Реклама

👓 Перші подробиці про Apple Vision Pro: технічні характеристики та відгуки користувачів

Čytaty latynkoju
👓 Перші подробиці про Apple Vision Pro: технічні характеристики та відгуки користувачів
  1. Головна
  2. Техно
  3. 👓 Перші подробиці про Apple Vision Pro: технічні характеристики та відгуки користувачів
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

З’явилися перші огляди гарнітури змішаної реальності Apple Vision Pro — користувачі відзначають перспективу гарнітури, проте скаржаться на деякі «недоробки» та високу ціну.

Загалом, оглядачі кажуть, що це цікавий продукт, який має великий потенціал, проте не вважають, що Vision Pro стане масово поширеним девайсом через свою ціну. Перейдемо до подробиць.

З оглядів стало відомо, що перед купівлею Vision Pro потрібно сканувати обличчя — це можна зробити або в магазині Apple, або за допомогою iPhone вдома.

У сам комплект за $3500 також входять дві різні подушки для обличчя — проте кейс для перевезення необхідно придбати окремо за $200. Також окремо можна придбати лінзи від Zeiss — вони коштують $100 та надягаються на окуляри за допомогою магнітів.

 

Першими недоліками респонденти називають зручність та тривалість роботи акумулятора. Так, блогер Браян Тонг подивився у Vision Pro фільм «Месники: Фінал», який триває 181 хвилину — після перегляду батарея майже сіла. Звісно, можна придбати змінні акумулятори (по $200 за штуку), проте при зміні батарей потрібно вимкнути Vision Pro, що займе у користувача близько хвилини. Разом з тим оглядачі хвалять можливість налаштовувати екран при перегляді фільмів — завдяки налаштуванням «може здаватися, ніби ви в кінотеатрі».

Загалом, згідно з тестами, Apple Vision Pro працює 2,30 години при змішаному використанні та трішки понад 3 години у режимі перегляду 3D-відео. До повного заряду девайсу необхідно півтори години, з яких за перші 30 хв Vision Pro зарядиться до 37%.

Усі оглядачі зазначили, що девайс важкий. Зі стандартним ремінцем вся вага Vision Pro переміщується вперед, що не дуже зручно, тому в комплекті є другий ремінець, що також тримає за верхню частину голови.

Щодо дисплеїв — оглядачі відзначають високу якість «внутрішніх» дисплеїв, водночас також сварять зовнішні. Через низку якість зовнішній дисплей відблискує, а через роздільну здатність нереалістично зображає очі користувача, що, на думку критиків, виглядає «виглядає страхітливо». Разом з тим, поле зору Vision Pro відчутно менше, ніж у Meta Quest 3 (110 градусів).

Також похвалили й керування гарнітурою без контролерів, за допомогою лише рук та очей, які відстежує Vision Pro. З іншої сторони, оглядачі посварили віртуальну клавіатуру — через частково через відсутність тактильного зворотного зв’язку, навіть попри те, що віртуальна клавіатура симулює звуки «клацання». Оглядачі рекомендують використовувати голосовий набір, а для довгострокового набору тексту підключати зовнішню клавіатуру.

Наразі найкраще потенціал Vision Pro користувачі можуть відчути при спільній роботі з Mac — дисплей комп’ютера можна перемістити в AR, що дозволяє працювати з ним взагалі без затримок.

Оглядачі також зазначають недоліки з вентиляторами та динаміками. Вентилятори не чутно, проте Vision Pro може трохи нагріватися, що відчутно при довгостроковому використанні. Натомість динаміки можуть почути люди навколо користувача.

Загалом, оглядачі кажуть, що Vision Pro найцікавіший та перспективний продукт Apple за останні роки, проте перша версія має недоліки та відчувається саме як перший продукт.

Нагадаємо, наразі Vision Pro можна придбати лише у США, в інших країнах гарнітура вийде наприкінці цього року чи на початку наступного.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...