Реклама

😵 Перший пацієнт, якому вживили Neuralink уже може подумки керувати комп'ютерною мишею

Čytaty latynkoju
😵 Перший пацієнт, якому вживили Neuralink уже може подумки керувати комп'ютерною мишею
  1. Головна
  2. Техно
  3. 😵 Перший пацієнт, якому вживили Neuralink уже може подумки керувати комп'ютерною мишею
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Перший пацієнт, якому вживили мозковий імплант Neuralink, видається. Уже повністю відновився після операції та навіть користується новими можливостями.

Як повідомляє Reuters, напередодні Ілон Маск у Twitter (X) повідомив, що пацієнт відновився після операції та уже навіть може керувати комп’ютерною мишею силою власної думки:

Прогрес хороший, і пацієнт, здається, повністю одужав, без жодних побічних ефектів, про які ми знаємо. Пацієнт може переміщати мишку по екрану, просто думаючи про це.

Нагадаємо, що наприкінці січня Маск повідомив, що його стартапу Neuralink вперше вдалося вживити чип у мозок людини. Тоді він відзначив, що мозковий імплант дозволяє керувати телефоном або комп’ютером, а через них майже будь-яким пристроєм, просто за допомогою думки.

Саме цей продукт Neuralink має назву «Телепатія» і за словами Маска, його першими користувачами будуть ті, хто втратив можливість користуватися своїми кінцівками.

Нагадаємо, стартап Neuralink Маск розвиває з 2016 року. Зазначається, що чип може допомогти людям з хворобами Альцгеймера і Паркінсона, паралічами, а також людям з вродженими захворюваннями мозку.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...