22 вересня

Восени під проливними дощами покемонів в Pokemon Go особливо не половиш. Але якщо дуже скучили за Пікачу, а Switch у вас немає, то ось вихід — восени на мобільні платформи вийде Pokemon Unite.

Це безкоштовна MOBA у світі Pokemon. На відміну від інших подібних арен на кшталт League of Legends або Dota 2, команди битимуться одна проти одної не напряму. На ігровій мапі з’являтимуться дикі покемони, контрольовані комп’ютером, і командам потрібно буде перемагати саме їх. Команда, що набере найбільше очок за здолання цих покемонів та контроль спеціальних точок, перемагає.

Гра вже вийшла на Nintendo Switch, і гравці на мобільних девайсах отримають безкомпромісну версію арени на свої смартфони та планшети та навіть зможуть грати в одних матчах з консольними гравцями.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...