Reklama

🌱 U 2025 roci v Jevropi bude novyj ekostandart dlja avtivok — vykydy SO2 menše na 90%

Bagato ekspertiv vvažajuť, ščo vže z 2025 roku možuť naviť perestaty vypuskaty avtivky na vykopnomu palyvi.
Читати кирилицею
unsplash.com
🌱 U 2025 roci v Jevropi bude novyj ekostandart dlja avtivok — vykydy SO2 menše na 90%
  1. Головна
  2. Suspiľstvo
  3. 🌱 U 2025 roci v Jevropi bude novyj ekostandart dlja avtivok — vykydy SO2 menše na 90%
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0
Bagato ekspertiv vvažajuť, ščo vže z 2025 roku možuť naviť perestaty vypuskaty avtivky na vykopnomu palyvi.

Ekostandart Euro 7

Ekostandart — ce norma, ščo reguljuje dopustymu kiľkisť škidlyvyh rečovyn u vykydah avtivok. Z kožnym rokom cej standart staje žorstkišym, aby vidpovidaty do stanu ekologiї śogodennja.

Narazi u Jevrosojuzi vže počaly rozrobljaty novyj ekologičnyj standart dlja avtomobiliv ta inšogo transportu — Euro 7. Zgidno z novymy normamy klasu «A» očikujeťsja, ščo riveń vykydiv SO2 bude nyžče na 66% v porivnjanni z Euro 6D, vykydiv azotu — u dva razy menše, a vykydiv tverdyh častynok — v šisť raziv menše.

A normy klasu «V» peredbačajuť, ščo riveń vykydiv SO2 bude nyžče na 90% v porivnjanni z Euro 6D, vykydy azotu — v šisť raziv menše, a vykydy tverdyh častynok — v 10 raziv menše.

Čytajte takož: 🔋 Green Deal u kožen dim: jakoju bude Ukraїna u 2050 roci

Standart Euro 7 klasu «A» počne dijaty v Jevrosojuzi u 2025 roci, a Euro 7B z’javyťsja protjagom dekiľkoh rokiv pislja novyh normatyviv.

Odnak, duže bagato avtovyrobnykiv vvažajuť, ščo Jevropa šče ne gotova dlja takogo suttjevogo perehodu ta žorstkyh umov. Šče nemaje dostatńoї kiľkosti zarjadnyh stancij dlja elektrokariv, a jakščo i je, to lyše u velykyh mistah.

Eksperty pobojujuťsja, ščo ce suttjevo zminyť rynok mašyn, ščo pracjujuť na vykopnomu palyvi — vin može buty na meži isnuvannja. J vodnočas ne bude rozvynenoї infrastruktury dlja elektroavtivok.

Čytajte Na chasi u Facebook i Twitter, pidpysujteś na kanal u Telegram.

Share
Написати коментар
loading...