Reklama

🍏 Apple WWDC 2023: kompanija predstavyla novi Mac

Читати кирилицею
🍏 Apple WWDC 2023: kompanija predstavyla novi Mac
  1. Головна
  2. Nauka i tehno
  3. 🍏 Apple WWDC 2023: kompanija predstavyla novi Mac
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Na svoїj ćogoričnij prezentaciї WWDC 2023 kompanija Apple, jak i očikuvalosja predstavyla novyj MacBook Air ta onovleni versiї Mac Studio ta Mac Pro.

15-djujmovyj MacBook Air

Apple predstavyla novyj 15-djujmovyj MacBook Air na WWDC 2023. Tovščyna novoї modeli stanovyť 11,5 mm, ščo, za slovamy Apple, robyť її najtonšym 15-djujmovym noutbukom u sviti, a važytyme vin menš jak 1 kg. Vin maje dva porty USB-C Thunderbolt, roz’jem dlja zarjadky MagSafe ta roz’jem dlja navušnykiv i bude dostupnyj u koľorah Midnight (temnyj, imovirno) ta Starlight (svitlyj).

Jogo 15,3-djujmovyj ekran maje jaskravisť 500 nit, vebkameru z rozdiľnoju zdatnistju 1080p, šisť dynamikiv z prostorovym zvukom i pracjuvatyme 18 godyn avtonomno. Bazoju leptopa stane procesor M2 vid Apple.

Nova modeľ startuje z cinoju u $1299 i z’javyťsja u prodažu vže nastupnogo tyžnja. Tym časom Apple onovljuje cinu na svoju menšu modeľ. 13-djujmovyj MacBook Air z M2 teper koštuje $1099, a bazova modeľ M1 Air — $999.

Apple stverdžuje, ščo novyj Air bude v 12 raziv švydšym za poperedni modeli MacBook Air na Intel i pracjuvatyme do 18 godyn vid batareї. Vin zabezpečuje vdviči biľšu produktyvnisť, vdviči biľšu jaskravisť i na 50% biľše času avtonomnoї roboty, niž konkurentni 15-djujmovi noutbuky z Windows (Apple ne utočnyla, pro jaku same modeľ jdeťsja).

Novyj noutbuk predstavljaje serednij cinovyj segment dlja Apple, jaka raniše mala dosyť velykyj cinovyj rozryv miž 13-djujmovymy MacBook ta biľšymy modeljamy premiumklasu. 15-djujmovyj Air, švydše za vse, zacikavyť audytoriju, jaka hoče maty velykyj ekran, ale ne potrebuje dodatkovoї občysljuvaľnoї potužnosti (i vartosti) 14-djujmovyh i 16-djujmovyh modelej Pro.

Mac Studio otrymaje M2 Ultra ta M2 Max

Apple onovljuje svoju nastiľnu systemu Mac Studio čipamy M2 Max ta M2 Ultra. Miniatjurnyj nastiľnyj komp’juter Mac Studio maje takyj samyj dyzajn, jak i torišnij prystrij na bazi M1, ale nabagato potužniši procesory vseredyni. Onovlenyj Mac Studio bude koštuvaty vid $1999 i počne prodavatysja z 13 červnja.

M2 Ultra — ce golovna novyna, jaku Apple opysuje jak «monstr čyp». Po suti, ce dvi matryci M2 Max, z’jednani za speciaľnoju tehnologijeju Apple, z 24-jadernym procesorom i 76-jadernym grafičnym procesorom, ščo na 30% švydše, niž M1 Ultra. Apple stverdžuje, ščo cej grafičnyj procesor može vporatysja z takymy navantažennjamy mašynnogo navčannja, z jakymy dyskretni grafični procesory ne zdatni čerez brak pam’jati.

Ce tomu, ščo M2 Ultra pidtrymuje do 192 GB ob’jednanoї pam’jati, ščo na 50% biľše, niž M1 Ultra. Zagalom propuskna zdatnisť pam’jati stanovyť 800 GB/s, a takož 32-jadernyj nejronnyj rušij i 134 mlrd tranzystoriv.

Ščo stosujeťsja M2 Max, to v cij konfiguraciї Mac Studio bude postavljatysja z 12-jadernym procesorom, 38-jadernym grafičnym procesorom i do 96 GB ob’jednanoї pam’jati z propusknoju zdatnistju 400 GB/s.

Renderyng Octane 3D bude vykonuvatysja v 3 razy švydše na M2 Ultra v porivnjanni z M1 Ultra. U DaVinci Resolve švydkisť obrobky video dlja kolorystiv maje zrosty na 50 vidsotkiv.

Versija M2 Ultra Mac Studio takož pidtrymuje do šesty dyspleїv Pro Display XDR i teper mistyť pidtrymku Wi-Fi 6E ta Bluetooth 5.3. Na zadnij paneli roztašovani čotyry porty Thunderbolt 4, port Ethernet 10 Gbit/s, port HDMI j dva porty USB-A. Speredu takož je dva porty USB-C i slot dlja kart pam’jati SD.

M2 Ultra pryjšov na zminu M1 Ultra, jakyj pidtrymuvav do 128 GB pam’jati. Vin maje 20-jadernyj grafičnyj procesor z 16 vysokoproduktyvnymy jadramy i čotyrma efektyvnymy, ščo je velykym strybkom u porivnjanni z oryginaľnym M1.

Mac Studio vže davno zapovnyv progalynu v linijci Apple dlja tvorčyh profesionaliv, jaki zazvyčaj obyrajuť potužni komp’jutery Mac Pro. Apple onovyla Mac Pro u 2019 roci, i teper kompanija narešti predstavyla novyj Mac Pro, osnaščenyj vlasnym kremnijevym procesorom Apple Silicon.

Onovlenyj Mac Pro

Narešti ce stalosja. Apple povertaje Mac Pro z novymy čipamy, rozroblenymy dlja 2023 roku. Ce perše velyke onovlennja Mac Pro za ostanni čotyry roky, i vono zaveršuje perehid Apple na vlasnyj kremnij na bazi Arm-powered Silicon. Nova modeľ Mac Pro bude dostupna z 13 červnja za cinoju $6 999.

Novyj Mac Pro vygljadaje tak samo jak i stara versija na bazi Intel z metalevym korpusom, ale vseredyni vin zaznav značnyh zmin. Mac Pro bude osnaščenyj čipom Apple M2 Ultra, a takož šisťma vidkrytymy slotamy PCIe Gen 4 dlja rozšyrennja, i matyme visim vbudovanyh portiv Thunderbolt. Apple zajavljaje, ščo modeľ z povnoju specyfikacijeju može buty v 3 razy švydšoju za versiju z Intel.

Šisť z vośmy portiv Thunderbolt roztašovani zzadu i dva zverhu, ščo vdviči biľše, niž raniše. Jak i Mac Studio, novyj Mac Pro pidtrymuje do šesty dyspleїv Pro Display XDR, a takož osnaščenyj interfejsom Wi-Fi 6E i Bluetooth 5.3 dlja pidključennja novitnih aksesuariv. Mac Pro takož maje try porty USB-A, dva «vysokošvydkisnyh» porty HDMI (jaki pidtrymujuť rozdiľnu zdatnisť do 8K i častotu kadriv do 240 Gc) i dva porty Ethernet 10 Gbit/s. Na ščastja, Apple takož zberegla roz’jem dlja navušnykiv.

Apple vperše počala perehodyty na vlasnu seriju čipiv M u lystopadi 2020 roku. Počatkovyj čip M1 postačavsja v MacBook Air, Mac Mini ta MacBook Pro do togo, jak mynulogo roku z’javyvsja M2, jakyj spočatku postačavsja v MacBook Air.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...