Реклама

🍏 Все, що Apple показала на Scary Fast — чипи M3, M3 Pro, M3 Max, нові MacBook Pro та оновлений iMac

Čytaty latynkoju
🍏 Все, що Apple показала на Scary Fast — чипи M3, M3 Pro, M3 Max, нові MacBook Pro та оновлений iMac
  1. Головна
  2. Техно
  3. 🍏 Все, що Apple показала на Scary Fast — чипи M3, M3 Pro, M3 Max, нові MacBook Pro та оновлений iMac
  • Сподобався пост? Став вподобайку!
  • 0

Вночі Apple провела свою «гелловінську» презентацію Scary Fast («Страшенно Швидко»). Загалом захід був доволі незвичним з огляду на час проведення, який припав для українців на ніч, а не звичний пізній вечір.

Ця презентація була присвячена новим продуктам Mac, разом із чипами наступного покоління від Apple. Як і повідомляв напередодні Марк Гурман, компанія представила нам три чипи у своєму сімействі M3 — M3, M3 Pro та M3 Max.

Окрім чипів звісно, що Apple презентувала власне нові пристрої, які будуть працювати  на цих новинках — iMac було оновлено M3, а MacBook Pro отримав версії одразу на всіх трьох чипах.

Нові чипи M3 — M3, M3 Pro, M3 Max

На Scary Fast компанія Apple представила нам свої нові чипи M3 — M3, M3 Pro та M3 Max, які отримали вищу продуктивність свого центрального процесора, однак що найцікавіше це те, що вони мають зміни й у графічному процесорі. Останнє, ймовірно, може порадувати тих, хто хотів би розглядати девайси Apple також з точки зору ґеймінгу.

Звичайний M3 отримав 8-ядерний процесор з чотирма ядрами продуктивності та чотирма ядрами ефективності. Також чип отримав 10-ядерний графічний процесор з архітектурою наступного покоління.

Apple відзначає, що M3 на 35% швидший за M1 за своєю продуктивністю та на 65% швидший у графічній продуктивності. Чип має підтримку до 24 ГБ оперативної пам’яті та одного зовнішнього дисплея.

Щодо M3 Pro, то тут ми маємо  12-ядерний процесор з шістьма ядрами продуктивності та шістьма ядрами ефективності, які доповнює 18-ядерний графічний процесор. Apple зауважує, що цей чип на 40% швидший за свого попередника M1 Pro, а продуктивність на 30% вища. Також M3 Pro має підтримку до 36 ГБ оперативної пам’яті.

Своєю чергою M3 Max отримав 16-ядерний процесор з дванадцятьма ядрами продуктивності та чотирма ядрами ефективності. В додаток до цього цей чип отримає 40-ядерний графічний процесор, та має бути на 50% швидшим за свій аналог M1 Max, а продуктивність графічного процесора має бути на 80% вищою. Також M3 Max має підтримку до 128 ГБ оперативної пам’яті.

Цікава деталь, яку можна відмітити у презентації, це те, що Apple приводила порівняння своїх нових чипів з M1, а не M2, що могло б бути логічним.

Також завдяки оновленню своїх чипів тепер девайси на базі нових M3 отримають повну підтримку трасування променів, що також означає, що Apple дійсно націлилась принести своїм користувачам набагато більше ігрового досвіду.

iMac на M3

Apple також презентувала нам оновлений 24-дюймовий iMac на базі нового чипа M3. Компанія зазначає, що він має бути у два рази швидшим за свого попередника з M1.

Завдяки новому чипу комп’ютер матиме підтримку до 24 ГБ оперативної пам’яті, а також сховища розміром до 2 ТБ.

Оновлений iMac, як і раніше буде доступним у семи кольорах: зеленому, жовтому, помаранчевому, рожевому, фіолетовому, синьому та сріблястому. Загалом покращення торкнулися лише чипу, який має значно підвищити продуктивність.

Ціна на новий iMac з M3 починається від $1299 за версію 8-ядерним графічним процесором і $1499 за версію з 10-ядерним графічним процесором. Попереднє замовлення можна оформити уже, а у доступі з’явиться уже 7 листопада.

MacBook Pro з трьома версіями нових чипів

На своїх нових MacBook Pro на базі M3 у Apple вирішили відмовитися від від Touch Bar — сенсорної панелі, яка вперше з’явилась у 2016 році.

Однак повернімося власне до анонсів. Компанія презентувала нам нову 14-дюймову версію MacBook Pro, яка отримає звичайний чип M3. Також Apple представила 14-дюймовий та 16-дюймовий MacBook Pro на базі M3 Pro та M3 Max.

Усі три моделі нової лінійки будуть оснащені дисплеєм Liquid Retina XDR з на 20% більшою яскравістю, вбудованою камерою з роздільною здатністю 1080p.

Apple відзначає, що нові MacBook Pro також мають забезпечити користувачам до 22 годин автономної роботи від акумулятора завдяки новим чипам M3.

Щодо дизайну, то оновлені девайси залишилися такими ж, однак версії з чипами M3 Pro та M3 Max отримали новий колір space black.

Щодо ціни, то MacBook Pro з M3 стартує з $1599 доларів з 8 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 512 ГБ.

Щодо 14-дюймової версії MacBook Pro на M3 Max, Pro то вона буде коштувати:

  • $1999 за версію з M3 Pro, 18 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 512 ГБ
  • $2399 за версію з M3 Pro, 18 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 1 ТБ
  • $3199 за версію з M3 Max, 36 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 1 ТБ

16-дюймова версія MacBook Pro буде коштувати:

  • $2499 за версію з M3 Pro, 18 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 512 ГБ
  • $2899 за версію з M3 Pro, 36 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 512 ГБ
  • $3199 за версію з M3 Max, 36 ГБ оперативної пам’яті та сховищем на 1 ТБ

Попереднє замовлення можна оформити уже, а у доступі нові MacBook Pro з’являться уже 7 листопада.

Нижче також можете переглянути власне саму презентацію. Відзначимо, що це перший захід від Apple, який було повністю знято на iPhone, а саме на новий iPhone 15 Pro Max.

Читайте Na chasi у Facebook і Twitter, підписуйтесь на канал у Telegram.

Share
Написати коментар
loading...