Реклама

🤖 Наступною «фішкою» Apple можуть стати персональні домашні роботи — Марк Гурман

Čytaty latynkoju
imdb.com
🤖 Наступною «фішкою» Apple можуть стати персональні домашні роботи — Марк Гурман
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🤖 Наступною «фішкою» Apple можуть стати персональні домашні роботи — Марк Гурман
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Марк Гурман з Bloomberg, який відомий своїми інсайдами з «внутрішньої кухні» Apple, поділився черговою порцією чуток стосовно майбутніх планів компанії.

Цього разу він вирішив нам розповісти про те, що ж має стати новою «фішкою» Apple після Vision Pro. За словами Гурмана «наступною великою річчю» компанії може стати «персональна робототехніка». Наразі у Apple розглядають різноманітні проєкти стосовно цього.

Одним з них є «мобільний робот», який буде «слідувати за користувачами у їхньому будинку». Інший проєкт це «вдосконалений настільний домашній пристрій, який використовує робототехніку для переміщення дисплея»:

Інженери Apple досліджують мобільного робота, який може слідувати за користувачами по їхніх будинках, розповіли люди, які попросили не називати їхніх імен, оскільки проєкт є приватним. За їхніми словами, виробник iPhone також розробив вдосконалений настільний домашній пристрій, який використовує робототехніку для переміщення дисплея.

Відзначається що для усього цього в Apple також досліджують використання алгоритмів штучного інтелекту, які мають допомагати роботам з орієнтацією у будинках користувачів.

Amazon Astro

Гурман відзначає, що Apple, ймовірно, хотіла б створити роботів, які б допомагали з домашніми справами, «наприклад, мити посуд у раковині», але він додає, що це малоймовірно в цьому десятилітті через «надзвичайно складні інженерні виклики».

Щодо настільного пристрою, то його ідея полягала б у тому, щоб він міг імітувати рухи голови вашого співрозмовника під час відеодзвінків у FaceTime. Однак, за словами Гурмана, Apple зіткнулася з технічними проблемами, пов’язаними з «балансуванням» такого девайса «на невеликій підставці».

Загалом усі ці проєкти перебувають ще на надто ранніх етапах розробки і не ясно, чи вони взагалі мають шанси вийти за межі дослідницьких лабораторій.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...