Реклама

📱 Apple дозволить користувачам в ЄС завантажувати програми не тільки з App Store

Čytaty latynkoju
Unsplash
📱 Apple дозволить користувачам в ЄС завантажувати програми не тільки з App Store
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Apple дозволить користувачам в ЄС завантажувати програми не тільки з App Store
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Компанія Apple дозволить розробникам поширювати свої програми у ЄС за межами App Store.

Альтернативні магазини застосунків стануть доступні користувачам з ЄС з березня. Зазначається, що цей крок є відповіддю на новий закон Євросоюзу про цифрові ринки, який вимагає від компаній робити свої програми сумісними з продуктами конкурентів.

Варто зазначити, що стороннім розробникам маркетплейсів усе одно треба буде отримати схвалення Apple. Але альтернативні магазини дозволять встановлювати, наприклад, ті застосунки, які наразі порушують правила App Store.

Виробники з App Store, які оберуть альтернативну платіжну систему, платитимуть 17% комісії, а не 30%. Ця ставка знижуватиметься до 10% для будь-яких програм, які підпадають під знижену ставку Apple для «малого бізнесу». Додаткова комісія у розмірі 3% стягується з розробників, які вирішили користуватися системою обробки платежів Apple.

Також варто зазначити, що через такі зміни Apple в App Store може з’явитися Xbox Game Pass. У App Store дозволять сервіси потокових ігор в усьому світі (не тільки ЄС), які досі були фактично заборонені політикою Apple.

Так, у вересні 2020 року Microsoft запустила свій хмарний сервіс, але він був недоступний на iPhone або iPad — Apple заблокувала його «через порушення правил для застосунків».

У Apple казали, що Microsoft не надсилає кожну окрему гру на перевірку — тому застосунок, який надає доступ до цих ігор, компанія заблокувала. Проте тепер, схоже, Xbox може повернутися на iOS.

Раніше ми розповідали, що Apple обійшла Samsung та вперше в історії стала лідером за обсягом поставок смартфонів.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...