Реклама

📊 Фінзвіт Microsoft — знову ріст доходів завдяки Activision Blizzard

Čytaty latynkoju
📊 Фінзвіт Microsoft — знову ріст доходів завдяки Activision Blizzard
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📊 Фінзвіт Microsoft — знову ріст доходів завдяки Activision Blizzard
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Microsoft поділилась своїми результатами за третій квартал 2024 фінансового року. Загалом у за цей період компанія отримала $61,9 млрд доходів та $21,9 млрд чистого прибутку. У порівнянні з аналогічним кварталом минулого року доходи Microsoft зросли на 17%, а чистий прибуток збільшився на 20%.

Водночас це уже другий квартал у якому Microsoft враховує додатковий дохід від Activision Blizzard після її придбання. Минулого кварталу це вивело доходи компанії від ігор на третє місце. Однак цього разу ця галузь компанії опустилася на 4 місце пропустивши Windows.

Загалом зростання доходів за галузями виглядає наступним чином:

  • Windows на 11%
  • Дохід від ігор на 51%
  • Контент та служби Xbox на 62%

Водночас попри значне зростання цих показників, відзначається спад у аспекті апаратного забезпечення у Xbox це 31%, а у випадку з девайсами Windows на 17%.

Водночас Microsoft сподівається збільшити свої доходи від пристроїв за ліцензією Windows уже цього літа із запуском «ПК зі штучним інтелектом», які працюватимуть на новітніх чипах Snapdragon від Qualcomm.

Також CEO Microsoft Сатья Наделла відзначив, що у компанії цілком задоволені результатами свого ігрового напрямку:

Нарешті, ми розширюємо наші ігри на нові платформи, вперше випускаючи чотири улюбленці фанатів на Nintendo Switch та Sony PlayStation. До речі, на початку цього місяця ми мали 7 ігор серед 25 найкращих у PlayStation Store — більше, ніж будь-який інший видавець.

Він також додав, що компанія й надалі планує розширювати свою базу гравців, що може означати, що ще більше ексклюзивних ігор Xbox можуть з’явитися на інших платформах.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...