Реклама

📱 Smartphone Awards 2023: оголосили найкращі смартфони року

Čytaty latynkoju
MKBHD
📱 Smartphone Awards 2023: оголосили найкращі смартфони року
  1. Головна
  2. Техно
  3. 📱 Smartphone Awards 2023: оголосили найкращі смартфони року
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Техноблогер Маркес Браунлі (MKBHD) знову провів свою щорічну премію Smartphone Awards, під час якої обирав найкращі смартфони в різних категоріях.

Загалом, цього року категорії майже ті самі, що й минулого року, проте MKBHD додав дві нові категорії. Ось як виглядають номінації та переможці:

Найкращий великий смартфон

Цього року блогер обрав Samsung Galaxy S23 Ultra найкращим великим смартфоном. Варто зазначити, минулого року у цій категорії переміг S22 Ultra.

Ютубер відзначив великий екран, тривалість автономної роботи та одну з найдосконаліших систем камери. Також MKBHD окремо відзначив S Pen, який постачається разом із пристроєм.

В Україні можна придбати смартфон від 55 000₴.

Найкращий маленький телефон

Найкращим маленьким смартфоном обрали Asus Zenfone 10. Смартфон має екран 5,9-дюйми та акумулятор 4300 мАг. Блогер відзначив компактний формфактор смартфона, який поєднується з розумним апаратним забезпеченням.

Також почесну згадку у цій категорії отримав Galaxy Z Flip 5 від Samsung.

В Україні ціна на Asus Zenfone 10 починається від 26 000₴.

Найкраща система камер

Раніше ця нагорода називалася просто «найкраща камера», однак зараз її перейменували на «систему камер», оскільки смартфони мають по декілька камер мінімум.

Цього року Маркес Браунлі обрав iPhone 15 Pro переможцем.

За словами блогера, є смартфони, які знімають кращі фото, ніж iPhone, проте 15 Pro все ще найкращий для зйомки відео. Автор також відзначив узгодженість камер у смартфоні та нові можливості для зйомки відео — ProRes Log і збереження даних на зовнішньому SSD.

Вартість на iPhone 15 Pro в Україні починається від 45 000₴.

Найкраща батарея

У номінації «Найкраща батарея» переміг теж iPhone, проте версія 15 Plus. Смартфон має дисплей із частотою 60 Гц, тому споживає менше електроенергії, і це виділяє його серед інших моделей iPhone.

Смартфон має порт USB‑C; 4,912 мАг; бездротове заряджання потужністю до 7,5 до 15 Вт, а також швидке заряджання до 50% приблизно за 30 хвилин з адаптером на 20 Вт або більше.

Ціна в Україні починається від 43 000₴.

Найкращий смартфон за свої гроші

Це категорія, в якій MKBHD порівнює смартфони, які за свою ціну дають найкращу якість і найбільше функцій. Цього року переміг Samsung Galaxy A54. Блогер зазначив, що смартфон не пропонує кардинально нічого нового, проте залишається надійним апаратом у сегменті до $400.

Блогер описав смартфон як хороший баланс між основними функціями та низькою ціною. Почесну згадку в цій категорії також отримав Pixel 7A.

Вартість Samsung Galaxy A54 починається з 14 000₴.

Найкращий дизайн

Блогер зазначив, що багато смартфонів цього року виглядали однаково, тому важко було обрати єдиного переможця. Проте «найкращий дизайн» все ж отримав Honor Magic V2.

У своїй категорії «складних смартфонів» Magic V2 є найтоншим і найлегшим. Таким чином, телефон має два дисплеї, обидва працюють у 120 Гц.

Honor Magic V2 не вдалося знайти в магазинах України.

Найкращий складаний смартфон

Цього року з’явилася нова номінація — «найкращий складаний смартфон». MKBHD визначив у цій категорії OnePlus Open.

Блогер зазначив, що OnePlus Open — саме той складаний телефон, який би він хотів використовувати. Оглядач також похвалив софт, обидва екрани та відзначив різні можливості смартфона.

Вартість в Україні починається від 82 000₴.

Найкраще вдосконалення

У цій категорії блогер відзначає смартфони, які «еволюціонували» з попередніх моделей чи отримали важливі покращення. Цього року переміг Nothing Phone 2.

Nothing 2 повторили задню стінку смартфона прозорою, як й в першій моделі, а також знову додали світлодіоди з низкою корисних функцій. Є також й інші незначні зміни в дизайні. Проте найважливіше, на думку блогера, це оновлене ПЗ. Розробники перейшли на власне ПЗ, а також додали багато нового функціоналу.

Вартість Nothing Phone 2 починається від 24 000₴.

Провал року

Провалом року блогер визнав смартфон Saga від компанії Solana Labs. За словами оглядача, у телефона хороша якість збірки і дизайн, але в іншому «купівля такого пристрою — жахлива ідея».

Варто зазначити, що Saga — це «криптосмартфон». Модель отримала 6,67-дюймовий 120 Гц OLED-дисплей і 12 ГБ/512 ГБ пам’яті, а також функції криптогаманця, доступ до магазину dApps, інтегровану функцію Solana Pay та сховище ключів.

Загалом Saga купили лише 3300 людей — при активації вбудованого гаманця вони містять спеціальні NFT, за якими й відстежується статистика.

Раніше інші оглядачі критикували смартфон за посередні технічні характеристики, камеру та акумулятор при початковій ціні $1000, але деякі відзначали якість матеріалів.

Saga не вдалося знайти в магазинах України.

Найкращий смартфон року

Переможцем у номінації «Найкращий смартфон року» став Google Pixel 8. На думку Браунлі, пристрій має гарний екран (яскравість 2000 ніт і частота оновлення 120 Гц), а також ШІ від Google.

Блогер нагадав, що Google обіцяє сім років оновлювати програмне забезпечення для Google Pixel 8. За словами Браунлі, це «дійсно гарний телефон за свою ціну та для своїх можливостей».

Вартість Google Pixel 8 починається від 25 000₴.

Раніше ми розповідали про те, які смартфони стали найкращими у 2022.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...