Реклама

🤔 Як розробляють оптичні головоломки в іграх

Коротко про нашу нову гру, яка є ідейним наслідувачем Портала з багатьма плюшками та особливостями
Čytaty latynkoju
🤔 Як розробляють оптичні головоломки в іграх
  1. Головна
  2. Ігри
  3. 🤔 Як розробляють оптичні головоломки в іграх
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Коротко про нашу нову гру, яка є ідейним наслідувачем Портала з багатьма плюшками та особливостями

Усім привіт! Ми розробляємо просторову головоломку, яка повністю заснована на оптичних явищах. Проте наративні партнери знають, що вони є персонажами комп’ютерної гри. Це дає змогу використовувати багато цікавих механік. Наприклад видаляти об’єкти, перебудовувати рівні, видаляти файли збереження та постійно апелювати до питання симуляції нашого реального світу.

Звісно, гравець може взаємодіяти тільки за правилами реального світу та проходити кімнати з головоломками, які базуються на оптиці. Базові механіки з якими будуть головоломки такі:

Відбивання


Кут падіння дорівнює куту відбивання по відношенню до нормалі проведеної до самого дзеркала. Дзеркала бувають двох типів. Статичні та рухомі. Рухомі поділяються на такі, що крутяться, переміщуються рейками чи просто куби, які можна носити.

Дисперсія


Дисперсія це залежність показника заломлення середовища від частоти світла. Простіше кажучи це процес розчеплювання білого світла на складові.

Адитивне змішування кольорів


Зворотнє явище до дисперсії. Наприклад змішування зеленого та червоного світла дає в результаті жовтий. Необхідно направити правильну комбінацію променів не забуваючи про навколишнє освітлення.

Ключі, мости, трампліни


Промінь світла необхідно направити до ключа, який запустить взаємодію з іншими об’єктами такими як міст, трамплін, включить інший промінь або відкриє двері.

Ну і звісно ще багато цікавого. Наприклад оптичні ілюзії, неевклідовий простір, квантова заплутаність тощо. Залишайте коментарі, якщо цікаво читати про розробку нашої гри =)

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...